De start van je carrière is een belangrijk moment in je leven. Je eerste fulltime baan wil je natuurlijk zo goed mogelijk beginnen. Daarom is het belangrijk dat je ook na het afronden van je studie de juiste keuzes blijft maken. Daarom hebben we voor kandidaten voor onze traineeships twintig veelgestelde vragen en antwoorden op deze pagina verzameld. Met deze informatie weet je als sollicitant al voor je start en zelfs voordat jij je motivatiebrief en cv instuurt precies wat je kunt verwachten van een traineeship bij hét ontwikkelbedrijf van talent voor de financiële dienstverlening. We hebben de vragen voor jou onderverdeeld in vijf thema’s. Vind de informatie die jij zoekt over werken bij Talent&Pro hieronder!

Het traineeship

Deze dingen moet je weten over het traineeship!

1. Wat is een traineeship?

De term traineeship gebruiken we om twee redenen. Ten eerste weten starters die op zoek zijn naar een combinatie van werken met een focus op de ontwikkeling van kennis en vaardigheden ons met deze term online goed te vinden. Ten tweede gebruiken we de term traineeship omdat we ruimte bieden om verschillende functies uit te proberen. We noemen het ook wel legaal jobhoppen. Maar het komt er vooral ook op neer dat je in een traineeship een richting aan kunt geven, zonder je te verbinden aan een specifieke functie. In deze blog vind je een uitgebreidere uitleg over wat een traineeship precies is.

2. Ik ben geïnteresseerd in een traineeship. Wat moet ik weten?

Als je weet wat het traineeship inhoudt, je hebt (bijna) een afgeronde hbo- of wo-diploma én je overweegt te solliciteren, dan is het zaak om een geïnformeerde keuze te maken voor het traineeship dat bij je past. Vind je de pensioensector interessant? Of heb jij meer een functie in het bankwezen op het oog? Misschien wil jij wel een IT-functie bekleden bij een verzekeraar? Bekijk de verschillende traineeships op onze traineeship-pagina, probeer onze unit match of neem contact op met een van onze recruiters voor een vrijblijvende kennismaking.

3. Wat levert een traineeship bij Talent&Pro mij op?

Een traineeship in de financiële dienstverlening betekent dat je voor het opbouwen van werkervaring fulltime aan de slag gaat bij onze opdrachtgevers. Naast kostbare werkervaring ontwikkel je dankzij ons onbeperkte opleidingsbudget de nodige inhoudelijke kennis. Zodat jij je hele carrière kunt blijven werken aan je ontwikkeling en meegroeit met de nieuwste ontwikkelingen. Naast Wft’s bevat elk traineeship ook diverse vakgebied-onafhankelijke opleidingen. Denk aan LEAN, Scrum, management development-trainingen en projectmanagementcursussen als Prince2. Legaal jobhoppen én investeren in de ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Kortom, dankzij onze traineeships blijf jij continu bouwen aan een ijzersterk cv! Arbeidsvoorwaardelijk kun je daarnaast nog de volgende voordelen verwachten:

  • Maandsalaris (inclusief 8% vakantiegeld) van €2.763,- i.c.m. eigen vervoer of €2.538,- mét leaseauto (en zónder een eigen bijdrage)
  •  Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto of fiets, NS Businesscard, deelscooter of €225,- bruto vergoeding! Tussentijds switchen mogelijk!
  • Een verhoging van het bruto maandsalaris met €300,- na jaar 1 en €400,- na jaar 2 én jaarlijks tot 8% bonus bij excellent presteren en ontwikkelen
   • Dat betekent dat wanneer je eigen vervoer regelt, je gemiddeld €2.951,- bruto per maand verdient in jaar 1 en €3.299,- per maand in jaar 2
   • Kies jij voor een lease auto? Dan verdien je gemiddeld €2.726,- bruto per maand in jaar 1 en €3.074,- per maand in jaar 2
  • Direct een vast contract én 27 vakantiedagen
  • Thuiswerkvergoeding eenmalig van €250,- en maandelijks €15,- internetvergoeding (netto)
  • Een eigen Career Coach en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen, bijscholing voor jouw ontwikkeling!
  • In korte tijd veel relevante werkervaring opdoen bij aansprekende namen binnen en buiten de financiële dienstverlening!
4. Kan ik een traineeship bij Talent&Pro doen als ik geen financiële opleiding heb gedaan?

