School je om met Switch Career

Heeft jouw carrière je nog niet gebracht wat je ervan had gehoopt? Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen. Speciaal voor opnieuw starters hebben we SWITCH Career ontwikkeld: ons programma voor professionals die zich willen omscholen naar een toekomstbestendige baan. Met Switch Career ontwikkelen we professionals met niet-relevante werkervaring richting een functie binnen diverse domeinen van de financiële dienstverlening. Check de mogelijkheden en zet vandaag nog jouw volgende stap.

Direct salaris

Vast contract

Eigen leaseauto

People manager

✔ Direct salaris

✔ Vast contract

✔ Eigen leaseauto

✔ Onbeperkt opleidingen

✔ Persoonlijke coach

BUSINESS CHANGE MANAGEMENT

Binnen de unit Business Change Management help jij organisaties bij het beheren en implementeren van veranderingen. Je identificeert veranderingsbehoeften, ontwikkelt strategieën en faciliteert de overgang naar nieuwe processen, systemen of culturen. Wij helpen jou jezelf te ontwikkelen tot een teamleider, procesmanager, projectmanager of product owner die organisaties in staat stelt om te reageren op veranderende marktomstandigheden en zakelijke vereisten.

DATA & IT

Als professional in data en IT werk je aan het beheren, verwerken, analyseren en beschermen van digitale informatie en technologische systemen voor onze opdrachtgevers. Door middel van intensieve opleidingen ontwikkel je jouw vaardigheden en lever je een waardevolle bijdrage op het gebied van databasebeheer, netwerkbeheer, cybersecurity en data-analyse. Je draagt bij aan het opbouwen van betrouwbare IT-infrastructuur, het creëren van innovatieve oplossingen en het optimaliseren van het inzetten van data.

VERZEKERINGEN & PENSIOENEN

Als consultant sta je verzekeraars en pensioenorganisaties bij in hun missie om individuen en organisaties te beschermen tegen financiële risico’s. Verzekeringen bieden dekking tegen onverwachte gebeurtenissen, zoals ziekte, schade of diefstal, terwijl pensioenen zorgen voor een inkomen voor de toekomst. Met jouw expertise draag je dus bij aan de financiële zekerheid van mensen. Binnen deze unit heb je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tot onder andere casemanager, letselschadebehandelaar, pensioenspecialist en beleidsadviseur.

COMPLIANCE RISK & LEGAL

Binnen het vakgebied Compliance, Risk & Legal help jij financiële instellingen bij het waarborgen van wettelijke naleving en juridische conformiteit. Compliance richt zich op het handhaven van regels en voorschriften om risico’s te minimaliseren en reputatieschade te voorkomen. Wij bieden jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot bijvoorbeeld CDD-analist, fraudespecialist en financial crime expert.

BANKING & BUSINESS

Bij de unit Banking & Business lever je met jouw kennis en expertise ondersteuning aan banken en zakelijke dienstverleners. Als professional help je opdrachtgevers bij het verstrekken van financiële oplossingen en ondersteuning aan zowel individuen als bedrijven en ontwikkel je kennis van bedrijfsfinanciering, cashmanagement en investeringsadvies. Het beheer van financiële transacties en investeringen, maar ook boekhouding en belastingadvies behoren tot de mogelijke activiteiten waar jij je mee bezig kunt houden.

Van baan wisselen in de hoogste versnelling

Als specialist in het aanbieden en ontwikkelen van traineeships kennen we de waarde ervan als geen ander. Je leert twee keer sneller dan in een vaste baan omdat je in korte tijd enorm veel werkervaring opdoet, een kijkje neemt in de keuken van de gaafste organisaties en training na training volgt. Gedetacheerd bij onze opdrachtgevers ontdek je welke functie, afdeling en werkzaamheden jou het best liggen. Jouw carrièreswitch ligt dus nog lang niet vast, maar het belangrijke begin is er. Aan jou de uitdaging om door te zetten.

Switch career promotiemateriaal

BCM

Portretfoto van T&P collega

Teamleider

Ga aan de slag bij opdrachtgevers in diverse sectoren. Draai mee op de werkvloer. En volg vakinhoudelijke opleidingen en trainingen op het gebied van management en leiderschap.

