Verfijn je zoekresultaten
Type vacature
Vakgebied
Uren
Ervaringsniveau
Opleidingsniveau

Traineeship Fraudecoördinator

36-40 uur
HBO
Hybride

Een claim bij woninginbraak of diefstal, een gestolen kano en een kapotte telefoon. Op het eerste oog kleinschalige en onschuldige claims. Maar wát als blijkt dat de woninginbraak in scène is gezet, de diefstal nooit heeft plaatsgevonden, de kano in een schuur stond waarin hij niet past en de kapotte telefoon een smoes is, omdat de nieuwste Iphone net is uitgekomen..? Dan is er sprake van fraude. Als Fraudecoördinator ben je verantwoordelijk voor het opsporen en bestrijden van dit soort fraude. Een belangrijke taak!

Wij

 • Maandsalaris (inclusief 8,33% vakantiegeld) van €2.879,- i.c.m. eigen vervoer of €2.654,- mét leaseauto (en zonder eigen bijdrage)
 • Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto of fiets, NS Businesscard, deelscooter of €225,- bruto vergoeding! Tussentijds switchen mogelijk!
 • Een verhoging van het bruto maandsalaris van maximaal €271,- na jaar 1 en €379,- (inclusief 8,33% vakantiegeld) na jaar 2 én jaarlijks tot 8% bonus
 • Direct een vast contract én 27 vakantiedagen
 • Een eigen Career Coach en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen, bijscholing voor jouw ontwikkeling!
 • In korte tijd veel relevante werkervaring opdoen bij aansprekende namen binnen en buiten de financiële dienstverlening!

De Uitdaging

Het traineeship bestaat uit een aantal vaste onderdelen:

 • Het beste Onboarding programma van Nederland! Solliciteer nu en start met het Talent&Pro onboardingsprogramma bijvoorbeeld op 7 april, 21 april of 5 mei 2023!
 • Werkervaring opdoen, oriënteren én specialiseren bij verschillende verzekeraars.
 • Een opleidingstraject met aandacht voor zelfontwikkeling (o.a. Gespreksvaardigheden, Netwerken, Persoonlijke effectiviteit en Management Development) en vakinhoudelijke opleidingen zoals Wft’s Coördinator Fraudebeheersing en Fact Finding bij Verzekeringsfraude. Allemaal relevant voor jouw toekomstige functie als Fraudecoördinator.

Wat ga je doen als trainee Fraudecoördinator

Jaarlijks wordt bijna twintig duizend keer voorkomen dat verzekeraars uitkeren aan kwaadwillende fraudeurs. Hiermee wisten verzekeraars als Nationale Nederlanden, Achmea en TVM in Nederland miljoenen euro’s aan onterechte schadeclaims te onderscheppen. Verzekeringsfraude is inmiddels een serieuze bedreiging voor verzekeraars, maar ook voor jou als klant. Stel je voor wat de impact voor jou zou zijn als dit níet voorkomen was?! Als verzekeraars meer kosten maken, lopen de premies op en moet jij dus meer betalen voor het verzekeren van je fiets, je wintersport en zorgverzekering. Niet chill…

Als Fraudecoördinator pak jij je rol om daar iets aan te doen. Je bent namelijk verantwoordelijk voor het opsporen en bestrijden van verzekeringsfraude. Een belangrijke en enerverende taak, maar we helpen je in jouw weg daar naartoe.

Jouw ontwikkeling als trainee Fraudecoördinator

In de talentfase van ons traineeship Fraudecoördinator maak je als acceptatiemedewerker een vliegende start. Jouw stakeholders zijn o.a. assurantieadviseurs en particuliere klanten. Dat betekent dat je veelzijdige gesprekken voert, maar je daarnaast ook bezighoudt met uitzoekwerk en administratieve werkzaamheden. In de daaropvolgende opdrachten werk je als schadebehandelaar en sta je dagelijks in contact met klanten die hun verhaal kwijt willen en een beroep doen op jouw expertise als schadebehandelaar. Je ontwikkelt de voelsprieten om fraude te signaleren en leert daarnaar te handelen. Maar ook ben je de schakel tussen de klant, het herstelbedrijf en een eventuele schade expert. Je stelt aansprakelijkheid vast, denkt mee over beleid en procedures en hebt al een waardevolle basis gelegd voor jouw uiteindelijke droomfunctie als Fraudecoördinator. Je hebt kennis van polisvoorwaarden, kent de wetgeving op je duimpje en weet op basis van jouw ervaring een inschatting te maken van de juiste aanpak. Dát is het moment dat je klaar bent voor de volgende stap; het aanpakken van fraude.