Het woord ‘financiële’ in financiële dienstverlening doet vermoeden dat een financiële, economische of wiskundige vooropleiding een vereiste is voor de traineeships van Talent&Pro. Niets is minder waar. Tijdens een van onze evenementen is de kans net zo groot dat je een Geschiedenis-alumnus van de Universiteit Utrecht treft als een alumnus Bedrijfseconomie van de Hogeschool van Amsterdam. Enige affiniteit met een van de disciplines (pensioenen, verzekeringen, banken, compliance of IT) binnen de financiële sector is natuurlijk wel wenselijk. Dit geeft je bovendien een voorsprong in de sollicitatieprocedure.

5. Wat is mijn salaris gedurende het traineeship?

Als trainee en Junior Consultant begin je op een startsalaris van €2.763,- (inclusief 8% vakantiegeld) i.c.m. eigen vervoer. Als je een leaseauto zonder eigen bijdrage wil rijden, is je maandsalaris €2.538,-.
Afhankelijk van je ontwikkeling, jouw succes bij je opdrachtgevers en de door jou afgeronde opleidingen groeit je salaris snel mee. Geen ongemakkelijke gesprekken over salarisverhogingen. Jouw prestaties leveren immers direct iets op.
Na één jaar word je bruto maandsalaris met €300,- verhoogd en na twee jaar met €400,-  én jaarlijks tot 8% bonus bij excellent presteren en ontwikkelen. Dat betekent dat wanneer je eigen vervoer regelt, je gemiddeld €2.951,- bruto per maand verdient in jaar 1 en €3.299,- per maand in jaar 2.
Kies jij voor een lease auto? Dan verdien je gemiddeld €2.726,- bruto per maand in jaar 1 en €3.074,- per maand in jaar 2.

Hoe je van Talent naar Pro gaat, en hoe jij na je Pro-fase in aanmerking komt voor de rol van Principal Consultant? Dat lees je bij vragen zeventien tot en met twintig, onder het thema “De doorgroeimogelijkheden”. Onze medewerkers waarderen in onze arbeidsvoorwaarden vooral ook het onbeperkte opleidingsbudget en de year round evenementen die georganiseerd worden voor medewerkers.

6. Hoe maak ik een keuze uit de traineeships die er zijn?

Als je dat inmiddels nog niet hebt gedaan bedoel je? Geen paniek. Je kunt de unit match doen op de website. Dat is de kortste route. Ook kun je jezelf het volgende afvragen. Waar zou ik persoonlijk het meeste energie van krijgen? Een starter op de woningmarkt alles uitleggen over de financieringsmogelijkheden bij een bank? Voor een stelletje van 61 en 63 berekenen wat ze aan maandelijks pensioen krijgen over een paar jaar? Een langdurig zieke medewerker adviseren welke stappen te nemen in de re-integratie? Onderzoek doen naar verdachte transacties binnen een bank? Of help je collega’s liever voorgaande diensten beter te leveren door kritisch te kijken naar de IT-infrastructuur op de afdeling? Als je hier een antwoord op kan geven, kun je de unit match waarschijnlijk overslaan en meteen door het traineeship-overzicht. Veel plezier met je keuze!

De sollicitatieprocedure

Interesse in een traineeship van Talent&Pro? Ontdek hier precies hoe de sollicitatieprocedure verloopt!

7. Ik heb een traineeship gekozen: hoe solliciteer ik?

Je kunt solliciteren op verschillende manieren op onze traineeships. De meest voor de hand liggende is klikken op het gekozen traineeship, klikken op solliciteren en het digitale sollicitatieformulier invullen. Dat kan met een cv of met jouw LinkedIn-profiel. Met dit whitepaper sollicitatietips helpen we je op weg naar een succesvolle sollicitatie. Maak er vooral gebruik van! In plaats van direct solliciteren kun je op elke traineeship-pagina ook kiezen voor een ‘vrijblijvende kennismaking’. Dan ga je in gesprek met een van onze collega’s en kun je alles vragen over onze traineeships, opdrachtgevers en de carrièremogelijkheden van ons ontwikkeltraject. Vervolgens kun je alsnog kiezen om te solliciteren. Ook goed om te weten: twee keer per maand start een nieuwe groep Junior Consultants aan de onboarding (het beste onboarding programma in 2021!). Onze zoektocht naar talent stopt dus nooit. Bekijk voor de sollicitatieprocedure onderstaand schema.