Portretfoto van T&P collega

Procesmanager

Dompel je onder in belangrijke kernprocessen. Maak efficiëntie en optimalisatie onderdeel van je professionele DNA. En ontwikkel jezelf tot een specialist die organisaties, medewerkers en hun klanten écht vooruithelpt.

Zzp mét schaalvoordeel

Projectmanager

Word al werkend een specialist in projectmanagement. Als projectmanager ga jij straks helpen bij de implementatie van innovatieve verbeteringen, bijvoorbeeld op het gebied van technologie of wetgeving.

Portretfoto van T&P collega

Product owner

Stuur ontwikkeling aan, overzie projecten en zorg voor optimale klantwaarde. Leid teams naar succesvolle productlanceringen en verbeteringen.

DATA & IT

Portretfoto van T&P collega

Actuarieel analist/Actuaris

Analyseer risico’s, bereken financiële consequenties en adviseer over verzekerings- en pensioenproducten. Word een expert in financiële prognoses en strategisch advies.

Portretfoto van T&P collega

Data analist/Scientist

Analyseer gegevens, onthul inzichten en ondersteun besluitvorming. Leer voortdurend bij om data te vertalen naar waardevolle bedrijfsresultaten.

Portretfoto van T&P collega

Business (information) analist

Analyseer bedrijfsprocessen, identificeer verbetermogelijkheden en vertaal behoeften naar IT-oplossingen. Word een brug tussen zakelijke vereisten en technologische implementaties.

Portretfoto van T&P collega

Scrum master

Faciliteer teamcollaboratie, verwijder obstakels en waarborg de toepassing van Agile-principes. Leid teams naar succesvolle en iteratieve projectopleveringen.

Verzekeringen & Pensioenen

Portretfoto van T&P collega

Casemanager

Coördineer zorgtrajecten, ondersteun cliënten en bewaak zorgplannen. Word een betrouwbare schakel tussen zorgverleners, cliënten en familie.

Portretfoto van T&P collega

Letselschade­behandelaar

Beheer dossiers, communiceer met slachtoffers en experts, en onderhandel over schadeclaims. Word een vertrouwde ondersteuning voor rechtvaardige compensatie.

Bart bij de lift

Beleidsadviseur

Analyseer wet- en regelgeving, adviseer over beleidsontwikkeling en implementatie. Word een autoriteit in pensioenbeleid en -wetgeving.

Josephine portretfoto

Pensioen­specialist

Analyseer pensioenregelingen, adviseer over optimalisatie en begeleid klanten bij pensioenplanning. Word een expert in pensioenopbouw en -beheer.

Banking & Business

Portretfoto van T&P collega

Financieel adviseur

Analyseer financiële situaties, verstrek advies en bied oplossingen voor optimale financiële planning en doelrealisatie van klanten.

Portretfoto van T&P collega

Medewerker financiële zorg

Ondersteun klanten bij financiële administratie, verstrek advies en bied begeleiding voor stabiele financiële gezondheid en welzijn.

NEXT - Business Analist

Accountmanager

Beheer klantrelaties, analyseer financiële behoeften en bied oplossingen voor zakelijke financiële vraagstukken. Draag bij aan klanttevredenheid en de groei van ondernemingen.

Portretfoto van T&P collega

Beleggings­adviseur

Analyseer financiële doelen, verstrek advies en begeleid bij investeringsbeslissingen voor optimale portefeuilleprestaties en vermogensgroei.

Compliance, Risk & Legal

Portretfoto van T&P collega

CDD specialist

Onderzoek klantgegevens, evalueer risico’s en waarborg naleving van wet- en regelgeving. Word een sleutelfiguur in compliance en risicobeheer.

Portretfoto van T&P collega

Fraude analist

Analyseer verdachte activiteiten, identificeer frauduleuze patronen en implementeer preventieve maatregelen. Word een expert in fraude detectie en risicobeheer.

