Solliciteren via Whatsapp kan bij Talent&Pro. Dit zijn de voordelen van solliciteren via Whatsapp.

Solliciteren via WhatsApp bij Talent&Pro: De 5 belangrijkste voordelen

Khalid Toufik
10 augustus 2023
 | Leestijd:

Hoe fijn zou het zijn als alles in het leven net iets sneller, makkelijker en comfortabeler gaat. Neem nou solliciteren. Drie uur zoeken naar een passende vacature. Twee uur per vacature besteden aan een motivatiebrief. En een halfuur per vacature zitten aan het aanpassen van je cv om die zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de vacature in kwestie. Gelukkig kan in ieder geval solliciteren tegenwoordig een stuk makkelijker, bijvoorbeeld via Whatsapp. Het is praktisch, efficiënt en effectief. Voor ons, maar vooral ook voor onze sollicitanten. Hier zijn 5 redenen waarom wij doen aan Whatsapp-solliciteren.

  1. Sneller en direct communiceren dankzij Whatsapp

Solliciteren via Whatsapp biedt mogelijkheden om een belangrijk en tijdrovend deel van je wervingsproces te optimaliseren. Met een chatbot stel je kandidaten de belangrijkste vragen en beantwoord je de meest prangende vragen die relevant zijn voor kandidaat en werkgever. Met als grootste voordeel dat de sollicitant binnen een paar tellen kan kiezen om de sollicitatie voort te zetten of staken. Met solliciteren via Whatsapp heb je niet te maken met de vertragende factor e-mail en telefoongesprekken en dus al vroeg in het sollicitatieproces duidelijkheid.

  1. Eenvoudiger screenen en uitwisselen tijdens het hele sollicitatieproces

Whatsapp versnelt niet alleen het sollicitatieproces, door de applicatie te koppelen met recruitmentsoftware kunnen kandidaten en kandidaat-werkgevers eenvoudig gegevens uitwisselen. Als organisatie kun je bijvoorbeeld op verschillende momenten in de candidate journey gebruikmaken van video om informatie over te brengen. Met solliciteren via Whatsapp maak je de screening én het enthousiasmeren van kandidaten een stuk makkelijker.

  1. Laagdrempelig beginnen voor sollicitanten

Traditionele sollicitatieprocessen kunnen enorm stroperig, formeel en intimiderend zijn. En als je het spannend vindt om te bellen, kan zelfs een eerste telefonische kennismaking klotsende oksels creeëren. Nu is het zeker niet de bedoeling dat we naast de curling-ouder straks ook het fenomeen van de curling-werkgever zien ontstaan. Maar solliciteren via Whatsapp werkt toch drempelverlagend. Bij Talent&Pro geloven we dat iedereen unieke kwaliteiten en talenten bezit. En dat starters misschien net iets meer ruimte verdienen om goed door die eerste serieuze sollicitaties te komen. Solliciteren via Whatsapp biedt een informeel platform waarop ook jij je ongetwijfeld meer op je gemak voelt om je persoonlijkheid te laten zien.

  1. Makkelijker plannen en organiseren van je sollicitatiegesprek

Het gebruik van WhatsApp maakt het mogelijk om ook andere onderdelen van het sollicitatieproces te optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld real-time updates delen, voor meer informatie en transparantie, maar je kunt bijvoorbeeld ook afspraken plannen zonder dat hier meerdere handelingen van de sollicitant of recruiter voor nodig zijn. Door het onpersoonlijke te automatiseren houd je meer tijd en ruimte over voor het persoonlijke. En dat is waar het uiteindelijk om draait: die sollicitant.

  1. Overal solliciteren waar je telefoon ook is

Nog een heel praktisch voordeel, solliciteren via Whatsapp betekent mobiel solliciteren. En laat iedereen in de leeftijd van 60 maanden tot 60 jaar nou net altijd een telefoon bij zich hebben. Vacatures opslaan of naar jezelf mailen is daarmee echt helemaal passé. Zie je een leuke vacature voorbij komen? Klik, solliciteer en dan snel terug naar je favoriete TikTok-kanaal. Met solliciteren via Whatsapp verhoog je dus je aantal-sollicitaties-per-dag-percentage en bescherm je jezelf tegen werkloosheid met factor 50. Let wel: met hagel schieten levert wel grotere kans op onbedoelde schade. Het advies blijft: solliciteer alleen als je écht geïnteresseerd bent.

Belangrijk: Whatsapp ondersteunt, de sollicitant blijft de baas

Hoewel solliciteren via WhatsApp veel voordelen heeft, is het essentieel om een evenwicht te vinden tussen mens en machine. Werkgevers moeten nog steeds zorgvuldig het sollicitatieproces beheren, eerlijke beoordelingen maken en gelijke kansen bieden aan alle sollicitanten. Sollicitanten moeten de balans zien te vinden tussen het nieuwe gemak van solliciteren en keuzes maken voor wat ze écht willen.

Solliciteren (via Whatsapp) bij Talent&Pro

Give it a try! Bekijk onze traineeships en solliciteer.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01