Start opnieuw met switch career

Heeft jouw carrière je nog niet gebracht wat je had gehoopt? Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen. Speciaal voor opnieuw starters hebben we SWITCH Career ontwikkeld. Ons programma voor professionals die zich durven omscholen naar een carrière in de financiële dienstverlening. Toe aan iets compleet anders? SWITCH it up met SWITCH Career.

Switch salary

Switch job

Switch skills

Switch coach

vier redenen voor een carrièreswitch bij Talent&Pro

Direct salaris

Een nieuwe carrière is een investering. Daar neemt Talent&Pro een groot deel van voor zijn rekening. Dat begint natuurlijk met het salaris. We stomen je grondig maar snel klaar voor jouw eerste opdracht in het SWITCH Career-programma. Je ontvangt dan ook direct bij aanvang van je opdracht je eerste paycheck.

Vast contract

Een carrièreswitch maak je niet zomaar. Je hebt er goed over nagedacht en bent bij Talent&Pro aan het juiste adres. We ontzorgen je volledig bij het opbouwen van werkervaring en bijspijkeren van kennis en vaardigheden. Om te laten zien dat het ons menens is, bieden we je direct een vast contract.

Onbeperkt opleidingen

Een nieuwe carrière betekent ook omscholen. Wft Basis, effectief communiceren, klantonderzoek, Exceltraining: onze Academy biedt tal van mogelijkheden om de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die een carrière bij Talent&Pro van je vraagt. Daarom krijg je een onbeperkt opleidingsbudget, te besteden in overleg met je carrièrecoach.

Eigen carriérecoach

Warning: hard work ahead! Want Switch Career ís ook hard werken. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega’s en andere werkzaamheden dan je gewend bent. Voor sommige Switch Career Switchers is het zelfs de allereerste kantoorbaan. Daarom krijg je een eigen carrièrecoach, jouw adviseur bij carrière hick-ups én jouw high five partner bij de vele succesmomenten die ongetwijfeld gaan volgen.

Van baan wisselen in de hoogste versnelling

Als specialist in het aanbieden en ontwikkelen van traineeships kennen we de waarde ervan als geen ander. Je leert twee keer sneller dan in een vaste baan omdat je in korte tijd enorm veel werkervaring opdoet, een kijkje neemt in de keuken van de gaafste organisaties en training na training volgt. Gedetacheerd bij onze opdrachtgevers ontdek je welke functie, afdeling en werkzaamheden jou het best liggen. Jouw carrièreswitch ligt dus nog lang niet vast, maar het belangrijke begin is er. Aan jou de uitdaging om door te zetten.

PMO

Als project/portfolio management ondersteuner zorg jij voor de voortgang van projecten en programma’s. Je ontzorgt en ondersteunt projectteams, behoudt het overzicht, coördineert werkzaamheden, adviseert, analyseert, schrijft beleidsnotities en optimaliseert processen.

Product Owner

Je zorgt van start tot finish voor een efficiënte uitvoering van projecten en/of doorontwikkeling van producten. Je bewaakt de kwaliteit en kwantiteit van de werkzaamheden, stuurt projecten aan en voert proces- en kwaliteitsverbeteringen door.

Business analist

Als business analist vorm jij de schakel tussen de business en IT. Je analyseert de wensen binnen de organisatie, inventariseert de (technische) requirements en vertaalt deze naar heldere features en user stories. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de verbetering van bedrijfsprestaties.

(BUSINESS) PROCES MANAGER

Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en optimaliseren van bedrijfsprocessen om efficiëntie en effectiviteit te bevorderen. Binnen de kaders van wet- en regelgeving help jij de processen bij onze klanten efficiënter maken en de dienstverlening richting hun klanten optimaliseren.

ACTUARIEEL ANALIST

Je evalueert risico’s, analyseert gegevens en ontwikkelt wiskundige modellen voor financiële instellingen. Je draagt bij aan de berekening van verzekeringspremies en helpt de financiële planning van banken, verzekeraars en pensioenfondsen te verbeteren.

CYBER SECURITY SPECIALIST

Als cyber security specialist bescherm je organisaties tegen digitale dreigingen, zoals cyber-aanvallen, hacks en datalekken. Je analyseert beveiligingsrisico’s, implementeert veiligheidsmaatregelen en zorgt voor gepaste (re)actie bij cyberaanvallen. Je voorziet mensen en systemen van de nodige tools om weerbaar te blijven.

