Verfijn je zoekresultaten
Type vacature
Vakgebied
Uren
Ervaringsniveau
Opleidingsniveau

Traineeship Schuldhulpverlening

32 - 40 uur
HBO/WO
Randstad
E-mail naar mezelf

Met beide benen midden in de maatschappij staan, orde scheppen in een persoon zijn financiële chaos en écht iets betekenen voor een ander zijn jouw grootste drijfveren. Een situatie waarbij een persoon dupe is van de toeslagenaffaire of iemand die het overzicht over zijn financiën kwijt is geraakt? Daar gaan jouw handen van jeuken en een toekomst als budgetcoach of bewindvoerder is je op het lijf geschreven.

Wij

 • Maandsalaris (inclusief 8,33% vakantiegeld) van €2.972,- i.c.m. eigen vervoer of €2.747,- mét leaseauto (en zonder eigen bijdrage)
 • Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto of fiets, NS Businesscard, deelscooter of €225,- bruto vergoeding! Tussentijds switchen mogelijk!
 • Een verhoging van het bruto maandsalaris van maximaal €271,- na jaar 1 en €379,- (inclusief 8,33% vakantiegeld) na jaar 2
 • Direct een vast contract én 27 vakantiedagen
 • Een eigen People Manager en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen, bijscholing voor jouw ontwikkeling!
 • In korte tijd veel relevante werkervaring opdoen bij aansprekende opdrachtgevers binnen en buiten het Sociaal Domein!

De Uitdaging

Het traineeship Schuldhulpverlening bestaat uit een aantal vaste onderdelen: 

De Talent&Pro onboarding waarin jij kennismaakt met onze organisatie, visie en werkwijze. Iedere maand kan je beginnen met het beste onboarding programma van Nederland! Solliciteer nu en start met het Talent&Pro onboardingsprogramma bijvoorbeeld op 7 of 21 juni, 5 of 19 juli 2024!

 • Werkervaring opdoen, vaardigheden ontwikkelen, oriënteren en specialiseren bij verschillende gemeentes, schuldhulpverleners, centrale overheden én organisaties in de financiële dienstverlening.
 • Ongelimiteerd opleidingsbudget, zodat jij naast een aantal vaste onderdelen, zelf de regie hebt over je eigen ontwikkeling.

Ontwikkelen binnen Talent&Pro en het Sociaal Domein

Als Consultant maak jij kennis met de verschillende financiële situaties van mensen in nood. Jij gaat in gesprek en biedt financiële hulp aan mensen die door de bomen het bos niet meer zien. Je voert intakegesprekken met de klant, maakt een plan van aanpak en een budgetplan en adviseert om de financiële situatie te verbeteren óf je voorkomt juist dat mensen in de schulden komen door ze te helpen met het voeren van regie over hun financiën. Tijdens de talentfase ga je aan de slag binnen het Sociaal Domein, schuldhulpverleningsorganisaties en overheidsinstanties om ervaring op te doen. Hieronder een tweetal opdrachten die je kan verwachten:

 • Medewerker WIA Polisbeheer: als medewerker Claims WIA beoordeel je de aanspraak op een uitkering voor langdurig arbeidsongeschikten. Je geeft ook uitleg aan werknemers en werkgevers over de op- en afbouw van de uitkering en de bijbehorende rechten en plichten. Je zorgt ervoor dat mensen die niet kunnen werken financieel ondersteund worden. Je bent direct aan de slag binnen het sociale zekerheidsdomein aan de kant van werknemersverzekeringen en legt daarmee een uitstekende basis in de ontwikkeling van je vaardigheden om later ook binnen het gemeentelijk domein in te zetten
 • Ondersteuner toeslagenaffaire: als Consultant ga jij aan de slag om gedupeerden van de toeslagenaffaire te helpen bij het oplossen van ontstane schulden: hierbij heb je direct contact met de gedupeerde om ze ook écht verder te helpen. Zo ga jij de schulden van de gedupeerde in kaart brengen en beoordelen of zij in aanmerking komen voor een compensatie vanuit de overheid. 
 • Medewerker Bijzonder Beheer: als medewerker bijzonder beheer speel je een actieve rol in het voorkomen en helpen van mensen met financiële problemen. Door het signaleren van rode vlaggen, zoals langdurig rood staan of gemiste betalingen, benader je proactief mensen om hun financiële situatie te bespreken. Als er dreigende of bestaande financiële problemen zijn, help je klanten hun situatie in kaart te brengen en een plan te maken om deze beheersbaar te maken. Deze rol heeft een grote maatschappelijke impact en legt een solide basis voor toekomstige werkzaamheden in de schuldhulpverlening.

