Interview met opdrachtgever SVn

Klant op de koffie: Kirsten Seijger, teammanager Operations bij SVn

Khalid Toufik
25 juli 2023
 | Leestijd:

Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) ontwikkelt, beheert en verstrekt leningen voor het kopen, verduurzamen en verbeteren van huisvesting van huiseigenaren en organisaties. De financiële dienstverlener maakt regelmatig gebruik van consultants van Talent&Pro om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Ook werkt SVn samen met het Performance Center van Talent&Pro, waar een deel van de acceptatie-werkzaamheden voor consumptieve leningen is belegd en volledig door Talent&Pro wordt verzorgd. Kirsten Seijger, teammanager Operations bij SVn deelt haar gedachten over de samenwerking met Talent&Pro.

Kun je meer vertellen over SVn en jouw rol binnen de organisatie?

Ik ben Teammanager Operations bij SVn, voluit Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. Wij zijn een financiële dienstverlener die financieringsoplossingen ontwikkelt, die overheden vervolgens beschikbaar stellen aan verschillende doelgroepen. Denk aan mensen die bezig zijn met de verbetering of verduurzaming van hun huidige woning, maar ook mensen die moeite hebben bij de aanschaf van een eerste woning. Die voorzien wij dan van een aanvullende starterslening. Ook bedienen we met onze leningen organisaties, zoals voetbalbalclubs en VVE’s (Verenigingen van Eigenaren, red.). Wat ons onderscheidt van andere verstrekkers is dat we niet alleen kijken naar het financiële plaatje, maar ook naar het maatschappelijke effect van de aanvraag.

“Wat ons onderscheidt van andere verstrekkers is dat we niet alleen kijken naar het financiële plaatje, maar ook naar het maatschappelijke effect van de aanvraag.”

Binnen SVn ben ik verantwoordelijk voor de aansturing van de afdelingen die al die hypothecaire, consumptieve, particuliere of zakelijke leningen beoordelen.

Wat maakt jouw werk bij SVn leuk?

Er verandert veel binnen de financiële dienstverlening. Wij bewegen continue mee met die veranderingen. Dat maakt mijn werk uitdagend. Daarnaast werken er veel jonge en ambitieuze mensen binnen deze branche. Dat maakt mijn werk extra leuk. Een aantal van die professionals huren wij in bij Talent&Pro. Dat doen we al zolang ik me kan herinneren en zolang ik in dienst ben bij SVn. Ik ben ruim acht jaar geleden gestart op de afdeling klantcontact. Na een jaar ben ik ook sollicitaties gaan doen als senior. Als een van onze hofleveranciers van extern personeel had ik toen al regelmatig T&P’ers bij me aan tafel. Toen ik daarna teammanager van de afdeling werd ben ik ook officieel opdrachtgever geworden.

Wat is de toegevoegde waarde van Talent&Pro voor jouw afdeling en voor SVn?

Talent&Pro biedt ons een flexibele schil met slimme starters die snel inzetbaar zijn voor mooie instroomfuncties, zoals die van acceptant. Daarnaast ontzorgt Talent&Pro ons met begeleiding van de consultants die vanuit Talent&Pro bij ons werken. Terwijl wij ons vooral richten op het werk en de daarvoor relevante competenties, levert Talent&Pro ook begeleiding en perspectief op de lange termijn. We huren T&P’ers vaak in voor korte opdrachten, dus om hun enthousiasme en ambities verder te stimuleren en belonen moet je ze meer kunnen bieden. Daarin is Talent&Pro echt van toegevoegde waarde.

Waar herken je een T&P’er aan binnen SVn?

Dat verschilt natuurlijk wel een beetje, afhankelijk van het profiel. Maar ze hebben vaak ook wel een aantal dingen gemeen. Ik zie bij T&P’ers altijd een zekere drive en ambitie om nieuwe dingen te leren.

“Ik zie bij T&P’ers altijd een zekere drive en ambitie om nieuwe dingen te leren.”