Data analist

Je ontdekt door data-analyse bruikbare inzichten en trends, ter ondersteuning van zakelijke besluitvorming en prestatieverbetering binnen organisaties. Met jouw kennis van tools zoals Microsoft BI Stack, Python en R bouw je aan waardevolle databases.

IT-specialist

Als IT specialist beheer, onderhoud en ondersteun je de IT-infrastructuur van organisaties, los je technische problemen op en implementeer je nieuwe technologieën voor optimale operationele efficiëntie. Met management van systemen en service richting gebruikers als jouw allerhoogste prioriteit.

De ontwikkelaar van Proffesionals sinds 1999

De traineeships van Talent&Pro zijn een begrip binnen de financiële dienstverlening. We werven, leiden op, coachen en bieden kansen. En dat doen we al sinds 1999. Bij Talent&Pro leer je in twee jaar tijd genoeg voor vijf. Je bouwt met opdrachten aan je cv, werkt met trainingen en opleidingen via onze academy aan je skills en kunt nu met SWITCH Career ook als niet-starter kiezen voor een betaald traineeship.

 

 

 

Meer weten over SWITCH Career? We komen graag met je in contact. Meld je aan en ga naar de vacaturepagina om meteen te solliciteren met CV en motivatiebrief.

114 PHOTOYOU

Het programma

Jouw SWITCH Career begin je in onze onboarding. In twee weken tijd maak je kennis met onze organisatie, jouw toekomstige collega’s en onze opdrachtgevers. Ook maak je kennis met de financiële dienstverlening, volg je inhoudelijke trainingen en leer je aan de hand van workshop wat jouw kwaliteiten zijn en waar jij aan moet werken om jouw carrièreswitch te laten slagen. Na de onboarding stellen we je voor bij je eerste opdrachtgever, waar jij je eerste meter gaat maken binnen de financiële dienstverlening

 

 

 

 

Detachering

De meeste van onze opdrachtgevers zijn actief binnen de financiële dienstverlening. Dat betekent dat je gaat werken voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Evenementen en opleidingen woon je bij je thuisbasis Talent&Pro bij, samen met onze andere consultants, trainees en kantoorcollega’s.

FAQ

Wat houdt SWITCH Career in?

SWITCH Career is voor wat wij noemen ‘opnieuw-starters’. Professionals die werkervaring hebben en bewust kiezen voor een carrière in een nieuw vakgebied. Je hebt bijvoorbeeld een technisch beroep gehad, bent werkzaam in de kunst- en cultuursector of maakt graag de overstap vanuit het onderwijs. Met SWITCH Career bieden we je een omscholingsprogramma waarin je na een korte onboarding meteen begint met werken. Na verloop van tijd specialiseer je je in een van de perspectiefrijke specialisatierichtingen, bijvoorbeeld business change management, data & IT of actuarieel.

Met welke vooropleiding kom ik aanmerking voor Switch Career?

SWITCH Career is voor ‘opnieuw-starters’. Je vooropleiding is dus niet van belang. Of je nu een wo-studie Archeologie hebt gedaan en nu in de HR werkt, of een opleiding Dans en nu in de theaterwereld. Wij komen graag met je in contact als je openstaat voor een kantoorbaan met zekerheid, perspectief en goede arbeidsvoorwaarden.

Heb ik werkervaring nodig om voor het Switch Career-programma te kunnen solliciteren?

Voor het SWITCH Career-programma is werkervaring een vereiste. Je hebt dus ervaring met fulltime werken, je wilt alleen graag in een andere sector aan de slag. SWITCH Career voorziet hierin. De werkervaring hoeft niet opgedaan te zijn binnen de financiële dienstverlening of een andere specifieke branche. Sterker nog: voor professionals met werkervaring in de financiële sector is er NEXT Career. En voor starters (afgestudeerde kandidaten zonder werkervaring) bieden wij verschillende traineeships aan. Kom je niet in aanmerking voor een traineeship of NEXT Career, dan is de kans groot dat de SWITCH Career-route wel bij jou past.

Is er een leeftijdsgrens om je te laten omscholen via Switch Career?

De gemiddelde SWITCH Career-kandidaat is tussen de 26 en 36 jaar. Dan blijken professionals het vaakst de overstap te willen maken naar een nieuwe carrière. Ben jij jonger of ouder, maar denk jij wel over de juiste motivatie, ervaring en competenties te beschikken voor een carrière binnen de financiële dienstverlening. En heb jij er veel zin om nieuwe kennis te ontwikkelen via trainingen en opleidingen? Dan komen we graag met je in contact om jouw verhaal te horen. We laten jouw potentieel liever niet onbenut.

