People Development bij Talent&Pro

People Development bij Talent&Pro: Paul en Seda aan het woord

Khalid Toufik
30 januari 2019
 | Leestijd:

Talent&Pro staat bij haar opdrachtgevers in de financiële dienstverlening bekend als ontwikkelbedrijf. Wij scouten hoogopgeleid talent met de ambitie om te werken bij een financiële instelling. Wij nemen het talent in dienst, stippelen een persoonlijk ontwikkeltraject uit en maken via onze traineeships echte T&P’ers van onze young professionals. Onze medewerkers doen opdrachten bij banken, verzekeraars, pensioenfondsen en ook steeds vaker bij klanten buiten de financiële dienstverlening. T&P’ers volgen continu opleidingen en trainingen om hun collega’s op opdracht voor te blijven op het gebied van kennis en competenties. Dat werkt goed. Nu heeft Talent&Pro twee Managers People Development, Paul van der Meer en Seda Westerbeek, aangesteld. Wij vroegen ze waarom.

Hoi Paul, Seda. Zijn Managers People Development echt nodig bij Talent&Pro?

Seda: Haha. Dat zal blijken. Hoe wij dingen deden bij Talent&Pro werkt inderdaad goed. Dat verklaart ook waarom we de laatste jaren enorm zijn gegroeid. We zien groei als positieve verandering. En verandering als een uitnodiging om te innoveren en vernieuwen. Was het niet Einstein die zei als je de dingen blijft doen die je deed, zul je blijven krijgen wat je kreeg?

Nee dat was Louis van Gaal. Weet je wat hij ook zou zeggen? Als prof ben je zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling.

Paul: Daar zit zeker wat in. Maar ook in het voetbal staat een team van coaches, vertrouwenspersonen, medespelers en talentscouts klaar om de profs zoveel mogelijk te ontzorgen, ondersteunen en helpen bij het bepalen van de juiste langetermijnstrategie. Bij onze traineeships staat ook die professionele en persoonlijke ontwikkeling centraal. We steken al veel energie in de ontwikkeling van onze mensen, maar we kunnen altijd meer doen. Met People Development gaan we een sterkere verbinding creëren tussen onze grootste drijfveren: people en development.

Oké, maar zijn er niet al genoeg managers in Nederland?

Seda: Nou technisch gezien komt er eigenlijk geen manager bij. Wij waren beiden People Managers hiervoor. Onze focus verschuift alleen een tikkeltje. Onze People Managers zijn er altijd door dik en dun voor de collega’s in hun People-team. Maatwerk is daarin heel belangrijk, maar we merken dat in dat maatwerk de overkoepelende ontwikkelvisie van Talent&Pro soms ondergesneeuwd raakt. Daarom gaan we met People Development werken aan een integrale aanpak, waarmee we de totaalbeleving van al onze medewerkers sterker maken en met een sterkere organisatie weer kunnen groeien en innoveren.

Klinkt goed. Een soort vicieuze cirkel dus, maar dan de goeie variant?

Paul: Klopt. Laten we het een goedaardige cirkel noemen. Maar aan de cirkel wordt nog hard gebouwd. Het gaat goed met de economie, banen liggen voor het oprapen én we hebben hele slimme medewerkers in dienst die in principe overal aan de slag kunnen. Wij willen deze medewerkers graag behouden. Dat doen we door in ze te investeren en goed voor ze te zorgen. We zijn nu specifiek bezig met het zetten van kaders voor een integraal coachingsmodel voor onze People Managers. We toetsen bij ons People Managementteam of dit haalbaar is binnen de huidige kaders en organiseren brainstorm- en teambuildingssessies om ons coachingsmodel bij te schaven waar nodig.

Integraal coachingsmodel dus. Klinkt mooi. Wij zijn om. Gaan jullie nog meer zaken integraal maken?

Seda: Alles wat People Development doet is er in principe op gericht om de hele organisatie te bereiken. Dus we gaan wel het een en ander integraal maken. We gaan bijvoorbeeld ons onboardingprogramma verder ontwikkelen, de Pro- en Principalfases in onze traineeships duidelijker neerzetten, onze HR-cyclus digitaliseren en een verdiepingsslag maken op het gebied van DISC, het persoonlijkheidsanalyse-model waar al onze mensen in getraind zijn. Verder hebben we de wens om meer trainingen voor onze medewerkers vanuit eigen beheer aan te bieden. Zo kunnen we ook qua opleidingen meer op kwaliteitsmanagement en conceptuele vernieuwing zitten.

Dus als we het goed begrijpen gaan onze nieuwe Managers People Development de organisatievisie en de beleving op medewerkersniveau met elkaar verenigen. Integraal maken zeg maar. Nog een keer, met welk doel?

 Paul en Seda: People Development!

Wil jij als collega van dichtbij zien hoe Paul en Seda de komende jaren People Development gaan vormgeven binnen Talent&Pro? Als People Manager bijvoorbeeld? Als starter binnen een van onze traineeships? Of ga je graag in gesprek met ons over de beste plaats voor jou binnen Talent&Pro? Dan is een open sollicitatie ook mogelijk! Tot snel?

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01