Solliciteren via Whatsapp kan nu met behulp van AI.

Whatsapp-solliciteren bij Talent&Pro met behulp van AI

Khalid Toufik
8 november 2023
 | Leestijd:

Talent&Pro zet de volgende stap in het proces van solliciteren via Whatsapp. Met behulp van AI biedt Talent&Pro niet alleen een gebruiksvriendelijk sollicitatieproces, maar automatiseert het ook een deel van het recruitmentproces. Daardoor komt de focus tijdens de wervingsprocedure meer te liggen op kwaliteitscontrole en minder op administratieve handelingen, zegt recruiter Maud Kooreman.

13 MILJOEN GEBRUIKERS

WhatsApp, met meer dan 13 miljoen gebruikers in Nederland, is nog altijd de meest gebruikte app onder de doelgroep van de Utrechtse detacheringsspecialist. Talent&Pro erkent de kracht van deze app en heeft deze verder geïntegreerd in het sollicitatieproces om de ervaring voor sollicitanten op zijn traineeships verder te optimaliseren.

MEER, SNELLER EN DIRECTER COMMUNICEREN

Met de nieuwe toepassingen van Whatsapp in het sollicitatieproces verwacht Talent&Pro meer kandidaten te trekken, sneller en directer te kunnen communiceren met hen en ook de doorlooptijden flink te kunnen verkorten. Ook rekent het bedrijf als gevolg hiervan op hogere conversiepercentages. Recruiter Maud Kooreman vertelt. “Door Whatsapp als sollicitatiekanaal verder te integreren in onze werving kunnen onze recruiters veel sneller in het proces beoordelen of er een match is.”

10.000 SOLLICITATIES PER JAAR

Met ruim 10.000 verwerkte sollicitaties per jaar levert Whatsapp-solliciteren het recruitmentteam flinke tijdwinst op. Maar ook voor kandidaten heeft het nieuwe Whatsapp-solliciteren voordelen, volgens Kooreman. “Solliciteren is een bepalend onderdeel van je carrière. We willen dit proces daarom niet alleen efficiënter maken, maar ook aangenamer en toegankelijker. De afgelopen maanden zagen we een verdubbeling van het aantal sollicitaties ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Whatsapp-solliciteren met behulp van AI helpt ons bij het vlotter afhandelen van deze aantallen. Daarnaast zien we dat het percentage sollicitanten dat voortijdig afhaakt met ruim 5% af is genomen. Whatsapp-solliciteren maakt solliciteren dus niet alleen makkelijker en efficiënter, maar biedt sollicitanten ook eerder in het proces duidelijkheid.”

INZET VAN AI

Talent&Pro is lang niet de enige organisatie die de mogelijkheid biedt tot mobiel solliciteren. Wel zijn er weinig organisaties die dat op deze wijze aanpakken, vervolgt Kooreman. “Een aantal organisatie biedt de mogelijkheid om mobiel een formulier in te vullen, cv te uploaden of video te delen. Wat ons onderscheidt, is dat we ook een groot deel van het proces daarna hebben geautomatiseerd. Hiervoor maken we gebruik van kunstmatige intelligentie en een tool die Whatsapp koppelt aan onze ATS (Applicant Tracking System, red). We kunnen onze aandacht daardoor nog meer richten op de kandidaat die daadwerkelijk bij ons aan tafel zit en aan de verdere optimalisatie van het recruitmentproces.”

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01