Werken als Business Support specialist

De belangrijkste voordelen van de T&P Academy!

Khalid Toufik
6 september 2019
 | Leestijd:

Op de arbeidsmarkt zien we nog altijd een groeiende mismatch. Tussen de wensen van medewerkers en het aanbod van werkgevers, maar ook tussen wat young professionals kunnen en wat er van ze gevraagd wordt. Niets is zo frustrerend als het gevoel hebben niet de tools te hebben om je werk goed te kunnen doen. Het resultaat: oneindig jobhoppende werknemers, een continue stroom van dezelfde vacatures, organisaties die extra geld pompen in marketing, recruitment en advertenties. Om uiteindelijk wederom tot de conclusie te komen dat er een mismatch is op de arbeidsmarkt… En dan hebben we het nog niet eens gehad over die zogeheten Vierde Industriële Revolutie. Als we de trendwatchers moeten geloven wordt steeds meer van het huidige werk straks het domein van robots en kunstmatige intelligentie. Zaak dus om als starter nog eens goed na te denken over jouw toekomst. Ons advies: ga voor een werkgever die weet wat er van je wordt verwacht qua kennis en competenties, daar met trainingen en opleidingen snel op inspeelt en jou de mogelijkheden biedt concurrerend te blijven.

Meet de T&P Academy!

De Talent&Pro Academy doet namelijk precies dat! Onze Academy wordt geleid door rector magnificus Hans van Kaathoven en Esther van Vulpen, onze erkend EHBO’er (Eerste Hulp Bij Opleidingen). Samen vormen zij de spin in het web van onze ontwikkelfilosofie. Ontwikkelen doe je namelijk niet alleen on the job. Kennis uitbreiden en vaardigheden aanscherpen blijft ook een kwestie van goed onderwijs. De praktijk begrijp je tenslotte stukken beter als je de theorie goed onder de knie hebt, net zoals autorijden een stuk beter gaat als je de verkeersregels kent.

Erkende opleidingspartners

Om die opleidingen aan te kunnen bieden werkt onze Academy samen met verschillende erkende opleidingsinstellingen: denk aan Lindenhaeghe, HRD Groep, Computrain, het Nederlands Compliance Instituut, NCOI en het Actuarieel Instituut. Daarnaast is de T&P Academy aanspreekpunt voor de interne ‘stakeholders’. Denk aan onze trainees en interim specialisten, maar ook aan de Unit Managers en Account Managers die als geen ander weten wat zich afspeelt binnen het vakgebied. Of de People Managers die onze Talenten en Pro’ers coachen tijdens hun ontwikkeltraject. Kortom, de T&P Academy regelt alle zaken die betrekking hebben op de ontwikkeling van de juiste kennis en vaardigheden van onze professionals.

Opleidingsstraten: starten met Wft Basis

Bij Talent&Pro werkt het als volgt: elk traineeship heeft een eigen opleidingsstraat, die is ontwikkeld in samenwerking met de Academy. De opleidingsstraten zijn zo vormgegeven dat je op elk moment tijdens jouw traineeship relevante opleidingen kunt kiezen uit een handig en overzichtelijk menu. De basis van elke opleidingsstraat is, tja, de Wft Basis. Dit is het verplichte vakbekwaamheidscertificaat dat je nodig hebt om te kunnen werken in de financiële dienstverlening. Het verschaft jou, ongeacht vooropleiding, de basiskennis die je nodig hebt voor een carrière in de financiële sector. Deze opleiding heeft de Academy laten opnemen in de Talent&Pro onboarding. Begin jij je traineeship bij Talent&Pro dus vanaf scratch? Of ontdekte jij tijdens je eerste fulltime baan dat je de verkeerde studie- en carrièrekeuze hebt gemaakt? Geen zorgen, de fundamentals brengen we jou in de eerste week bij T&P gelijk bij. En weet je wat, jij bent zeker niet de eerste collega die wij succesvol opleiden en omscholen voor de financiële dienstverlening. Met de complimenten van de T&P Academy!

Opleidingsstraten deel 2: specialiseren als Pro met opleidingen als Lean Green Belt en de Executive Master of Actuarial Science

Elke opleidingsstraat wordt verder aangevuld met specifieke opleidingen en algemene vaardigheidstrainingen per traineeship. Denk voor het traineeship Verzekeringen aan een Wft Schade Zakelijk in je Talentfase, een specialistische opleiding tot Casemanager Ziektewet als Pro, en een master Verzekeringskunde aan de UvA als ervaren Principal. In het traineeship Actuarieel Rekenaar kun je beginnen met de opleiding tot Actuarieel Rekenaar aan het Actuarieel Instituut, als extraatje je Excelvaardigheden uitbreiden, en alvast starten met je Wft Vermogen. Na het behalen van je diploma Actuarieel Rekenaar verzorgt de Academy bijvoorbeeld ook de opleiding tot Actuarieel Analist. Ga jij all the way en word jij daarna graag actuaris, dan kun je ook aan de Executive Master of Actuarial Science beginnen. Kortom, de Academy van Talent&Pro biedt voor elk traineeship en elke fase van jouw carríère de kennis- en vaardigheidstrainingen die je nodig hebt.

