Wat is detachering en wat zijn de voordelen?

In deze blog leggen we je uit wat detachering betekent en wat de voordelen ervan zijn voor jou. Voor young professionals biedt detachering namelijk enorm veel kansen en de mogelijkheid om snel mooie carrièrestappen te maken. Van detachering bij Talent&Pro plukken onze medewerkers en opdrachtgevers al sinds 1999 de vruchten. Ontdek detachering, lees waarom een carrière en ijsjes eten eigenlijk hetzelfde zijn en leer waarom Talent&Pro anders is dan andere detacheringsbureaus!

Wat is detachering?

Wat is detachering?

We starten met een saaie definitie voordat we overgaan op het sappige spul. Detachering betekent eigenlijk simpelweg het ‘uitlenen’ van werknemers aan een derde partij. Uitlenen zetten we natuurlijk even tussen aanhalingstekens, want mensen zijn geen VHS-videobanden. Terug naar detachering. Bij deze vorm dienstverband teken je een arbeidscontract bij een detacheringsbureau. Deze heeft, naast jou, nog een heleboel andere specialisten in dienst die tijdelijk bij klanten of opdrachtgevers van het detacheringsbureau ingezet worden. Tijdens momenten van piekdrukte bijvoorbeeld, voor speciale projecten die extra kennis en mankracht vragen of simpelweg ter vervanging van een medewerker die met zwangerschapsverlof is. Het kan allemaal reden zijn voor detachering.

Het verschil tussen consultancy, uitzendwerk en detachering?

Verschil Detachering consultancy uitzending

Consultancy is ook een vorm van detachering, met als voornaamste verschil dat consultants zich vaak beperken tot advisering, en je in de detachering vaak ook in de operatie van opdrachtgevers werkzaam bent. Zowel consultants als interim-specialisten van een detacheerder hebben specifieke kennis van een bepaald vakgebied. Dat is dan weer een belangrijk verschil met uitzendwerk, waar geen specifieke kennis of vaardigheid voor vereist is. Tussen uitzendbureau en medewerker bestaat bovendien een relatief ‘losse’ relatie. Je krijgt bijvoorbeeld alleen uitbetaald voor de uren die je hebt gewerkt en vaak is er sprake van een kortere opzegtermijn. In de detachering ben je echt in dienst van de detacheerder. Bij Talent&Pro betekent detachering werken bij verschillende verzekeraars, banken, pensioenfondsen of andere financiële instellingen, dus je wordt specialist in de financiële sector. Je krijgt een vast contract, lease-auto en een onbeperkt opleidingsbudget.

Onbeperkt proeven in de detachering: ideaal voor starters!

Voordelen detachering

Zo net na het afstuderen is het handig om direct aan de slag te kunnen, zelfs als je nog geen precies doel voor ogen hebt. Een carrière kiezen is namelijk een beetje als een ijsje kiezen. Er zijn heel veel opties, je hebt maar beperkte tijd om te kiezen voordat je ergens aan vastzit en de verkeerde keuze maken kán heel wat tranen opleveren. Werk je in de detachering, dan kun je onbeperkt proeven, zodat jij goed geïnformeerd en op basis van je eigen ervaringen ontdekt of jij meer een Festini-vrouw, Magnum-man, of Calippo-pro bent. Detachering T&P-stijl betekent vooral ook breed oriënteren en daarna specialiseren binnen de financiële dienstverlening. Vraag maar aan onze collega’s Rick, Arnando, Quynn of Jorian!

Onbeperkt budget voor opleidingen, goed startsalaris én bonussen!

Detacheringsbureaus leveren tijdelijk extra mankracht en expertise. Opdrachtgevers stellen het op prijs als de tijdelijke professionals die zij van een detacheerder ‘lenen’ de benodigde kennis en vaardigheden paraat hebben. Detacheringsbureaus investeren daarom veel in de opleiding van hun specialisten. Een goed product vraagt tenslotte om continu sleutelen en verbeteren. Bij Talent&Pro bieden wij daarom via onze eigen Academy diverse opleidingen en een onbeperkt opleidingsbudget. Onze mensen behalen daar kennisopleidingen, om te beginnen hun Wft-certificering voor de financiële dienstverlening. Maar ook biedt de Academy diverse vaardigheidstrainingen en een compleet ontwikkeltraject voor trainees die ons ontwikkelprogramma in vogelvlucht willen en kunnen doorlopen: de Fastlane! Een goede detacheerder investeert voortdurend in de kennis en skills van zijn professionals. Dat startsalaris van €2.763,- plus vakantiegeld én bonusregeling kun je daarnaast bij Talent&Pro direct in je zak steken.

Persoonlijke aandacht voor jouw ontwikkeling

Persoonlijke aandacht voor jouw ontwikkelingWerken in de detachering is dus anders dan werken via een regulier dienstverband. Maar ook binnen de detachering bestaan verschillen. Collega’s als Aga kozen voor Talent&Pro vanwege de People Manager. Als interim-professional schipper je voortdurend tussen opdrachtgever en werkgever, met het gevaar dat je een beetje tussen wal en schip belandt. Daarom hebben wij 21 People Managers in dienst, die fulltime een vinger aan de pols houden. Waar de meeste detacheringsbureaus een accountmanager hebben als aanspreekpunt voor opdrachtgever én medewerker, zijn sales en coaching bij Talent&Pro gesplitst. Onze People Managers richten zich puur op de professionele groei van de Talenten, Professionals en Principals in hun team. Onze Account Managers richten zich primair op de relatie met, en behoefte van de klant. Door een strikte scheiding tussen Sales en People Management, worden zowel de belangen van collega’s als opdrachtgevers goed bewaakt.

De voordelen van een detacheringsbureau voor een opdrachtgever

Klinkt super gaaf denk je dan. Maar what’s in it voor die opdrachtgevers? Daarover kunnen we verschillende dingen zeggen. First and foremost: de voordelen die een detacheringsbureau voor jou als professional biedt, daar plukt ook de opdrachtgever natuurlijk de vruchten van. Deze krijgt flexibele professionals met de vereiste inhoudelijke kennis, brede werkervaring en een frisse blik op de processen binnen de eigen organisatie. Zonder zelf het intensieve selectieproces van deze professionals te hoeven doen en het ‘werkgeversrisico’ te dragen. De detacheerder (ont)zorgt voor de kwaliteit, ontwikkeling en snelle levering van gekwalificeerd en kundig personeel. Don’t believe us? Vraag het onze klanten!

30 preferred supplierships

Preferred suppliershipNiet voor niets is Talent&Pro ‘preferred supplier’ (voorkeursleverancier) voor dertig organisaties in de financiële dienstverlening. Door de voortdurende opleiding van onze mensen, de persoonlijke coaching van onze People Managers en korte lijntjes met onze opdrachtgevers weten klanten als Nationale-Nederlanden, ABN AMRO, Achmea en a.s.r. dat ze bij ons moeten zijn voor jong hoogopgeleid en gemotiveerd talent. Of het nu gaat om een leerzame startersfunctie, waarin een Talent kan ‘leren werken’, een adviserende rol voor een van onze Pro’s of de inzet als projectmanager voor een van onze principals. Wij zorgen ervoor dat onze T&P’ers altijd aan een passende eerste, tweede, of twaalfde opdracht kunnen beginnen.

Nu weet je wat de voordelen van detachering zijn en wat Talent&Pro anders maakt dan andere detacheerders. Klinkt goed? Bekijk onze traineeships voor starters en vacatures of kom kennismaken op een inhousedag!