Wij scholen jou om naar de financiële dienstverlening

Heeft jouw carrière je nog niet gebracht wat je ervan had gehoopt? Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen. Speciaal voor opnieuw starters hebben we SWITCH Career ontwikkeld: ons programma voor professionals die zich willen omscholen naar een carrière in de financiële dienstverlening. Toe aan iets compleet anders? Iets met meer toekomst(perspectief)? Specialiseer je binnen de financiële dienstverlening in de richting van business change management, data & IT of het actuariaat.

Direct salaris

Vast contract

Eigen leaseauto

People manager

Pas jij bij SWITCH Career?

speech-bubbles
Je hebt werkervaring, maar nog niet binnen de financiële sector

SWITCH Career is ontworpen voor professionals die toe zijn aan een nieuw carrière. Eentje met perspectief, mogelijkheden en uitdaging. Ben je werkzaam in de zorg, het onderwijs, de horeca, de kunst- en cultuursector of een andere branche die niet helemaal meer bij je past? Wil je je opnieuw oriënteren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je gewoon geïnteresseerd in de financiële dienstverlening, leer je snel en wil je meer leren over thema’s zoals change management, IT of verzekeringswiskunde? Dan is SWITCH Career wellicht iets voor jou. Wel al ervaring binnen de financiële dienstverlening? Kies dan voor NEXT Career.

weegschaal icoon
De combinatie, werken, opleiden en ontspannen spreekt je aan

Omscholen via het SWITCH Career programma vergt inspanning. Naast fulltime werken bij onze opdrachtgevers, volg je trainingen om je vakinhoudelijke kennis op niveau te brengen en relevante vaardigheden te ontwikkelen. Als werkgever vinden we het belangrijk dat je daarnaast verbonden blijft met je T&P-collega’s. Met evenementen investeren we in die verbinding. We nodigen je uit voor unitavonden, team-uitjes en feestelijke of informatieve bedrijfsevenementen.

Tandwiel icoon
Je bent veerkrachtig, flexibel, ondernemend en communicatief vaardig

Het SWITCH Career-programma stoomt je klaar voor een carrière als change manager, IT’er, of actuarieel specialist. En dat zonder enige relevante werkerving. We scholen je om van A tot Z. Je volgt de Wft Basis training in onze uitgebreide onboarding, je leert relevante producten en processen kennen bij verschillende opdrachtgevers in de financiële dienstverlening en wordt een-op-een gecoacht door jouw People Manager en carrièrecoach. Op de werkvloer en aan onze Academy specialiseer je je in de door jouw geambieerde richting. Veerkracht, flexibiliteit, ondernemerschap en goede communicatieve vaardigheden zijn nodig om te kunnen slagen.

Groei icoon
Je bent bekend met en kiest bewust voor detachering

Als je kiest voor SWITCH Career kom je in vaste dienst van Talent&Pro. Je volgt relevante trainingen aan onze Academy, viert feestjes met jouw T&P-collega’s en ontvangt elke maand salaris van Talent&Pro. Jouw kwaliteiten zet je in bij onze opdrachtgevers. Vanuit huis, hybride, op kantoor bij je opdrachtgever of vanuit onze homebase in Utrecht. Dat hangt allemaal af van je opdracht. Je bent en blijft T&P’er, maar leert je gaandeweg snel aanpassen aan een nieuwe opdrachtgever. Door als consultant regelmatig van werkomgeving te veranderen leer je veel. Dat is detachering bij Talent&Pro.

Van baan wisselen in de hoogste versnelling

Als specialist in het aanbieden en ontwikkelen van traineeships kennen we de waarde ervan als geen ander. Je leert twee keer sneller dan in een vaste baan omdat je in korte tijd enorm veel werkervaring opdoet, een kijkje neemt in de keuken van de gaafste organisaties en training na training volgt. Gedetacheerd bij onze opdrachtgevers ontdek je welke functie, afdeling en werkzaamheden jou het best liggen. Jouw carrièreswitch ligt dus nog lang niet vast, maar het belangrijke begin is er. Aan jou de uitdaging om door te zetten.

Switch career promotiemateriaal
Portretfoto van T&P collega

PMO

Als project/portfolio management ondersteuner zorg jij voor de voortgang van projecten en programma’s. Je ontzorgt en ondersteunt projectteams, behoudt het overzicht, coördineert werkzaamheden, adviseert, analyseert, schrijft beleidsnotities en optimaliseert processen.

Portretfoto van T&P collega

Product Owner

Je zorgt van start tot finish voor een efficiënte uitvoering van projecten en/of doorontwikkeling van producten. Je bewaakt de kwaliteit en kwantiteit van de werkzaamheden, stuurt projecten aan en voert proces- en kwaliteitsverbeteringen door.

Portretfoto van T&P collega

Business analist

Als business analist vorm jij de schakel tussen de business en IT. Je analyseert de wensen binnen de organisatie, inventariseert de (technische) requirements en vertaalt deze naar heldere features en user stories. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de verbetering van bedrijfsprestaties.