 

sollicitatieprocedure

8. Ik ben aangenomen bij Talent&Pro. Wat gebeurt er nu?

Gefeliciteerd! Jij hebt de recruiter én People Manager overtuigd dat jij je bij Talent&Pro optimaal kunt ontwikkelen. Met de recruiter stem jij je startdatum af. Je begint dan met een (lees: de beste onboarding van 2021) onboarding van een week, samen met tien tot vijftien andere nieuwe junior consultants die een traineeship gaan volgen. In de onboarding maak je op speelse wijze nader kennis met Talent&Pro onder leiding van een van onze trainers. Je maakt kennis met de Accountmanagers en overige People Managers van jouw business unit. Je eigen People Manager heb je ontmoet tijdens je tweede sollicitatiegesprek. Deze legt je ook uit hoe de samenwerking tussen jullie verder gaat verlopen, hoe onze HR-cyclus in elkaar zit, welke opleidingen je kunt volgen en welke contactmomenten er zijn als je straks gestart bent op je eerste opdracht. Ook volg je tijdens de onboarding een aantal nuttige trainingen die je voorbereiden op je eerste intakegesprek, die eerste opdracht en jouw verdere carrière bij Talent&Pro. Je leert Effectief Communiceren onder leiding van een professionele trainingsacteurs en ontdekt wat jouw gedragsstijl en die van anderen is met een DISC-middag bij een van onze gecertificeerde collega’s. Ook krijg je een Wft-training van een ervaren Wft-trainer. Aan het eind van deze introweek leg je het Wft Basis-examen af en ben je klaar voor je eerste opdracht bij een van onze klanten.

De opleidingsmogelijkheden

Werken bij Talent&Pro betekent ook aandacht voor de ontwikkeling van je vakinhoudelijke kennis en vaardigheden aan onze Academy. Dit is wat je in ieder geval moet weten over opleidingen en opleidingsmogelijkheden binnen Talent&Pro.

9. Welke opleidingen kan ik volgen binnen mijn traineeship?

Tijdens het beste onboarding programma van 2021 volg je meteen verschillende trainingen, waarvan de Wft Basis voor al onze Consultants verplicht is. In samenwerking met Lindenhaeghe zorgen wij er ook voor dat je via diverse e-learnings als adviseur Permanent Actueel bent. Dat wil zeggen dat je altijd op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen in het vakgebied. En met YODA, ons on demand online platform voor vaardigheidstrainingen, heb je altijd en overal de mogelijkheid om jouw skills als consultant aan te scherpen. Daarnaast kun je tijdens je carrière bij Talent&Pro ook diverse IT- en managementopleidingen volgen. Als consultant heb je namelijk een onbeperkt opleidingsbudget om de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die passen bij je groeiplannen. Enige focus is echter wel gewenst blijkt in de praktijk. Daarom heeft elke business unit een opleidingsstraat, die continu wordt aangepast op basis van de behoefte van onze professionals en de arbeidsmarkt. Hieronder een voorbeeld van een van onze opleidingsstraten:

De T&P Academy is verantwoordelijk voor de coördinatie van alle kennisopleidingen en vaardigheidstrainingen binnen Talent&Pro.

10. Wat zijn Wft’s?

Je bent het begrip misschien al een paar keer tegengekomen op onze website. In een notendop is dit het Wft-verhaal. Voor financieel adviseurs en bemiddelaars geldt sinds 1 januari 2014 een vakbewaamheidsplicht. Dat betekent dat je als professional die klanten te woord staat over financiële producten, over in ieder geval een Wft Basis-certificaat moet beschikken. Uitgangspunt is dat consumenten daardoor verzekerd zijn van helder en goed financieel advies. De Wft Basis haal je in alle traineeships tijdens de introductieperiode, zodat je na je onboarding direct aan de slag kan met je eerste klus. Overige Wft’s haal je ook tijdens het traineeship. Welke dat zijn hangt af van het traineeship en de specialisatierichting die je kiest. Er zijn negen vakbekwaamheidsdiploma’s, die modulair zijn opgebouwd.