Onbeperkt opleidingsmogelijkheden

Met de opleidingsstraten van Talent&Pro ben je dus verzekerd van een succesvolle carrière in de financiële dienstverlening. Is er toch iets wat je mist? Dan is in overleg met de Academy en jouw People Manager ook een opleiding mogelijk buiten onze opleidingsstraten. Het uitgangspunt daarbij is dat de gewenste opleiding waarde heeft voor jouw ontwikkeling. Je People Manager helpt jou beoordelen of dat het geval is. De Academy faciliteert bij groen licht alles wat mogelijk is voor een succesvolle afronding. Van de informatie vooraf, tot (toegang tot) het juiste opleidingsmateriaal, tot aanvraag en vastlegging van jouw toetsresultaten. Omdat de Academy snapt dat fulltime werken en daarnaast studeren veel van je vraagt, word jij zoveel mogelijk ontzorgt in jouw zoektocht naar meer en meer kennis. Daarom raadpleeg je via ons intranet de actuele opleidingsstraat, vraag je op de Academy-pagina makkelijk de gewenste opleidingen aan én word je via het Prikbord op de hoogte gehouden van de laatste Academy-nieuwtjes.

Onbeperkt opleidingsbudget: werken én leren kosteloos combineren

Aan de Talent&Pro Academy zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Als organisatie investeren in het kennis- en vaardigheidsniveau van je medewerkers kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een vast opleidingsbudget, dat je als medewerker naar smaak mag uitgeven aan trainingen en cursussen. Talent&Pro kiest voor een onbeperkt opleidingsbudget; je kunt net zoveel opleidingen volgen als nodig is. Maar ook hiervoor geldt: de opleiding moet waarde hebben voor jouw ontwikkeling. De kosten nemen wij voor onze rekening met de amortisatie-regeling. Dat betekent dat de studiekosten binnen een jaar, twee jaar en bij een aantal studies drie jaar na afronding van je opleiding volledig door Talent&Pro worden vergoed. Zo zorgen we er samen voor dat de vruchten van onze gezamenlijke investering door zowel jou als de klanten waar jij aan de slag gaat worden geplukt.

De 5 voordelen van werken met een eigen Academy

We zetten de voordelen van een eigen opleidingsinstituut voor medewerkers kort voor je op een rij:

  1. Je hebt altijd een duidelijk overzicht van voor jou en je vakgebied relevante opleidingsmogelijkheden.
  2. Werken en leren gaan hand in hand, bij detachering des te meer: elke nieuwe opdracht vraagt een uitbreiding van kennis en vaardigheden. Het resultaat: jij bent dankzij het aanbod van de Academy steeds beter en breder inzetbaar op de arbeidsmarkt!
  3. Met een eigen opleidingsinstituut biedt je medewerkers perspectief. Je kennis uitbreiden betekent namelijk ook ontdekken wat je nog niét weet en kunt. Op die manier biedt een eigen Academy de bouwstenen van jouw ontwikkeling, en de perfecte overgang van studie naar werk. Ongeacht jouw opleidingsachtergrond.
  4. Voor elke opleidingsvraag een passend aanbod; van snelle e-learnings tot master-opleidingen. Er is nooit een reden om je kennis niet bij te spijkeren!
  5. Voldoen aan de kennis-eisen van jouw vakgebied: van Wft’s en Permanent Actueel tot inspelen op de toenemende behoefte aan dataprofessionals. De Academy houdt jou op de hoogte van de kennis- en competentie-eisen binnen het vakgebied waarin jij wilt werken. Zo blijf je voor op de concurrentie en word je expert binnen jouw vakgebied.

Kom studeren aan de T&P Academy!

Een traineeship bij Talent&Pro betekent namelijk niet alleen fulltime werken. Een traineeship gaat voornamelijk om de ontwikkeling van hoogopgeleide starters voor de markt, ongeacht opleidingsachtergrond en kennisniveau. Jouw basis breiden wij uit met werkervaring bij de gaafste financiële instellingen en relevante opleidingen door erkende opleidingspartners. Goed verhaal? Kom ons snel het jouwe vertellen en solliciteer op een van de traineeships van Talent&Pro!

 

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01