Portretfoto van T&P collega

(BUSINESS) PROCES MANAGER

Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en optimaliseren van bedrijfsprocessen om efficiëntie en effectiviteit te bevorderen. Binnen de kaders van wet- en regelgeving help jij de processen bij onze klanten efficiënter maken en de dienstverlening richting hun klanten optimaliseren.

Portretfoto van T&P collega

ACTUARIEEL ANALIST

Je evalueert risico’s, analyseert gegevens en ontwikkelt wiskundige modellen voor financiële instellingen. Je draagt bij aan de berekening van verzekeringspremies en helpt de financiële planning van banken, verzekeraars en pensioenfondsen te verbeteren.

Portretfoto van T&P collega

CYBER SECURITY SPECIALIST

Als cyber security specialist bescherm je organisaties tegen digitale dreigingen, zoals cyber-aanvallen, hacks en datalekken. Je analyseert beveiligingsrisico’s, implementeert veiligheidsmaatregelen en zorgt voor gepaste (re)actie bij cyberaanvallen. Je voorziet mensen en systemen van de nodige tools om weerbaar te blijven.

Portretfoto van T&P collega

Data analist

Je ontdekt door data-analyse bruikbare inzichten en trends, ter ondersteuning van zakelijke besluitvorming en prestatieverbetering binnen organisaties. Met jouw kennis van tools zoals Microsoft BI Stack, Python en R bouw je aan waardevolle databases.

Portretfoto van T&P collega

IT-specialist

Als IT specialist beheer, onderhoud en ondersteun je de IT-infrastructuur van organisaties, los je technische problemen op en implementeer je nieuwe technologieën voor optimale operationele efficiëntie. Met management van systemen en service richting gebruikers als jouw allerhoogste prioriteit.

T&P collega met pijl

De ontwikkelaar van Professionals

Talent&Pro werft en ontwikkelt professionals, onder andere voor de financiële dienstverlening. Met ruim 25 jaar ervaring, ruim 100 opdrachtgevers, een eigen Academy en diverse programma’s zorgen we ervoor dat professionals twee keer zo snel groeien dan in een ‘normale’ baan. Met traineeships voor starters, opdrachten op tijdelijke basis voor interim/zzp, NEXT Career en SWITCH Career bieden we maatwerk voor diverse doelgroepen. Naast ontwikkelen doen we aan organiseren. We brengen T&P’ers samen tijdens de jaarlijkse ski-trip, pubquizzen, fun-uitjes en diverse netwerk- en kennis-evenementen.

 

 

 

Meer weten over SWITCH Career? We komen graag met je in contact. Meld je aan en ga naar de vacaturepagina om meteen te solliciteren met CV en motivatiebrief.

114 PHOTOYOU

Het programma

Jouw SWITCH Career begin je in onze onboarding. In twee weken tijd maak je kennis met onze organisatie, jouw toekomstige collega’s en onze opdrachtgevers. Ook maak je kennis met de financiële dienstverlening, volg je inhoudelijke trainingen en leer je aan de hand van workshop wat jouw kwaliteiten zijn en waar jij aan moet werken om jouw carrièreswitch te laten slagen. Na de onboarding stellen we je voor bij je eerste opdrachtgever, waar jij je eerste meter gaat maken binnen de financiële dienstverlening.

 

 

 

 

FAQ

Wat houdt SWITCH Career in?

Overweeg jij om je om te scholen voor een carrière in business change management, data & IT of het actuariaat, binnen de financiële dienstverlening? In deze FAQ (veelgestelde vragen) zetten we de belangrijkste weetjes over het SWITCH Career programma voor je op een rij.

Met welke vooropleiding kom ik aanmerking voor Switch Career?

SWITCH Career is voor ‘opnieuw-starters’. Je vooropleiding is dus niet van belang. Of je nu een wo-studie Archeologie hebt gedaan en nu in de HR werkt, of een opleiding Dans en nu in de theaterwereld. Wij komen graag met je in contact als je openstaat voor een kantoorbaan met zekerheid, perspectief en goede arbeidsvoorwaarden.

Heb ik werkervaring nodig om voor het Switch Career-programma te kunnen solliciteren?

Voor het SWITCH Career-programma is werkervaring een vereiste. Je hebt dus ervaring met fulltime werken, je wilt alleen graag in een andere sector aan de slag. SWITCH Career voorziet hierin. De werkervaring hoeft niet opgedaan te zijn binnen de financiële dienstverlening of een andere specifieke branche. Sterker nog: voor professionals met werkervaring in de financiële sector is er NEXT Career. En voor starters (afgestudeerde kandidaten zonder werkervaring) bieden wij verschillende traineeships aan. Kom je niet in aanmerking voor een traineeship of NEXT Career, dan is de kans groot dat de SWITCH Career-route wel bij jou past.

Is er een leeftijdsgrens om je te laten omscholen via Switch Career?