 • Wft Basis
 • Wft Pensioen
 • Wft Hypothecair Krediet
 • Wft Consumptief Krediet
 • Wft Zorgverzekeringen
 • Wft Schade Particulier
 • Wft Vermogen
 • Wft Inkomen
 • Wft Schade Zakelijk

Bovenstaande Wft’s zijn allemaal onderdeel van (een van) de opleidingsstraten van onze traineeships. De Wft Basis is opgenomen in elk traineeship, Wft Pensioen in ieder geval bij het traineeship Pensioen & Leven. Hypothecair en Consumptief Krediet kom je natuurlijk tegen in de opleidingsstraat van onze Bancaire unit, enzovoort. Zo ben je binnen jouw traineeship voorzien van alle mogelijkheden om correct en kundig financieel advies te geven.

11. Wat betekent een werk- en ontwikkeltraject voor jou?

Kies je voor een traineeship bij Talent&Pro, dan kies je voor persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent niet zomaar ‘werken en leren’. Het betekent kiezen voor een intensief leertraject dat zorgt dat jij binnen no-time met kop en schouders boven jouw concurrenten op de arbeidsmarkt uitsteekt.

Onze aanpak daarin is uniek. De combinatie van werken, leren en coaching is pittig, maar levert je onwijs veel op. Wij geloven dat je met de juiste focus van iedere opdracht een speelplaats om te leren kan maken. En van ieder moment dat anders loopt dan verwacht een leermoment. Naast het vergroten van jouw kennis zijn nog drie zaken essentieel:

 • Welke vaardigheden zijn voor jou belangrijk om te ontwikkelen? Dat bekijken we samen door gesprekken te voeren over wat belangrijk voor jou is, waar je denkt dat jouw professionele reis ongeveer naartoe mag, maar ook zeker waar je al goed in bent. Want met kop en schouders boven de rest uitsteken doe je door jouw talent volledig te benutten. Natuurlijk verleg jij gaandeweg de koers. Je leert continu over jezelf, over jouw kwaliteiten en over jouw ambities. Dat bijsturen doen we ook samen, hoort er helemaal bij. Als hulpmiddel hebben we YODA, ons on demand platform voor online vaardigheidstrainingen.
 • Hoe kan je jouw opdracht gebruiken om die zaken in ontwikkeling te brengen? Met de juiste focus is iedere opdracht er één waar je veel van kan leren. Van samenwerken tot persoonlijke effectiviteit tot de ander positief beïnvloeden tot goed omgaan met emoties en weerstand tot…. Goed, het mag duidelijk zijn: bij Talent&Pro biedt elke situatie een mogelijkheid om te leren. Jouw People Manager helpt jou daarbij de juiste bril op te zetten. Dat maakt het verschil tussen “weer een vervelende klant gesproken” of “geleerd om mijn punt duidelijk te maken en weerstand weg te nemen”.
 • Hoe ga je om met tegenslagen? Want die ga je zeker tegenkomen. Wij weten heus wel dat je in een rechte lijn naar boven wilt, maar zo werkt het helaas niet. Je hebt gedoe thuis, je reistijd is erg lang, je bent gezakt voor een belangrijk examen, je opdracht begint wat tegen te staan, je ervaart toch iets teveel stress… Het hoort er allemaal bij. Dan kun je twee dingen doen. Wegsturen, schuilen, weglopen, stoppen, opgeven…. En dat mag hoor. Maar wil je vasthouden aan je plan om in de hoogste versnelling te groeien? Dan gebruik je juist die momenten om te leren over jezelf. Want hoe meer je dat oefent, hoe veerkrachtiger en flexibeler je wordt. Laten dat nou net twee vaardigheden zijn die in ieder white paper over ‘future skills’ boven komen drijven zeg. En bovendien leer je op zulke momenten écht heel veel over jezelf… Allemaal met sponsoring van je eigen People Manager! Talent&Pro heeft zelfs een eigen coachmethodiek ontwikkeld: het IMPACT-model. De methode geeft jou en je People Manager de handvatten om van die uitdagende momenten in jouw leven waardevolle leermomenten te maken.

