People Development lanceert e-learning platform YODA

Beter en blended leren: People Development lanceert e-learning platform YODA

Khalid Toufik
30 juli 2021
 | Leestijd:

De motor van professionele ontwikkeling binnen onze organisatie is People Development. Een tweemansteam van ervaren People Managers Paul van der Meer en Seda Westerbeek die door (de ontwikkeling van) trainingen en coaching van onze People Managers een essentiële bijdrage leveren aan de versterking van onze core business: professionals de beste kansen bieden om hun carrière optimaal, happy én healthy vorm te geven. Eerder ontwikkelden zij bijvoorbeeld IMPACT, het unieke coachingsmodel van Talent&Pro. Nu lanceren zij als onderdeel van de 366 Dagen Beter-agenda YODA: Your Own Development Area.

Wat is YODA?

YODA is een online platform waar (vooralsnog een deel van) de vaardigheidstrainingen die de Talent&Pro Academy aanbiedt te volgen zijn. In samenwerking met De Academy en People Manager Marieke Schreurs is het materiaal voor diverse vaardigheidstrainingen verder ontwikkeld en gedigitaliseerd. Zodat consultants voortaan anytime, anyplace aan de slag kunnen met vaardigheidstrainingen zoals Effectief Feedback Geven en Ontvangen, Effectief Beïnvloeden, Organiseren Werk & Leven, Gesprekstechnieken, Regie Voeren op Mijn Ontwikkeling en Leren Profileren.

De voordelen van YODA

People Development Manager Seda vertelt over de voordelen die YODA biedt: “door deze trainingen nu in de vorm van e-learnings aan te bieden zijn onze consultants voor de ontwikkeling van bepaalde vaardigheden niet meer afhankelijk van planmatige beperkingen. In plaats van wachten op een uitnodiging, kun je nu on demand kiezen tussen trainingen uit de online bibliotheek in YODA. Verwacht je bijvoorbeeld binnenkort een moeilijk gesprek? Dan kun je direct aan de slag met een passende training die jou daarbij helpt. Je kunt de sessie starten én hervatten wanneer je wilt en zo werken aan skills die vooral ook vroeg in je carrière enorm waardevol zijn.”

Onderdeel van HR cyclus

Geheel vrijblijvend is YODA niet, volgens Seda: “We verwachten in onze traineeships dat consultants werken aan hun ontwikkeling. Een van de manieren waarop je dat doet is door trainingen te volgen. Met deze digitale vaardigheidstrainingen maken we het voor medewerkers makkelijker om trainingen te volgen en de HR-cyclus goed te doorlopen. De bedoeling is dat elk Talent minimaal drie vaardigheidstrainingen afrondt. Die sluit je allemaal af met een masterclass, waarin je met een casus uit de praktijk laat zien dat je de vaardigheid echt beheerst. Na drie van deze e-learnings krijg je toegang tot de honours class. Daarin komt alles samen. De honours class is een van de manieren om toegang te krijgen tot het Pro-schap.”

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01