In de profase van het traineeship Fraudecoördinator word je werk steeds specialistischer. Je voert onderzoeken uit binnen de wetgeving, ziet toe op de eisen van toezichthouders en brancheafspraken en bepaalt welke meldingen onderzoekswaardig zijn. Ook voer je confrontatiegesprekken, komt dus mooi uit dat wij je alle handvatten aanreiken om jezelf op het gebied van gespreksvaardigheden en beïnvloedingstechnieken te ontwikkelen. Een mooie combinatie met de theoretische kennis die je opdoet in de Leergang Fraudebeheersing Verzekeringsbedrijf. Jouw zorgvuldigheid komt natuurlijk ook goed tot z’n recht, want onderzoek doen is nauwkeurig werk en je rapporteert al jouw onderzoeksactiviteiten. Ook krijgt de inzet van moderne technologie zoals data-analyses voor preventie van verzekeringscriminaliteit een steeds grotere plek binnen de branche. Voor de innovator in jou liggen er dus nog voldoende uitdagingen in het verschiet.

Beheers je nog niet de juiste skills om jouw droom na te jagen? Dan helpen we je daarbij! Ben jij analytisch, doortastend en vasthoudend? Met deze ingrediënten, de trainingen binnen ons eigen online platform voor zelfontwikkeling (YODA) én een beetje hulp van je People Manager ontwikkel jij met gemak de vaardigheden die nodig zijn om een uitstekende Fraudecoördinator te worden.

Jij

 • Hbo- of wo-afgestudeerd en starter op de arbeidsmarkt
 • Gedreven in het eindeloos ontwikkelen van kennis en soft skills
 • Begrijpt dat voor ontwikkeling een (zelf)kritische blik onmisbaar is
 • Bereid over je kwaliteiten én valkuilen open in gesprek te gaan met jouw People Manager
 • Flexibel inzetbaar én enthousiast over detachering
 • Bent 36-40 uur per week beschikbaar
 • Reisbereid naar de Randstad (want daar zitten onze opdrachtgevers), ondanks de mogelijkheden van hybride werken. 

Solliciteren

Solliciteer je bij Talent&Pro, dan is één vraag erg belangrijk: zijn wij een match? Daar komen we maar op één manier achter: via een kennismaking! Solliciteer en vertel ons meer over jouw ambities. Heb je vragen of wil je meer informatie? Kom dan naar onze Digitale Inhousedag óf neem dan contact op met onze Recruiter Joost Renckens via 088 17 01 400.

ABN-AMRO-logo
ASR
ing-logo-trasnp
unive-logo-e1569329615972
Zwitserleven-logo-e1569331347517

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

document

Solliciteer via de website

Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters telefonisch contact met je op voor een kennismaking!

speech-bubbles

Kom op gesprek

We nodigen je graag uit voor een gesprek met één van onze recruiters. Het is een wederzijdse kennismaking: jij vertelt over jezelf en wij over het traject dat we aanbieden. Voelt goed? Dan gaan we tijdens een tweede gesprek de diepte in. We hebben het dan over jouw ontwikkeling, je ambitie en de mogelijkheden bij Talent&Pro.

suitcase

Zet je handtekening

Zijn jullie beide positief? Dan doen we graag een aanbod en ontvang je een arbeidsvoorwaardenpakket. Samen met de recruiter zet je de puntjes op de i en de handtekeningen onder contracten. Welkom bij de club!

Solliciteer direct

Ben jij enthousiast? Solliciteer nu!

stel direct een vraag aan Joost Renckens

Joost Renckens Corporate recruiter

E-mailalert opslaan

Wil je de nieuwste vacatures van deze zoekopdracht in je mail ontvangen? Schrijf je in voor de e-mailalert!

Naam(Vereist)