De opdrachten

Werkervaring opdoen binnen verschillende organisaties en afdelingen vormt een belangrijk deel van de traineeships van Talent&Pro. Dit is wat je moet weten over je opdrachten, onze klanten en ons matchingsproces.

12. Hoe word ik voorgesteld bij de opdrachtgever?

Als je de sollicitatieprocedure succesvol hebt doorlopen, volgt de zoektocht naar een leerzame eerste opdracht. Al vanaf jouw startdatum bij Talent&Pro houden jouw People Manager, de Account Managers binnen jouw business unit, en onze afdeling Matching de aanvragen die bij ons binnenkomen nauwlettend in de gaten voor een passende opdracht waar jij de eerste meters kan maken binnen de financiële dienstverlening. Komen Matching, Accountmanagement en jouw People Manager tot een vergelijk over een passende opdracht, dan organiseert de Accountmanager een intake bij de klant. Soms betreft het een zware selectieprocedure, soms gaat het om een formeel kennismakingsgesprek. De kennis die je hebt opgedaan tijdens Effectief Communiceren oefen je nog een keer met je People Manager en/of Accountmanager. Deze gespreksvaardigheden komen ook na het intakegesprek nog goed van pas. Vervolgens stellen we je voor bij de opdrachtgever. Als de intake zoals gepland verloopt wordt in overleg jouw startdatum bepaald. Gefeliciteerd, jouw eerste opdracht als Talent en Junior Consultant is een feit!

13. Bij welke opdrachtgevers ga ik aan de slag in het traineeship?

Afhankelijk van het door jou gekozen traineeship ga je aan de slag bij een bank, verzekeraar of pensioenorganisatie. Heb je gekozen voor de business unit Business IT of Actuarieel, dan ga je mogelijk ook aan de slag buiten de financiële dienstverlening via ons dochterlabel House of Bèta. Op de homepage en in de vacatureteksten van de traineeships zie je een aantal van de opdrachtgevers waar jij mogelijk gaat starten: ABN AMRO, Rabobank, PGGM, a.s.r., Knab, Deloitte, KPMG, Univé en Human Capital Alert. Onze Consultants kunnen momenteel aan de slag bij meer dan 100 opdrachtgevers. Tijdens het traineeship ontdek jij welke bedrijfscultuur, welke werkzaamheden en welke combinatie van reizen en werken voor jou ideaal zijn. Zo haal jij het onderste uit de kan, en heb jij profijt van elke opdracht die jij uitvoert.

14. Talent&Pro heeft ook ‘Preferred Supplierships’. Wat betekent dat eigenlijk voor mij?

Talent&Pro voorziet als detacheringsspecialist in de financiële dienstverlening banken, verzekeraars en pensioenorganisaties van hoogopgeleid personeel. Van starters met een Wft-certificering tot ervaren financieel adviseurs en interim- of zzp-professionals. Met een preferred suppliership zeggen onze klanten: Talent&Pro is op basis van eerdere ervaringen met hun professionals onze voorkeursleverancier van kundige professionals. Veel grote organisaties werken voor de invulling van (tijdelijke) vacatures met detacheringsbureaus die het gewenste kwaliteit- en kennisniveau kunnen bieden. Het voordeel van een ‘preferred suppliership’ voor onze professionals is dat bij onze afdeling Matching elke dag (tijdelijke) opdrachten binnenstromen, die onze klanten het liefst met een T&P’er vullen. Dankzij onze preferred supplierships kunnen wij onze consultants niet alleen de afwisseling, verdieping en optimale ontwikkeling bieden; ook spreekt uit de preferred supplierships de kwaliteit van onze mensen, het succes van onze traineeships en het vertrouwen van onze klanten. En daar zijn we natuurlijk trots op.

