Verfijn je zoekresultaten
Type vacature
Vakgebied
Uren
Ervaringsniveau
Opleidingsniveau

Traineeship Coach Participatie

36-40 uur
HBO
Hybride

Door ontwikkelingen zoals stijgende energieprijzen, de oorlog in Oekraïne en de toeslagenaffaire bestaat er een grote verdeeldheid in Nederland. Bij al deze maatschappelijke thema’s zorg jij ervoor dat iedereen mee kan blijven doen in de maatschappij. 

Wij

 • Maandsalaris (inclusief 8,33% vakantiegeld) van €2.879,- i.c.m. eigen vervoer of €2.654,- mét leaseauto (en zonder eigen bijdrage)
 • Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto of fiets, NS Businesscard, deelscooter of €225,- bruto vergoeding! Tussentijds switchen mogelijk!
 • Een verhoging van het bruto maandsalaris van maximaal €271,- na jaar 1 en €379,- (inclusief 8,33% vakantiegeld) na jaar 2 én jaarlijks tot 8% bonus
 • Direct een vast contract én 27 vakantiedagen
 • Een eigen People Manager en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen, bijscholing voor jouw ontwikkeling!
 • In korte tijd veel relevante werkervaring opdoen bij aansprekende opdrachtgevers binnen en buiten het Sociaal Domein!

De Uitdaging

Het traineeship Coach Participatie bestaat uit een aantal vaste onderdelen: 

·       De Talent&Pro onboarding waarin jij kennismaakt met onze organisatie, visie en werkwijze. Het beste Onboarding programma van Nederland doorlopen? Solliciteer nu en start met het Talent&Pro onboardingsprogramma bijvoorbeeld op 24 maart, 7 april, 21 april of 5 mei 2023!

·       Werkervaring opdoen, oriënteren en specialiseren bij verschillende gemeentes, schuldhulpverleners, centrale overheden én het inkomensdomein

·       Ongelimiteerd opleidingsbudget, zodat jij naast een aantal vaste onderdelen, zelf de regie hebt over je eigen ontwikkeling.

Ontwikkelen binnen Talent&Pro en het Sociaal Domein

Binnen het Sociaal Domein maak jij als Consultant kennis met de verschillende maatschappelijke vraagstukken in Nederland. Als Consultant ben jij degene die financiële hulp biedt aan die mensen die het hard nodig hebben én ben je degene die de die mensen begeleidt naar een zo zelfredzaam mogelijke manier van leven. Denk hierbij aan hulp bieden aan gevluchte Oekraïners, gezinnen ondersteunen met de energietoeslag of het verstrekken van een bijstandsuitkering. Tijdens de talentfase ga je aan de slag binnen het Sociaal Domein en Overheidsinstanties om ervaring op te doen. Hieronder een tweetal opdrachten die je direct kan gaan doen:

·       Toekennen leefgeld voor Oekraïners: als Consultant behandel je de aanvragen voor de leefgeldregeling en bepaal je of er wijzigingen moeten plaatsvinden om de regeling aan te laten sluiten bij de actuele situatie van de vluchtelingen. Uiteraard sta je inwoners met vragen hierover te woord. Bij een aanvraag inventariseer je of je beschikt over voldoende bewijsstukken en ben je aanspreekpunt voor de gastgezinnen die Oekraïners opvangen.

·       Toekennen woningurgentie: als Consultant woonurgentie behandel je op een zorgvuldige en efficiënte wijze aanvragen voor woningurgentie. Wanneer heeft iemand recht op voorrang op een sociale huurwoning? Je informeert en adviseert inwoners over de (on)mogelijkheden van de urgentieregeling en bent verantwoordelijk voor het proces vanaf aanvraag tot de beschikking. Je voert gesprekken met inwoners onderzoekt de situatie, eventueel via een huisbezoek.

Groeien door opleiding, ervaring en coaching

Tijdens de eerste twee jaar van jouw dienstverband, de Talentfase, ga je aan de slag met het opdoen van vakinhoudelijke kennis en professionele vaardigheden. Je legt de basis binnen het gemeentelijke Sociaal Domein en binnen centrale overheidsinstellingen. De kennis, ervaring en skills die je ontwikkelt neem je mee naar jouw verschillende opdrachten waar jij het verschil kan maken en om zo uit te groeien tot Coach Participatie. Zo sta je middenin de maatschappij en help je veel mensen zo zelfstandig mogelijk te leven.

In de Profase specialiseer jij je verder binnen het Sociaal Domein. Je weet inmiddels hoe jij de meeste waarde kunt toevoegen aan de re-integratietrajecten van bijstandsgerechtigden en bent een ster in het bevorderen van de zelfredzaamheid van verschillende mensen in verschillende situaties. Je bent een kei geworden in het stellen van grenzen, het maken van plannen en het toezien op het behalen daarvan. Jouw hart maakt een sprongetje als iemand dankzij jouw regie kan terugkeren naar een leven zonder begeleiding. Die ervaring breid je uit door te werken als uitkeringsdeskundige of Participatiecoach waarbinnen de sociale problematiek waar je mee te maken krijgt steeds complexer wordt. Waar jouw stip op de horizon ligt, bepaal je helemaal zelf!

Jij

 • Hbo- of wo-afgestudeerd en starter op de arbeidsmarkt
 • Gedreven in het eindeloos ontwikkelen van kennis en soft skills
 • Begrijpt dat voor ontwikkeling een (zelf)kritische blik onmisbaar is
 • Bereid over je kwaliteiten én valkuilen open in gesprek te gaan met jouw People Manager
 • Flexibel inzetbaar én enthousiast over detachering
 • Bent 36-40 uur per week beschikbaar
 • Reisbereid richting de Randstad en omgeving (want daar zitten de meeste opdrachtgevers), ondanks de mogelijkheden van hybride werken.

Solliciteren

Je weet nu wat wij belangrijk vinden. Denk jij dat je goed bij ons past? Solliciteer, en vertel ons vooral waarom dat zo is. Voor vragen kun je terecht bij onze recruiter Alex de Jong via 06-27237396.

ABN-AMRO-logo
ASR
ing-logo-trasnp
unive-logo-e1569329615972
Zwitserleven-logo-e1569331347517

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

document

Solliciteer via de website

Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters telefonisch contact met je op voor een kennismaking!

speech-bubbles

Kom op gesprek

We nodigen je graag uit voor een gesprek met één van onze recruiters. Het is een wederzijdse kennismaking: jij vertelt over jezelf en wij over het traject dat we aanbieden. Voelt goed? Dan gaan we tijdens een tweede gesprek de diepte in. We hebben het dan over jouw ontwikkeling, je ambitie en de mogelijkheden bij Talent&Pro.

suitcase

Zet je handtekening

Zijn jullie beide positief? Dan doen we graag een aanbod en ontvang je een arbeidsvoorwaardenpakket. Samen met de recruiter zet je de puntjes op de i en de handtekeningen onder contracten. Welkom bij de club!

Solliciteer direct

Ben jij enthousiast? Solliciteer nu!

stel direct een vraag aan Alex de Jong

Alex de Jong
Alex de Jong Corporate recruiter 06-27237396

E-mailalert opslaan

Wil je de nieuwste vacatures van deze zoekopdracht in je mail ontvangen? Schrijf je in voor de e-mailalert!

Naam(Vereist)