Ook staan ze altijd open om stappen te maken en verantwoordelijkheid op zich te nemen. Binnen SVn werken we gedeeltelijk zelforganiserend. Dat betekent dat een hoop verantwoordelijkheden – zoals planning, kwaliteitsmeting, evaluatie van klantcontact en teamontwikkeling – in de vorm van ‘rollen’ in het team zijn belegd. T&P’ers eisen ook hierin een plek op, zodat ze ons en zichzelf kunnen helpen ontwikkelen.

Ze komen met leuke ideeën om processen te verbeteren en zetten zich ervoor in om als team het beste resultaat te halen. En dat is waardevol. Want ik geloof dat je de werkzaamheden iedereen kunt aanleren, maar ontdekken wat je binnen een team aan unieke toegevoegde waarde hebt, daar is initiatief en een gevoel van eigenaarschap voor nodig.

T&P’ers focussen zich niet alleen op het werk, maar denken ook verder na over wat ze kunnen betekenen voor de organisatie. Voor ons is het fijn om regelmatig voorzien te worden van fris enthousiasme en een paar nieuwe ogen. De T&P’ers die wij inhuren zijn kritisch op werkprocessen en werkafspraken en denken altijd actief mee om deze beter of slimmer te organiseren.

Hoeveel T&P’ers lopen er momenteel bij je rond?

Wij huren momenteel ongeveer 32 mensen in bij Talent&Pro. Dat is inclusief de consultants die via het Performance Center actief zijn voor ons. Dit onderdeel van Talen&Pro organiseert de acceptatie van consumptieve leningen en het klantcontact voor ons. Het project begon vorig jaar met een pilot, inmiddels hebben we besloten om deze samenwerking voort te zetten en uit te breiden. Het Performance Center voert sinds kort ook de administratie voor hypothecaire leningen voor ons.

Wat is de toegevoegde waarde van het Performance Center voor jullie?

Het is fijn dat we een deel van de werving en selectie en het inwerken uit handen kunnen geven. Het Performance Center werkt autonoom genoeg om ons vaste team te ontzorgen. Het feit dat we een deel van de taken onbezorgd over kunnen laten aan een groep professionals die dedicated bezig is met een belangrijk proces geeft ons vaste personeel meer ruimte en focus voor andere belangrijke taken.

“Het is fijn dat we een deel van de werving en selectie en het inwerken uit handen kunnen geven.”

Wat is het grootste succes dat je samen met Talent&Pro hebt behaald?

Dan moet ik toch het Performance Center noemen, onder andere vanwege de scope van het project. Wat het Performance Center doet voor ons vormt best een groot onderdeel van onze operatie. Het effect ervan voel je ook direct in ons team. Ik ben er extra trots op omdat het een flinke onderneming was om het project met het Performance Center op te zetten. We hebben er nauw voor samengewerkt met verschillende mensen binnen Talent&Pro en er is door veel mensen hard aan getrokken om het project te laten slagen. Vanaf het begin hadden we het doel om er een succes van te maken. Dan ben je blij dat het ook zo uitpakt.

Wat kenmerkt die samenwerking met jouw contacten bij T&P?

Wat onze samenwerking typeert zijn de korte lijntjes en het laagdrempelige contact dat we hebben. We spreken elkaar vaak en weten van elkaar wat er speelt. Mijn contactpersonen kunnen daarom goed inspelen op de behoefte die wij hebben, bijvoorbeeld op het gebied van capaciteit, instroom, kwaliteit of zorgen die er zijn binnen onze organisatie. Andersom is de communicatiefrequentie van onze kant ook hoog. We schakelen veelvuldig over kandidaten en over de begeleiding van collega’s die vanuit Talent&Pro bij ons actief zijn.

Als het gaat om het aanbieden van kandidaten wordt er altijd goed gekeken naar de bedrijfscultuur bij SVn. De accountmanagers bij Talent&Pro doen hun best om de juiste mensen met ons te matchen. In het begin was dat even zoeken, maar we zijn inmiddels zo goed op elkaar ingespeeld dat we zowel op papier als bij de intake altijd wel een match kunnen verwachten. We verlengen regelmatig de samenwerking met individuele consultants en hebben in overleg ook weleens mensen definitief overgenomen. Ook stel ik het op prijs dat men initiatief neemt en vooruitkijkt als het gaat om tijdige vervanging van teamleden of uitbreiding van de dienstverlening.

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01