15. Wie bepaalt welke opdracht ik ga doen tijdens mijn traineeship?

Welke opdrachten jij doet hangt af van jouw traineeship, jouw ontwikkelfase en het advies van jouw People Manager en Account Manager. Daarbij wordt gekeken naar persoonlijkheid, ambitie en cultuurmatch met de opdrachtgever. Waar mogelijk kijken jullie natuurlijk ook naar praktische zaken als reistijd. Deze zaken passeren voorafgaand aan jouw eerste opdracht stuk voor stuk de revue in het overleg tussen jou, je People Manager en de Account Manager. De volgorde daarin is simpel: de Account Manager ontvangt de aanvragen. Deze legt het aanbod voor aan onze People Managers. Zij schakelen vervolgens weer over het aanbod met een geschikte Junior Consultant in hun eigen team.

We streven ernaar om je zo snel mogelijk na de onboarding te laten starten. En aangezien wij het beste onboarding programma van 2021 hebben zal dat ook wel lukken. Ontwikkelen is tenslotte nogal lastig vanuit stilstand. Uitgangspunt bij de zoektocht naar een passende opdracht is altijd dat de ontwikkeling van onze consultants net zo zwaar weegt als het zakelijke belang van onze opdrachtgevers. Een van de eerste People Managers van Talent&Pro, Daphne Boogh, legt het haarfijn uit in dit Wall of Fame-interview.

16. Wat houdt de evaluatiecyclus in?

Jouw ontwikkeling bij de opdrachtgever wordt gevolgd door middel van een evaluatiecyclus. (Niet te verwarren met, maar wel complementair aan de HR-cyclus waarmee jouw algehele ontwikkeling bij Talent&Pro wordt gevolgd.) De evaluatiecyclus gaat namelijk in het bijzonder om jouw ontwikkeling binnen je opdracht. Het kan hierbij zowel gaan om opdrachtspecifieke vaardigheden als een stukje ontwikkeling dat je vanuit je eigen ambitie bij elke opdracht wilt realiseren.

17. Hoe ziet de evaluatiecyclus op opdracht eruit?

Elke nieuwe opdracht start je met een ‘opdrachtdefinitie’. Samen met de Account Manager van dienst en de klant bekijken jullie wat je hoopt te halen en brengen op de betreffende opdracht. Elke drie maanden vindt vervolgens een tussentijdse evaluatie plaats met de opdrachtgever. Na elke opdracht volgt een eindevaluatie. De invulling van dit proces verschilt natuurlijk per opdracht, per fase en per Consultant en dient primair om jouw ontwikkeling goed vorm te geven. Jouw waarde als Consultant wordt dus langs verschillende meetlatten gelegd: die van jouw People Manager, van de opdrachtgever, van de Accountmanager én die van jezelf.

De doorgroeimogelijkheden

Naast het bieden van een vliegende start van je carrière denken we ook graag pro-actief mee in de toekomstplannen van onze Talenten. Dit moet je weten over jouw doorgroeimogelijkheden tijdens en na het traineeship!

18. Hoe weet Talent&Pro of het goed gaat op opdracht bij de klant?

Om door te groeien durf jij fouten te maken, ga jij in gesprek hierover en zorg jij ervoor dat jij van steeds meer waarde bent voor de opdrachtgever. Want als Junior Consultant ben je natuurlijk een groot deel van je tijd bij een van onze opdrachtgevers aan het werk. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt in hoeverre Talent&Pro dan op de hoogte is van jouw verrichtingen. No worries, bij Talent&Pro is daar meer dan voldoende aandacht voor. De belangrijkste speler daarin is jouw vaste People Manager. Deze coacht jou en volgt jouw ontwikkeling op de voet gedurende jouw hele carrière bij T&P. Dat doet hij of zij op verschillende manieren.

Zes weken-gesprekken

Je People Manager bezoekt je in ieder geval elke zes weken op opdracht. Natuurlijk zijn er ook meer formele methodes om jouw ontwikkeling te meten en belonen. De HR-cyclus is een van de instrumenten die de People Manager daarvoor gebruikt. Je begint elk jaar met een plangesprek, waarin je jouw ontwikkeldoelen voor dat jaar vastlegt. Halverwege het jaar voer je een voortgangsgesprek. Aan het eind van het jaar maak je tijdens het beoordelingsgesprek de balans op. Als het goed is heb je daarmee meteen meer dan voldoende input voor het volgende plangesprek! Over de evaluatiecyclus – eveneens een belangrijke graadmeter voor jouw (door)groei – lees je meer onder vraag 15 en 16.