Groeien door opleiding, ervaring en coaching

Tijdens de eerste twee jaar van jouw dienstverband, de Talentfase, ga je aan de slag met het opdoen van vakinhoudelijke kennis en professionele vaardigheden. Je legt de basis binnen het gemeentelijke Sociaal Domein, centrale overheidsinstellingen en/of bij een financiële instelling. Doordat je breed ingezet bent binnen verschillende soorten organisaties, kun jij je onderscheiden en van toegevoegde waarde zijn binnen jouw volgende opdracht.  Zo sta je middenin de maatschappij en help je veel mensen met hun financiële problematiek.

In de Profase specialiseer jij je verder binnen het Sociaal Domein. Je hebt inmiddels een rugzak vol aan ervaringen en certificaten vanuit de Talentfase. Deze ervaringen ga je uitbreiden door te werken als budgetcoach of als bewindvoerder waarbinnen de financiële vraagstukken waar je mee te maken krijgt steeds complexer worden. Een opdracht in de Profase kan er als volgt uitzien: 

 • Budgetcoach: als Consultant ben je het aanspreekpunt voor de klant met financiële problemen. Je stelt de klant zoveel mogelijk op zijn gemak en brengt al luisterend en doorvragend zijn schuldensituatie in kaart. Met de verzamelde informatie ga je een plan van aanpak opstellen. Als je het plan hebt opgesteld en alle schulden in kaart hebt gebracht, ga je aan de slag met de schuldregeling zodat er rust en orde ontstaat in de financiële situatie van de klant.

Jij

 • Hbo- of wo-afgestudeerd en starter op de arbeidsmarkt
 • Bereid over je kwaliteiten én valkuilen open in gesprek te gaan met jouw People Manager
 • Flexibel inzetbaar binnen publieke organisaties en financiële dienstverlening
 • Enthousiast over detachering en bereid te investeren in jezelf
 • Bent 32-40 uur per week beschikbaar
 • Reisbereidheid door het midden van het land (want daar zitten de meeste opdrachtgevers), ondanks de mogelijkheden van hybride werken.

Solliciteren

Solliciteer je bij Talent&Pro, dan is één vraag erg belangrijk: zijn wij een match? Daar komen we maar op één manier achter: via een kennismaking! Solliciteer en vertel ons meer over jouw ambities. Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij Pim Oudshoorn via 06 - 155 320 70.

ABN-AMRO-logo
ASR
ing-logo-trasnp
unive-logo-e1569329615972
Zwitserleven-logo-e1569331347517

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

document

Solliciteer via de website

Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters telefonisch contact met je op voor een kennismaking!

speech-bubbles

Kom op gesprek

We nodigen je graag uit voor een gesprek met één van onze recruiters. Het is een wederzijdse kennismaking: jij vertelt over jezelf en wij over het traject dat we aanbieden. Tijdens dit gesprek maak je ook meteen kennis met een People Manager. We hebben het dan over jouw ontwikkeling, je ambitie en de mogelijkheden bij Talent&Pro.

Zet je handtekening

Zijn jullie beide positief? Dan doen we graag een aanbod en ontvang je een arbeidsvoorwaardenpakket. Samen met de recruiter zet je de puntjes op de i en de handtekeningen onder contracten. Welkom bij de club!

Solliciteer direct

Ben jij enthousiast? Solliciteer nu!

stel direct een vraag aan Pim Oudshoorn

Pim Oudshoorn profielfoto
Pim Oudshoorn Corporate recruiter 088 170 1460

E-mailalert opslaan

Wil je de nieuwste vacatures van deze zoekopdracht in je mail ontvangen? Schrijf je in voor de e-mailalert!