366 Dagen Beter opleiden

366 Dagen Beter opleiden: De TP Academy als aanjager van verbetering

Khalid Toufik
25 mei 2021
 | Leestijd:

De Academy is verantwoordelijk voor alles wat met opleidingen te maken heeft binnen Talent&Pro. Consultants krijgen de kans om onbeperkt opleidingen te volgen en zo hun kennis, prestaties en professionele kansen te verbeteren. Sommige opleidingen zijn direct relevant voor een (aanstaande) opdracht. Andere opleidingen dragen weer bij aan mooie lange termijnambities. Die medewerkers optimaal ondersteunen bij de ontwikkeling van vakinhoudelijke kennis en jobskills vraagt van de Academy continu om verbetering van processen en aanbod. We vroegen Hans van Kaathoven, als coördinator al ruim acht jaar het gezicht van onze opleidingstak, om te vertellen over de rol die verbetering speelt bij de Academy. En de rol die de Academy speelt in het verbeteren van onze mensen.

De Talent&Pro Academy: organiseren, plannen, adviseren en controleren!

Hans vertelt trapt af met een toelichting op wat de Academy exact doet. Een afdeling die hij, samen met planner Esther van Vulpen, voor bijna duizend collega’s in goede banen leidt. “We organiseren als Academy het volledige opleidingsaanbod binnen Talent&Pro. Primair omdat onze mensen zonder de juiste diploma’s simpelweg niet aan de slag kunnen. De financiële sector heeft specifieke vakbekwaamheidseisen. Daar horen de juiste papieren bij. Wij organiseren en plannen deze opleidingen, maar controleren ook of onze mensen Wft-gecertificeerd en Permanent Actueel zijn. Soms krijgen we het specifieke verzoek van klanten om vanuit compliance-perspectief de kwalificaties van onze consultants te checken. Ook dat is iets waar we bij de Academy bij helpen.”

Richting Sales heeft de Academy vooral een adviserende rol. “We informeren onze Account Managers bijvoorbeeld over opleidingen die nodig zijn om een project tot een goed einde te brengen. Inmiddels werken we voor een aantal units met een opleidingsplan bij grote projecten waarbinnen meerdere consultants actief zijn. Zo houden we beter grip op grote aanvragen die specifieke opleidingseisen hebben. Die aanpak gaan we dit jaar verder uitrollen.”

Opleidingsaanbod op maat voor diverse units

Hans vertelt verder over de rol van sparringpartner die de Academy heeft richting de diverse business units van Talent&Pro. “We proberen altijd maatwerk te leveren voor consultants, maar hebben gezien dat er behoefte is aan volledig verzorgde trajecten. Daarom zijn we een aantal jaren geleden begonnen met het unit-overstijgende Fastlane-programma. De unit Pensioen & Leven had later de wens om ook een opleidingstraject voor business analisten binnen het pensioenvak te ontwikkelen. Daar denken we dan in mee. Je ziet dat dit succes andere teams inspireert. De opleidingen uit het business analisten-traject bleken ook interessant voor onze verzekeringsprofessionals. Door onze consultants diverse en heldere opleidingstrajecten te bieden, zijn ze in staat een sterkere bijdrage te leveren aan verbetering op de afdelingen waar zij aan de slag gaan.”

‘Bij de Academy geloven we: alleen ben je sneller, maar samen kom je verder.’

366 Dagen Beter opleiden: waar liggen verder kansen?

De opleidingen die de Academy biedt worden zoveel mogelijk incompany georganiseerd volgens van Kaathoven. Waarbij kostenefficiënt werken en een optimale ervaring van medewerkers de bepalende factoren zijn. “Opleidingen organiseren we in (grote) groepen als het kan, individueel waar het moet. Bij de Academy geloven we: alleen ben je sneller, maar samen kom je verder. Ook blijven we kritisch kijken naar het nut en noodzaak van de opleidingen die we aanbieden. We vinden het belangrijk dat ons aanbod aansluit op de constant ontwikkelende vraag van medewerkers en klanten. Digitalisering van bepaalde opleidingen hoort daarbij. Door Covid19 is dit in een stroomversnelling geraakt. Samen met onze collega’s van People Development werken we hard aan de digitalisering van een aantal trainingen. In de toekomst valt nog winst te behalen op het gebied van samenwerking met de verschillende zusterlabels binnen Redmore. Zo blijven we op verschillende manieren werken aan verbetering vanuit de Academy.”

Onnodig grote kostenpost of uitstekende investering?

Het onbeperkte opleidingsbudget is in het lijstje voordelen van werken bij Talent&Pro voor veel kandidaten een van de meest aantrekkelijke. Om duidelijke reden, volgens Hans. “In een paar jaar Talent&Pro kun je goed bouwen aan je cv. Die mogelijkheid heb je op weinig andere plekken.” De investering die Talent&Pro doet in de (kennis)ontwikkeling van medewerkers is dan ook niet mals volgens Hans. “In principe is het zo dat je als T&P’er elke opleiding kunt volgen die de Academy aanbiedt. Van Wft’s tot de verschillende master-opleidingen binnen de

opleidingsstraten van de units. En zelfs voor opleidingen die we niet aanbieden kun je bij ons aankloppen. Mits deze goed past bij jouw professionele ontwikkeling. Of het gek is om zoveel te investeren in medewerkers? Ik denk van niet. We beloven onze mensen ontwikkeling als ze in dienst komen. De Academy, inclusief de opleidingen en trainingen die wij bieden, is daar een essentieel onderdeel van.”

Logo 366 Dagen Beter

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01