Portretfoto van T&P collega

Financial crime consultant

Onderzoek verdachte transacties, identificeer risico’s en implementeer compliance-oplossingen. Word een autoriteit in het bestrijden van financiële criminaliteit

T&P collega met pijl

De ontwikkelaar van Professionals

Talent&Pro werft en ontwikkelt professionals, onder andere voor de financiële dienstverlening. Met ruim 25 jaar ervaring, ruim 100 opdrachtgevers, een eigen Academy en diverse programma’s zorgen we ervoor dat professionals twee keer zo snel groeien dan in een ‘normale’ baan. Met traineeships voor starters, opdrachten op tijdelijke basis voor interim/zzp, NEXT Career en SWITCH Career bieden we maatwerk voor diverse doelgroepen. Naast ontwikkelen doen we aan organiseren. We brengen T&P’ers samen tijdens de jaarlijkse ski-trip, pubquizzen, fun-uitjes en diverse netwerk- en kennis-evenementen.

 

 

 

Meer weten over SWITCH Career? We komen graag met je in contact. Meld je aan en ga naar de vacaturepagina om meteen te solliciteren met CV en motivatiebrief.

114 PHOTOYOU

Het programma

Jouw SWITCH Career begin je in onze onboarding. In twee weken tijd maak je kennis met onze organisatie, jouw toekomstige collega’s en onze opdrachtgevers. Ook maak je kennis met de financiële dienstverlening, volg je inhoudelijke trainingen en leer je aan de hand van workshop wat jouw kwaliteiten zijn en waar jij aan moet werken om jouw carrièreswitch te laten slagen. Na de onboarding stellen we je voor bij je eerste opdrachtgever, waar jij je eerste meter gaat maken binnen de financiële dienstverlening.

 

 

 

 

FAQ

Wat houdt SWITCH Career in?

Een nieuwe carrière in een nieuw werkveld is een spannende stap. Daarom geven we je alvast een antwoord op de belangrijkste vragen die je mogelijk hebt over Switch Career.

Mis je na het doornemen van deze Veelgestelde Vragen toch nog informatie? Neem dan snel contact op met Josephine Van den Akker.

Met welke vooropleiding kom ik aanmerking voor Switch Career?

SWITCH Career is voor ‘opnieuw-starters’. Je vooropleiding is dus niet van belang. Of je nu een wo-studie Archeologie hebt gedaan en nu in de HR werkt, of een opleiding Dans en nu in de theaterwereld. Wij komen graag met je in contact als je openstaat voor een kantoorbaan met zekerheid, perspectief en goede arbeidsvoorwaarden.

Heb ik werkervaring nodig om voor het Switch Career-programma te kunnen solliciteren?

Voor het SWITCH Career-programma is werkervaring een vereiste. Je hebt dus ervaring met fulltime werken, je wilt alleen graag in een andere sector aan de slag. SWITCH Career voorziet hierin. De werkervaring hoeft niet opgedaan te zijn binnen de financiële dienstverlening of een andere specifieke branche. Sterker nog: voor professionals met werkervaring in de financiële sector is er NEXT Career. En voor starters (afgestudeerde kandidaten zonder werkervaring) bieden wij verschillende traineeships aan. Kom je niet in aanmerking voor een traineeship of NEXT Career, dan is de kans groot dat de SWITCH Career-route wel bij jou past.

Is er een leeftijdsgrens om je te laten omscholen via Switch Career?

De gemiddelde SWITCH Career-kandidaat is tussen de 26 en 36 jaar. Dan blijken professionals het vaakst de overstap te willen maken naar een nieuwe carrière. Ben jij jonger of ouder, maar denk jij wel over de juiste motivatie, ervaring en competenties te beschikken voor een carrière binnen de financiële dienstverlening. En heb jij er veel zin om nieuwe kennis te ontwikkelen via trainingen en opleidingen? Dan komen we graag met je in contact om jouw verhaal te horen. We laten jouw potentieel liever niet onbenut.

Krijg ik direct betaald als ik instroom in het Switch Career-programma?

SWITCH Career bestaat uit twee weken onboarding, waarna je zo snel mogelijk als consultant aan je eerste opdracht begint. Je begint dan met ‘werken’, dus je krijgt ook vanaf de start van je opdracht betaald. Na het doorlopen van je maand proeftijd bij Talent&Pro gaat bovendien jouw contract voor onbepaalde tijd in, ben je in vaste dienst van Talent&Pro en dus verzekerd van de voordelen van werken bij Talent&Pro.

