Van carrièreswitch naar carrièreboost: zo accelereert Timo Goes bij Talent&Pro

Khalid Toufik
22 augustus 2023
 | Leestijd:

Na een start in de detailhandel, koos Timo Goes voor een switch naar detachering bij Talent&Pro. Hij nam deel aan het Fastlane-programma en is na een start in de levensverzekeringen nu het pad van business change management ingeslagen. Als leidinggevende bij een grote bank stuurt hij momenteel een team adviseurs aan. Elke keuze tijdens zijn snelle groei als professional was een weldoordachte. Volgens Timo is zijn carrière mede mogelijk gemaakt door zijn People Managers en de begeleiding bij Talent&Pro. Maar de meeste credits verdient hij natuurlijk zelf. Van supermarkt naar traineeship, en van traineeship naar leidinggevende: dit is het verhaal van Timo Goes.

Timo, jouw carrière heeft in meerdere opzichten een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt. Waar begon het voor je?

Voordat ik bij Talent&Pro begon heb ik vijf jaar gewerkt bij een supermarkt. Eerst als assistent inkoper, daarna als assistent supermarktmanager en daarna als bedrijfsleider. Dat leek na een opleiding Commercieel Management en een Master Marketing een logische stap. Na die eerste kantoorfunctie kwam ik tot de conclusie dat ik toch liever dichter op de klanten werk.

Het nadeel hiervan waren wel de tijden. Je bent altijd aan het werk bent als de rest van de wereld leuke dingen aan het doen is. Daarnaast paste deze werkomgeving op een gegeven moment gewoon niet meer bij mijn toekomstbeeld. Ik ben eerst een paar maanden gaan reizen en heb toen de switch naar Talent&Pro gemaakt.

Wat waren jouw verwachtingen van een carrière bij Talent&Pro?

Het was niet specifiek mijn plan om de detachering in te gaan. Ik ben begonnen met opschrijven waar ik goed in ben. Cijfers en data vond ik bijvoorbeeld heel interessant. Ik heb met mijn lijstje een open sollicitatie gedaan bij Talent&Pro en na een aantal goede gesprekken hebben we in samenspraak gekozen voor het pensioentraject. Het leek me gaaf om bezig te zijn met onderwerpen zoals beleggen en de vraag hoe de wereld er in de toekomst uitziet.

Je begint natuurlijk aan een nieuw avontuur, dus ik ging er verder vrij open in. Ik wist dat ik op bepaalde gebieden misschien een stapje achteruit moest doen, maar ik was enthousiast over de mogelijkheden om snel stappen te maken qua kennis en salaris, bijvoorbeeld via het Fastlane-programma en het hybride salarismodel. Verder heb ik vooraf natuurlijk ook wat promofilmpjes, onder andere van de skitrip, gezien. Talent&Pro leek me ook daarom een leuke club om voor te werken.

 

“ik was enthousiast over de mogelijkheden om snel stappen te maken qua kennis en salaris.”

 

Hoe heb je jouw carrièreswitch in de praktijk ervaren?

Mijn eerste opdracht was op het gebied van klantadvies Levensverzekeringen bij a.s.r.. Na een korte opdracht als pensioenspecialist ben ik daar weer teruggevraagd. Ze wilden me graag hebben als realtime manager en kwaliteitscoach. Het was natuurlijk een mooie kans om zo snel al als leidinggevende aan de slag te gaan. Ik ontdekte dat die rol mij wel lag en dat ook mijn eerdere ervaring bij de supermarkt daarin waardevol was. Een team adviseurs aansturen of een team supermarktmedewerkers, dat verschilt niet veel van elkaar.

Toen de kans zich vorig jaar voordeed om me aan te sluiten bij de nieuwe unit Business Change Management heb ik die direct gegrepen. Ik wilde graag meer van de inhoud af stappen en juist op het proces zitten. Op mijn huidige opdracht als team lead Private Assistance bij een grote bank zijn we bijvoorbeeld bezig met een reorganisatie. Het stukje ervaring met verandermanagement en digitalisering dat daarbij komt kijken is natuurlijk relevant voor elke manager.

Kun je iets meer vertellen over de opdracht?

Ons team houdt zich bezig met het onderdeel private banking. Wij ondersteunen klanten met een groot vermogen bij hun dagelijkse bank- en verzekeringszaken. Dan kun je denken aan vragen over credit cards en wijzigingen in de verzekeringspolis. Voor complexere financiële vraagstukken beschikken deze klanten over een private banker.

 

“Wij ondersteunen klanten met een groot vermogen bij hun dagelijkse bank- en verzekeringszaken.”

 

Hoe heb je de ondersteuning vanuit Talent&Pro ervaren tijdens je carrièreswitch en daarna?

Ik heb het ervaren als een warm bad. Met de People Managers die ik in de afgelopen jaren heb gehad heb ik altijd prettig samengewerkt. De begeleiding vanuit Talent&Pro was goed georganiseerd. De kracht van een People Manager bij Talent&Pro zit hem met name in het spiegelen op jouw eigen houding en gedrag. Daarnaast houden ze je scherp op het stukje kennisontwikkeling.

Deze ondersteuning daargelaten moet je het wel zelf doen natuurlijk. Je bepaalt je eigen snelheid. Je kunt zeggen ik doe één Wft-opleiding per jaar, maar je kunt ook zeggen ik pak drie of vier cursussen. De vraag die jezelf moet stellen is: hoe snel wil ik ergens komen?Wat was voor jou de afgelopen jaren de leukste ervaring als consultant bij Talent&Pro?

Dat was mijn deelname aan de Fastlane. Een langere periode met een hechte groep mensen werken aan een project buiten je opdracht om heeft iets speciaals. En dan met name het moment dat je na heel wat pittige avonden trainingen en examens het traject samen afrondt en mag vieren. Dat was gewoon heel erg tof. Het heeft eraan bijgedragen dat ik me, zoals Talent&Pro altijd zegt, twee keer sneller heb ontwikkeld dan ik zou hebben gedaan met een reguliere baan.

 

“Een organisatie zoals Talent&Pro kan prima inschatten welke opdracht en mogelijkheden vervolgens goed bij je passen.”

 

Wat adviseer je mensen die een carrièreswitch maken of hun carrière binnen de financiële dienstverlening juist een boost willen geven?

De beste tip die ik kan geven is: blijf dicht bij jezelf. Vind daarbij de balans tussen jezelf laten zien en met zelfverzekerdheid durven zeggen wat jouw kwaliteiten zijn. Iedereen heeft talenten. Een organisatie zoals Talent&Pro kan prima inschatten welke opdracht en mogelijkheden vervolgens goed bij je passen. Een goed startpunt is om simpelweg op te schrijven waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt. Maak dat tijdens je sollicitatie goed kenbaar. Daar hoeft, net zoals bij mij, het woord detachering niet in terug te komen. Maar het kan wel een goede manier zijn je talenten te benutten en verder te ontwikkelen.

Jouw carrière ook een boost geven?

Bekijk dan de mogelijkheden bij Talent&Pro voor professionals met werkervaring:

Next Career 

Switch Career

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01