Krijg ik direct betaald als ik instroom in het Switch Career-programma?

SWITCH Career bestaat uit twee weken onboarding, waarna je zo snel mogelijk als consultant aan je eerste opdracht begint. Je begint dan met ‘werken’, dus je krijgt ook vanaf de start van je opdracht betaald. Na het doorlopen van je maand proeftijd bij Talent&Pro gaat bovendien jouw contract voor onbepaalde tijd in, ben je in vaste dienst van Talent&Pro en dus verzekerd van de voordelen van werken bij Talent&Pro.

Wat gebeurt er als mijn ‘omscholing’ klaar is?

Eigenlijk eindigt jouw omscholing na de onboarding. Met het Wft Basis-diploma heb je namelijk een ‘startbewijs’ om bij al onze opdrachtgevers aan de slag te kunnen. Met deze bevoegdheid op zak kun je jouw ontdekkingstocht beginnen. Je maakt je eerste meters bijvoorbeeld op de front office van Rabobank, als klantadviseur bij a.s.r. of als junior pensioenspecialist bij Nationale-Nederlanden. Daarna blijf je jezelf bijscholen met relevante inhoudelijke cursussen en vaardigheidstrainingen op het gebied van communicatie, projectmanagement of IT.

Welke kosten maak ik zelf tijdens het Switch Career-programma?

Met SWITCH Career ga je een commitment aan voor langere termijn. Daarom krijg je direct een vast contract en neemt Talent&Pro de opleidingskosten voor zijn rekening. Ook naar kosten gemaakt tijdens de onboarding, bijvoorbeeld reiskosten en lunch, heb je geen omkijken. Je blijft ook tijdens de rest van je carrière profiteren van een onbeperkt opleidingsbudget en van je eigen mobiliteitsbudget. Overige kosten die je maakt, zoals voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of tijdens je opdracht kunnen eenvoudig digitaal worden gedeclareerd.

Bij wie kom ik in dienst als ik kies voor Switch Career?

Als je succesvol solliciteert voor SWITCH Career kom je in vaste dienst van Talent&Pro. Je wordt als consultant gedetacheerd bij onze opdrachtgevers, maar bent contractueel verzekerd van onder andere salaris en mobiliteitsbudget bij Talent&Pro. Als werknemer van Talent&Pro geniet je bovendien ook de andere voordelen en word je uitgenodigd voor de jaarlijkse wintersport, Pre-Summer Party, meerdere pubquizzen per jaar en andere bedrijfsevenementen.

Welke vaardigheden zijn belangrijk om te slagen in het programma?

Voor SWITCH Career hoef je niet over een relevante vooropleiding of werkervaring te beschikken. Wel is het belangrijk dat je de Nederlandse taal in woord en geschrift voldoende beheerst om professioneel te kunnen communiceren en dat je over een aantal belangrijke basiscompetenties- en eigenschappen beschikt. Je bent digitaal vaardig, hebt een pro-actieve werkhouding en beschikt over een enthousiaste en nieuwsgierige instelling.

Wat is Wft Basis?

Veel van onze opdrachtgevers zijn actief binnen de financiële sector. Om bij een van deze banken, verzekeraars of pensioenfondsen aan de slag te kunnen moet je in ieder geval beschikken over het vakbekwaamheidsdiploma Wft Basis. Om je te kunnen specialiseren in een van de richtingen, bijvoorbeeld business change management, data & IT of actuarieel, leer je eerst het werkveld kennen. Daar is de Wft Basis een eerste essentiële stap in.

Wij werken onder andere voor
Deloitte-logo-e1569330680426
MN-logo-e1569330949979
Knab-logo-e1569330803844
BeFrank_logo
ing-logo-trasnp
nationale-nederlanden
Actor_logo
KPMG-logo-e1569329394493
Vivat-logo-e1569331297207
LOGO-D~1
logo_PGB-Pensioendiensten
hcs-logo-fc__dark
Zwitserleven-logo-e1569331347517
ASR
aegon-logo-e1569337416107
Allianz-logo-e1569329518913
unive-logo-e1569329615972
BNP
ABN-AMRO-logo
APG_logo
Logo_blue_sky_group
AON-logo-e1569329426182
Reaal-logo-e1569329466106
Rabobank-logo-e1569331139533
De-Volksbank-logo
Achmea-logo-e1569337468752