19. Wanneer sluit ik mijn Talentfase af?

Uitgangspunt voor de afronding van de Talentfase is twee jaar. In deze fase ben je Junior Consultant, werk je in een specifieke functie bij de klant, en ga jij je oriënteren op het gekozen vakgebied. Daarbij hoort dat je verschillende ervaringen opdoet en de basis legt voor een specialisatie in de Pro-fase. Je ontdekt wat je kwaliteiten zijn, hoe je omgaat met valkuilen, waar je nog stappen kunt zetten én je formuleert je ambities voor de toekomst. Na gemiddeld twee jaar zijn onze Talenten klaar voor de Pro-fase. Twintig maanden na je start vinden dan ook de eerste gesprekken tussen jou en je People Manager plaats over jouw doorstroom naar de Pro-fase. Zodat je 24 maanden na je start de Talentfase kunt bezegelen met een mooie Pro-presentatie.

NB: kies jij voor het Fastlane-traject van onze Academy, dan rond jij net als Timo en Aga je Talentfase af in 18 maanden.

20. Wat komt er na de Pro-fase?

Nóg verder doorgroeien? In je Pro-fase bestaat de mogelijkheid om door te groeien naar de rol van Principal (Consultant). Om deze stap te kunnen maken bestaan strenge criteria. Het personeelshandboek van Talent&Pro zegt hier het volgende over:

Als Principal binnen Talent&Pro ben je bij opdrachtgevers werkzaam als specialist, senior consultant of vervul je rollen op het gebied van management of projectmanagement. Je bent breed inzetbaar voor diverse rollen en projecten in de bancaire markt of de verzekeringsbranche. De Principal heeft visie, coacht Talenten en Pro’ers, kan aansturen als dat nodig is en draagt kennis over. De Principal is in staat een project aan te sturen. Daarnaast beschikt de Principal over een eigen netwerk om opdrachten te verwerven.

Pas jij na een aantal jaren Pro-schap binnen het rolprofiel van Principal, dan gaat jouw People Manager vol trots met jou en de Unit Manager om de tafel om de overstap te bespreken. Daarnaast moet de directie van Talent&Pro akkoord geven voor deze mooie stap. Dat deden ze onder andere voor Yde Starreveld.

21. Hoe ver kan ik doorgroeien in salaris?

Als Talent begin je op een startsalaris van €2.763,- (inclusief 8% vakantiegeld) i.c.m. eigen vervoer. Als je een leaseauto zonder eigen bijdrage wil rijden, is je maandsalaris €2.538,-.
Afhankelijk van je ontwikkeling, jouw succes bij je opdrachtgevers en de door jou afgeronde opleidingen groeit je salaris snel mee. Geen ongemakkelijke gesprekken over salarisverhogingen. Jouw prestaties leveren immers direct iets op.
Na één jaar word je bruto maandsalaris met €300,- verhoogd en na twee jaar met €400,-  én jaarlijks tot 8% bonus bij excellent presteren en ontwikkelen. Dat betekent dat wanneer je eigen vervoer regelt, je gemiddeld €2.951,- bruto per maand verdient in jaar 1 en €3.299,- per maand in jaar 2.
Kies jij voor een lease auto? Dan verdien je gemiddeld €2.726,- bruto per maand in jaar 1 en €3.074,- per maand in jaar 2.

Als Pro’er groei je vervolgens door naar maximaal €3450,-. Bij een overstap van Pro naar Principal horen natuurlijk ook mooie stappen in salaris, met een maximum van €4725,-. Voor elke medewerker geldt bovendien de declarabiliteitsbonus voor aantal gewerkte uren. Naast de financiële beloning waarderen onze medewerkers vooral ook het onbeperkte opleidingsbudget en de year round evenementen die Talent&Pro organiseert, zoals de pub quiz, jaarlijkse ski-trip en een altijd spetterend Eindejaarsfeest.

Solliciteren

Hoe ver jij het gaat schoppen bij Talent&Pro? Daar kom je maar op een manier achter: solliciteren op een van onze traineeships. En wie weet ben jij over een paar jaar Principal en een echt voorbeeld voor de consultants binnen jouw unit.