Wat gebeurt er als mijn ‘omscholing’ klaar is?

Eigenlijk eindigt jouw omscholing na de onboarding. Met het Wft Basis-diploma heb je namelijk een ‘startbewijs’ om bij al onze opdrachtgevers aan de slag te kunnen. Met deze bevoegdheid op zak kun je jouw ontdekkingstocht beginnen. Je maakt je eerste meters bijvoorbeeld op de front office van Rabobank, als klantadviseur bij a.s.r. of als junior pensioenspecialist bij Nationale-Nederlanden. Daarna blijf je jezelf bijscholen met relevante inhoudelijke cursussen en vaardigheidstrainingen op het gebied van communicatie, projectmanagement of IT.

Welke kosten maak ik zelf tijdens het Switch Career-programma?

Met SWITCH Career ga je een commitment aan voor langere termijn. Daarom krijg je direct een vast contract en neemt Talent&Pro de opleidingskosten voor zijn rekening. Ook naar kosten gemaakt tijdens de onboarding, bijvoorbeeld reiskosten en lunch, heb je geen omkijken. Je blijft ook tijdens de rest van je carrière profiteren van een onbeperkt opleidingsbudget en van je eigen mobiliteitsbudget. Overige kosten die je maakt, zoals voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of tijdens je opdracht kunnen eenvoudig digitaal worden gedeclareerd.

Bij wie kom ik in dienst als ik kies voor Switch Career?

Als je succesvol solliciteert voor SWITCH Career kom je in vaste dienst van Talent&Pro. Je wordt als consultant gedetacheerd bij onze opdrachtgevers, maar bent contractueel verzekerd van onder andere salaris en mobiliteitsbudget bij Talent&Pro. Als werknemer van Talent&Pro geniet je bovendien ook de andere voordelen en word je uitgenodigd voor de jaarlijkse wintersport, Pre-Summer Party, meerdere pubquizzen per jaar en andere bedrijfsevenementen.

Welke vaardigheden zijn belangrijk om te slagen in het programma?

Voor SWITCH Career hoef je niet over een relevante vooropleiding of werkervaring te beschikken. Wel is het belangrijk dat je de Nederlandse taal in woord en geschrift voldoende beheerst om professioneel te kunnen communiceren en dat je over een aantal belangrijke basiscompetenties- en eigenschappen beschikt. Je bent digitaal vaardig, hebt een pro-actieve werkhouding en beschikt over een enthousiaste en nieuwsgierige instelling.

Wat is Wft Basis?

Veel van onze opdrachtgevers zijn actief binnen de financiële sector. Om bij een van deze banken, verzekeraars of pensioenfondsen aan de slag te kunnen moet je in ieder geval beschikken over het vakbekwaamheidsdiploma Wft Basis. Om je te kunnen specialiseren in een van de richtingen, bijvoorbeeld business change management, data & IT of actuarieel, leer je eerst het werkveld kennen. Daar is de Wft Basis een eerste essentiële stap in.

Wij werken onder andere voor
Rabobank-logo-e1569331139533
AON-logo-e1569329426182
Knab-logo-e1569330803844
VGZ
BNP
Gemeente nissewaard
Gemeente Rotterdam
hcs-logo-fc__dark
De Hypotheker logo
unive-logo-e1569329615972
Zwitserleven-logo-e1569331347517
Gemeente Altena
Gemeente Nijkerk
ASR
logo_PGB-Pensioendiensten
Gemeente Rucphen
De-Volksbank-logo
BeFrank_logo
nationale-nederlanden
ing-logo-trasnp
APG_logo
Gemeente Amersfoort
Deloitte-logo-e1569330680426
Vivat-logo-e1569331297207
Allianz-logo-e1569329518913
Logo_blue_sky_group
KPMG-logo-e1569329394493
MN-logo-e1569330949979
Achmea-logo-e1569337468752
Gemeente Zevenaar
aegon-logo-e1569337416107
Actor_logo
Gemeente Almere
Reaal-logo-e1569329466106
ABN-AMRO-logo