Werken als Recruitment Consultant Simone Louwerse

Werken als Recruitment Consultant: Q&A met Simone Louwerse

Khalid Toufik
11 maart 2021
 | Leestijd:

Talent&Pro werft en ontwikkelt professionals voor de financiële dienstverlening. Dat doen we via onze traineeships: jaarlijks stromen honderden starters in om te bouwen aan een mooie carrière in de financiële dienstverlening. Om onze opdrachtgevers optimaal te ondersteunen bij hun capaciteitsvraagstukken onderhouden we ook een groot netwerk van interim professionals en zzp’ers. Als Recruitment Consultant ben je verantwoordelijk voor de portefeuille van interim professionals van een of meer van onze business units: Bancair; Schade, Zorg & Inkomen; Pensioen & Leven; Match&More (Rabobank) en Compliance, Risk & Legal. We vroegen Recruitment Consultant Bancair Simone Louwerse naar haar functie, werkzaamheden en de ideale collega. Check de Q&A!

Wat maakt werken als Recruitment Consultant uitdagend en interessant?

De variatie en de zelfstandigheid! Doordat je van A tot Z verantwoordelijk bent voor het traject van onze interim professionals is geen werkdag hetzelfde. Wat ik het leukste vind is het relatiebeheer met de bij onze opdrachtgevers werkzame interim professionals. Daarnaast is het continu uitbreiden van dat netwerk een mooie uitdaging waar ik enorm veel energie van krijg. Als Recruitment Consultant spreek ik regelmatig af met onze “interimmers” om te lunchen of een kopje koffie te doen. Het opbouwen van een band, wat natuurlijk onderdeel is van DNA van T&P, dat zit er niet alleen bij onze People Managers ingebakken. Ook als Recruitment Consultant is het een essentieel onderdeel van je werk. Je ontzorgt daarmee je opdrachtgever en je interim collega’s, maar zorgt er tegelijk voor dat je een persoonlijk en duurzaam netwerk opbouwt. Je voorziet opdrachtgevers van oplossingen voor capaciteitsvraagstukken én biedt adviseurs uitdagende opdrachten in de financiële dienstverlening. Dat is een win-win. Tot slot werk je ook veel samen met de andere afdelingen binnen Talent&Pro. Met onze Account Managers schakel je bijvoorbeeld over lopende aanvragen, met HR zorg je voor de administratieve afhandeling. Superleuk en interessant als je graag met mensen werkt dus.

Hoe ziet een dag van een Recruitment Consultant eruit?

De dag begint uiteraard met een lekkere bak koffie of thee. Hierna check ik snel mijn mail. Zijn er collega’s of interimmers met brandende vragen? Heeft Sales nog leuke aanvragen voor iemand uit mijn netwerk? Zijn er nog interimmers dringend op zoek naar een tijdelijke opdracht? Ook check ik mijn netwerk op relaties die mogelijk geïnteresseerd zijn in een update en een kop koffie. Verder is het altijd weer een verrassing hoe de dag gaat verlopen. Na het bekijken van mijn mailbox stap ik samen met mijn andere directe collega’s in de dagstart. Daar bespreken we hoe het gaat en of we allemaal nog lekker in de wedstrijd zitten. Ook bespreken we de binnengekomen en lopende aanvragen en waar we op gaan lopen vandaag. Voorstellen en successen worden uiteraard samen gevierd! Elke Recruitment Consultant is voor een unit verantwoordelijk. Dat betekent dat je adequaat moet reageren op aanvragen van onze klanten. Deze worden uitgezet door de afdeling Matching. Als Recruitment Consultant vertegenwoordig ik het belang van de interimmer. Vind ik iemand die past bij een aanvraag? Dan stel ik haar of hem voor bij onze afdeling Matching. Uiteraard stem ik dat eerst af met de Account Manager die de betreffende klant in zijn portefeuille heeft. Is er sprake van een match, dan zorg je er met de Matching Coördinator voor dat de administratie goed afgehandeld wordt. Ik voer zelf de sollicitatiegesprekken met onze interim professionals en blijf daarna aanspreekpunt én sparringpartner. Loopt een opdracht af? Dan help ik met een mooie doorplaatsing. Zodat zij zich kunnen focussen op hun werk bij de opdrachtgever en zich als interimmer of zzp’er niet druk hoeven te maken over het vinden van een volgende uitdaging. Je fungeert echt als schakel tussen Talent&Pro, de klant en onze interim professionals. Investeren in een goeie band met de mensen in je netwerk is daarbij altijd prio nummer 1.

Aan welke eisen moet je als Recruitment Consultant voldoen?

Goed dat je het vraagt. Toevallig zijn we momenteel op zoek naar een collega Recruitment Consultant voor onze unit Match&More. Je hebt de vrijheid om je eigen business te runnen. Waarbij je jouw eigen pool beheert en ervoor zorgt dat je de juiste mensen voorstelt op de juiste aanvraag. Dat vraagt om maatwerk. Daarom moet je wel energie krijgen van scoren en een echte jager zijn, maar wel met een mensgerichte aanpak. Daarnaast moet je ook houden van gezelligheid. Talent&Pro is voor mij een organisatie waar de term ‘work hard, play hard’ 100% tot zijn recht komt. Het is een hechte groep met leuke collega’s die na een harde werkdag graag samenkomen voor een borrel of een feestje.

Werken als Recruitment Consultant?

Check dan snel het traineeship Recruitment, ga direct aan de slag als Recruitment Consultant en ontdek de doorgroeimogelijkheden binnen Talent&Pro.


Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01