De gemiddelde SWITCH Career-kandidaat is tussen de 26 en 36 jaar. Dan blijken professionals het vaakst de overstap te willen maken naar een nieuwe carrière. Ben jij jonger of ouder, maar denk jij wel over de juiste motivatie, ervaring en competenties te beschikken voor een carrière binnen de financiële dienstverlening. En heb jij er veel zin om nieuwe kennis te ontwikkelen via trainingen en opleidingen? Dan komen we graag met je in contact om jouw verhaal te horen. We laten jouw potentieel liever niet onbenut.

Krijg ik direct betaald als ik instroom in het Switch Career-programma?

SWITCH Career bestaat uit twee weken onboarding, waarna je zo snel mogelijk als consultant aan je eerste opdracht begint. Je begint dan met ‘werken’, dus je krijgt ook vanaf de start van je opdracht betaald. Na het doorlopen van je maand proeftijd bij Talent&Pro gaat bovendien jouw contract voor onbepaalde tijd in, ben je in vaste dienst van Talent&Pro en dus verzekerd van de voordelen van werken bij Talent&Pro.

Wat gebeurt er als mijn ‘omscholing’ klaar is?

Eigenlijk eindigt jouw omscholing na de onboarding. Met het Wft Basis-diploma heb je namelijk een ‘startbewijs’ om bij al onze opdrachtgevers aan de slag te kunnen. Met deze bevoegdheid op zak kun je jouw ontdekkingstocht beginnen. Je maakt je eerste meters bijvoorbeeld op de front office van Rabobank, als klantadviseur bij a.s.r. of als junior pensioenspecialist bij Nationale-Nederlanden. Daarna blijf je jezelf bijscholen met relevante inhoudelijke cursussen en vaardigheidstrainingen op het gebied van communicatie, projectmanagement of IT.

Welke kosten maak ik zelf tijdens het Switch Career-programma?

Met SWITCH Career ga je een commitment aan voor langere termijn. Daarom krijg je direct een vast contract en neemt Talent&Pro de opleidingskosten voor zijn rekening. Ook naar kosten gemaakt tijdens de onboarding, bijvoorbeeld reiskosten en lunch, heb je geen omkijken. Je blijft ook tijdens de rest van je carrière profiteren van een onbeperkt opleidingsbudget en van je eigen mobiliteitsbudget. Overige kosten die je maakt, zoals voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of tijdens je opdracht kunnen eenvoudig digitaal worden gedeclareerd.

Bij wie kom ik in dienst als ik kies voor Switch Career?

Als je succesvol solliciteert voor SWITCH Career kom je in vaste dienst van Talent&Pro. Je wordt als consultant gedetacheerd bij onze opdrachtgevers, maar bent contractueel verzekerd van onder andere salaris en mobiliteitsbudget bij Talent&Pro. Als werknemer van Talent&Pro geniet je bovendien ook de andere voordelen en word je uitgenodigd voor de jaarlijkse wintersport, Pre-Summer Party, meerdere pubquizzen per jaar en andere bedrijfsevenementen.

Welke vaardigheden zijn belangrijk om te slagen in het programma?

Voor SWITCH Career hoef je niet over een relevante vooropleiding of werkervaring te beschikken. Wel is het belangrijk dat je de Nederlandse taal in woord en geschrift voldoende beheerst om professioneel te kunnen communiceren en dat je over een aantal belangrijke basiscompetenties- en eigenschappen beschikt. Je bent digitaal vaardig, hebt een pro-actieve werkhouding en beschikt over een enthousiaste en nieuwsgierige instelling.

Wat is Wft Basis?

Veel van onze opdrachtgevers zijn actief binnen de financiële sector. Om bij een van deze banken, verzekeraars of pensioenfondsen aan de slag te kunnen moet je in ieder geval beschikken over het vakbekwaamheidsdiploma Wft Basis. Om je te kunnen specialiseren in een van de richtingen, bijvoorbeeld business change management, data & IT of actuarieel, leer je eerst het werkveld kennen. Daar is de Wft Basis een eerste essentiële stap in.

Wij werken onder andere voor
Vivat-logo-e1569331297207
AON-logo-e1569329426182
Knab-logo-e1569330803844
MN-logo-e1569330949979
APG_logo
Gemeente Almere
unive-logo-e1569329615972
Reaal-logo-e1569329466106
Logo_blue_sky_group
logo_PGB-Pensioendiensten
ing-logo-trasnp
VGZ
Gemeente Amersfoort
Zwitserleven-logo-e1569331347517
hcs-logo-fc__dark
Deloitte-logo-e1569330680426
ASR
Rabobank-logo-e1569331139533
De Hypotheker logo
Actor_logo
De-Volksbank-logo
Gemeente Rotterdam
Gemeente nissewaard
Gemeente Altena
aegon-logo-e1569337416107
Gemeente Zevenaar
Gemeente Nijkerk
Allianz-logo-e1569329518913
KPMG-logo-e1569329394493
Achmea-logo-e1569337468752
ABN-AMRO-logo
BNP
nationale-nederlanden
Gemeente Rucphen
BeFrank_logo