Verfijn je zoekresultaten
Type vacature
Vakgebied
Uren
Ervaringsniveau
Opleidingsniveau

Traineeship Schuldhulpverlening

36-40 uur
HBO
Randstad

Met beide benen midden in de maatschappij staan, orde scheppen in een persoon zijn financiële chaos en écht iets betekenen voor een ander zijn jouw grootste drijfveren. Een situatie waarbij een persoon dupe is van de toeslagenaffaire of iemand die het overzicht over zijn financiën kwijt is geraakt? Daar gaan jouw handen van jeuken en een toekomst als budgetcoach of bewindvoerder is je op het lijf geschreven.

Wij

 • Maandsalaris (inclusief 8,33% vakantiegeld) van €2.879,- i.c.m. eigen vervoer of €2.654,- mét leaseauto (en zonder eigen bijdrage)
 • Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto of fiets, NS Businesscard, deelscooter of €225,- bruto vergoeding! Tussentijds switchen mogelijk!
 • Een verhoging van het bruto maandsalaris van maximaal €271,- na jaar 1 en €379,- (inclusief 8,33% vakantiegeld) na jaar 2 én jaarlijks tot 8% bonus
 • Direct een vast contract én 27 vakantiedagen
 • Een eigen People Manager en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen, bijscholing voor jouw ontwikkeling!
 • In korte tijd veel relevante werkervaring opdoen bij aansprekende opdrachtgevers binnen en buiten het Sociaal Domein!

De Uitdaging

Het traineeship Schuldhulpverlening bestaat uit een aantal vaste onderdelen: 

De Talent&Pro onboarding waarin jij kennismaakt met onze organisatie, visie en werkwijze. Het beste Onboarding programma van Nederland doorlopen? Solliciteer nu en start met het Talent&Pro onboardingsprogramma bijvoorbeeld op 24 maart, 7 of 21 april 2023!

 • Werkervaring opdoen, oriënteren en specialiseren bij verschillende gemeentes, schuldhulpverleners, centrale overheden én het inkomensdomein
 • Ongelimiteerd opleidingsbudget, zodat jij naast een aantal vaste onderdelen, zelf de regie hebt over je eigen ontwikkeling.

Ontwikkelen binnen Talent&Pro en het Sociaal Domein

Als Consultant maak jij kennis met de verschillende financiële situaties van mensen in nood. Jij gaat in gesprek en biedt financiële hulp aan mensen die door de bomen het bos niet meer zien. Je voert intakegesprekken met de klant, maakt een plan van aanpak en een budgetplan en adviseert om de financiële situatie te verbeteren óf je voorkomt juist dat mensen in de schulden komen door ze te helpen met het voeren van regie over hun financiën. Tijdens de talentfase ga je aan de slag binnen het Sociaal Domein, schuldhulpverleningsorganisaties en overheidsinstanties om ervaring op te doen. Hieronder een tweetal opdrachten die je direct kan gaan doen:

 • Herbeoordelen hulpverleningstraject: als Consultant ga jij de situatie van een schuldenaar uitzoeken en herbeoordelen zodat het hulpverleningstraject naar de actuele situatie kan worden aangepast. Je onderhoudt telefonisch en schriftelijk contact met cliënten. Hierdoor zorg je ervoor dat de schuldenaar weer de juiste hulp aangeboden krijgt. 
 • Ondersteuner toeslagenaffaire: als Consultant ga jij aan de slag om gedupeerden van de toeslagenaffaire te helpen bij het oplossen van ontstane schulden: hierbij heb je direct contact met de gedupeerde om ze ook écht verder te helpen. Zo ga jij de schulden van de gedupeerde in kaart brengen en beoordelen of zij in aanmerking komen voor een compensatie vanuit de overheid. 

Groeien door opleiding, ervaring en coaching

Tijdens de eerste twee jaar van jouw dienstverband, de Talentfase, ga je aan de slag met het opdoen van vakinhoudelijke kennis en professionele vaardigheden. Je legt de basis binnen het Sociaal Domein, schuldhulpverlening en binnen centrale overheidsinstellingen. De kennis, ervaring en skills die je ontwikkelt neem je mee naar jouw verschillende opdrachten waar jij het verschil kan maken en om uit te groeien tot een volwaardige schuldhulpverlener. Zo sta je middenin de maatschappij en help je veel mensen met hun financiële problematiek.

In de Profase specialiseer jij je verder binnen het Sociaal Domein. Je hebt inmiddels een rugzak vol aan ervaringen en certificaten vanuit de Talentfase. Deze ervaringen ga je uitbreiden door te werken als budgetcoach of als bewindvoerder waarbinnen de financiële vraagstukken waar je mee te maken krijgt steeds complexer worden. Een opdracht in de Profase kan er als volgt uitzien: 

 • Budgetcoach: als Consultant ben je het aanspreekpunt voor de klant met financiële problemen. Je stelt de klant zoveel mogelijk op zijn gemak en brengt al luisterend en doorvragend zijn schuldensituatie in kaart. Met de verzamelde informatie ga je een plan van aanpak opstellen. Als je het plan hebt opgesteld en alle schulden in kaart hebt gebracht, ga je aan de slag met de schuldregeling zodat er rust en orde ontstaat in de financiële situatie van de klant.

Jij

 • Hbo- of wo-afgestudeerd en starter op de arbeidsmarkt
 • Gedreven in het eindeloos ontwikkelen van kennis en soft skills
 • Begrijpt dat voor ontwikkeling een (zelf)kritische blik onmisbaar is
 • Bereid over je kwaliteiten én valkuilen open in gesprek te gaan met jouw People Manager
 • Flexibel inzetbaar én enthousiast over detachering
 • Bent 36-40 uur per week beschikbaar
 • Reisbereid naar de Randstad (want daar zitten onze opdrachtgevers), ondanks de mogelijkheden van hybride werken. 

Solliciteren

Solliciteer je bij Talent&Pro, dan is één vraag erg belangrijk: zijn wij een match? Daar komen we maar op één manier achter: via een kennismaking! Solliciteer en vertel ons meer over jouw ambities. Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij Joost Renckens via 088 17 01 400.

ABN-AMRO-logo
ASR
ing-logo-trasnp
unive-logo-e1569329615972
Zwitserleven-logo-e1569331347517

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

document

Solliciteer via de website

Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters telefonisch contact met je op voor een kennismaking!

speech-bubbles

Kom op gesprek

We nodigen je graag uit voor een gesprek met één van onze recruiters. Het is een wederzijdse kennismaking: jij vertelt over jezelf en wij over het traject dat we aanbieden. Voelt goed? Dan gaan we tijdens een tweede gesprek de diepte in. We hebben het dan over jouw ontwikkeling, je ambitie en de mogelijkheden bij Talent&Pro.

suitcase

Zet je handtekening

Zijn jullie beide positief? Dan doen we graag een aanbod en ontvang je een arbeidsvoorwaardenpakket. Samen met de recruiter zet je de puntjes op de i en de handtekeningen onder contracten. Welkom bij de club!

Solliciteer direct

Ben jij enthousiast? Solliciteer nu!

stel direct een vraag aan Joost Renckens

Joost Renckens Corporate recruiter

E-mailalert opslaan

Wil je de nieuwste vacatures van deze zoekopdracht in je mail ontvangen? Schrijf je in voor de e-mailalert!

Naam(Vereist)