Teammanager Matching Koen Göbel

Teammanager Matching Koen Göbel: ‘Verbeteren is iets wat je samen doet’

Khalid Toufik
19 maart 2021
 | Leestijd:

Ook dit jaar werken onze collega’s met de verbeteragenda 366 Dagen Beter. Vandaag zetten we Koen Göbel in het zonnetje. Voorheen gedetacheerd werkzaam bij onze opdrachtgevers in de financiële dienstverlening, nu op kantoor werkzaam als teammanager Matching. Waar hij samen met zijn team zorgt voor een soepele afhandeling van binnenkomende aanvragen. Hoe doen Koen en zijn team van Matching Coördinatoren dat? En welke rol speelt continu verbeteren eigenlijk binnen zijn eigen carrière?

Koen, vorig jaar hebben jullie als team mooie resultaten behaald in het verbeteren van jullie afdeling. Kun je kort vertellen wat jullie anders hebben gedaan?

“Zeker. Ik denk dat we als team op meerdere vlakken winst hebben geboekt. Als team hebben we ons voorgenomen om onze Account Managers meer te ontzorgen bij grote binnenkomende aanvragen. Dat vroeg om meer uniformiteit in en meer duidelijkheid over onze werkprocessen. Voordat een collega kan starten op een nieuwe opdracht komen Sales, People Management, de opdrachtgever, de consultant en natuurlijk wij in beeld. Door als team ownership bij grote aanvragen te pakken, te werken met een standaardplan van aanpak en door innovatieve software-oplossingen als Textkernel te gebruiken zijn we beter geworden in het samenbrengen van vraag en aanbod. Nieuwe werkwijzen toetsen we continu door een evaluatiemodel dat we vorig jaar hebben ontwikkeld.

Teammanager Matching

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast hebben we ons als doel gesteld om meer schaalvoordelen te halen uit ons lidmaatschap van Redmore. Onderdeel zijn van Redmore biedt zowel Talent&Pro als onze klanten kansen bij de invulling van hun capaciteitsuitdagingen. Het delen van aanvragen met collega-salesteams binnen Redmore alleen al wierp direct vruchten af: vorig jaar hebben we meer dan in voorgaande jaren consultants via onze zusters Triple A, Profource en ITDS doorgeplaatst bij klanten. Ons slagingspercentage bij aanvragen stijgt daardoor aanzienlijk. Ook signaleren we dat daardoor een grotere diversiteit aan aanvragen bij ons binnenkomt. Opdrachtgevers zien dat we meer kunnen leveren. Een flink verschil met zes jaar geleden, toen we als team Sales Support vooral administratieve ondersteuning boden aan Sales. Mijn Matching Coördinatoren hebben nu een veel uitgebreider takenpakket, wat het werk uitdagender maakt.”

Indrukwekkende resultaten voor jou en je team. Wat betekent verbeteren voor jou persoonlijk?

“Verbeteren is iets wat je samen doet vind ik. In mijn rol als teammanager probeer ik ervoor te zorgen dat mijn collega’s zich ontwikkelen en fijn samenwerken. Het zijn de kleine dingen waar ik me op focus: altijd gezamenlijke doelen opstellen, delegeren, maar ook zelf uitvoerende werkzaamheden oppakken, altijd spreken vanuit de wij-vorm en uitdagingen samen oppakken. Ik zie dat terug in het werk dat we leveren. We hebben allemaal een eigen klantportefeuille, maar opereren echt als team. Dat is nodig, want de drukte fluctueert enorm tussen portefeuilles.”

‘Verbeteren is iets wat je samen doet…’

Waarin onderscheid jij jezelf van andere leidinggevenden denk je?

“Ik ben nu meer dan twee jaar teammanager Matching, maar nog altijd echt een onderdeel van het team. Veel managers zitten niet op de inhoud, en dat is prima. Ik denk persoonlijk dat het een voordeel is dat ik een manager met inhoud ben. Omdat ik precies weet hoe alles werkt binnen mijn team, kan ik meer betekenen voor mijn collega’s, onze opdrachtgevers en onze processen. Voorheen werkten we op uiteenlopende wijzen, omdat onze opdrachtgevers ook allemaal anders werken. Inmiddels heeft team Matching verschillende werkformats uitgewerkt, zodat we ook voor elkaar kunnen invallen indien nodig.”

Welke tips voor ontwikkeling heb je verder voor mensen die hun carrière anders, beter, willen aanpakken?

“Het begint volgens mij bij doelen stellen. Toen ik fulltime ging werken na mijn studie wilde ik dolgraag leidinggevende worden. Het coachen en adviseren, maar ook de strategische bijdrage die je kunt leveren als leidinggevende spraken mij aan. Rapportages opstellen is niet iets waar iedereen gelukkig van wordt, maar ik vond het ook toen gaaf om te doen. Kijken naar de resultaten die je als team of organisatie hebt behaald is een van de manieren waarop je je als organisatie kunt blijven verbeteren. Het takenpakket van een manager paste precies bij wat ik wilde, dus ik wist: ik wil leidinggeven.

‘Door ook iets negatiefs altijd om te draaien naar iets positiefs ontwikkel je de mindset die nodig is voor verbetering.’

Stap twee is dat je je doelen ook altijd uitspreekt. Ik heb dat ook altijd gedaan richting mijn opdrachtgever. Als Matching Coördinator ben ik bewust met mijn toenmalig leidinggevende Eric (van Diest, red.) bezig geweest met het vullen van een rugzakje, om als de kans zich voordeed de stap te maken. Management development-trainingen waren daar een onderdeel van, maar ook door anderen werk uit handen nemen laat je zien dat je klaar bent voor de volgende stap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk ben jij zelf de sleutel voor verbetering. Je kunt klagen als dingen anders moeten, maar je kunt het ook proberen te verbeteren. In plaats van klagen als een teamlid een nieuwe baan vindt, kun je daar ook kansen in zien om zelf een grotere bijdrage te leveren. Misschien kun jij de nieuwe collega wel inwerken. Een collega die langdurig ziek was, bood mij bijvoorbeeld de mogelijkheid om ervaring op te doen met coaching in een re-integratietraject. Door ook iets negatiefs altijd om te draaien naar iets positiefs ontwikkel je de mindset die nodig is voor verbetering.”

Ook bijdragen aan continue verbetering binnen Talent&Pro?

Dat kan! Onze afdeling Matching is op zoek naar een nieuwe Matching Coördinator. Of bekijk de overige staffuncties op ons kantoor!

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01