Verfijn je zoekresultaten
Type vacature
Vakgebied
Uren
Ervaringsniveau
Opleidingsniveau

Traineeship Wmo Consulent

36-40 uur
HBO
Randstad

Een oude dame die huishoudelijke hulp, thuiszorg of een OV-kaart voor de plaatselijke buurtbus nodig heeft. Een meneer die een verhoging nodig heeft om zijn scootmobiel naar binnen te rijden of iemand die met behulp van een traplift en de juiste gerichte thuiszorg in het huis kan blijven wonen waar hij zijn hele leven al woont. Als Wmo Consulent zorg jij ervoor dat deze personen toegang krijgen tot de passende zorg die zij nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven leven. 

Wij

 • Maandsalaris (inclusief 8,33% vakantiegeld) van €2.879,- i.c.m. eigen vervoer of €2.654,- mét leaseauto (en zonder eigen bijdrage)
 • Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto of fiets, NS Businesscard, deelscooter of €225,- bruto vergoeding! Tussentijds switchen mogelijk!
 • Een verhoging van het bruto maandsalaris van maximaal €271,- na jaar 1 en €379,- (inclusief 8,33% vakantiegeld) na jaar 2 én jaarlijks tot 8% bonus
 • Direct een vast contract én 27 vakantiedagen
 • Een eigen People Manager en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen, bijscholing voor jouw ontwikkeling!
 • In korte tijd veel relevante werkervaring opdoen bij aansprekende namen binnen en buiten de financiële dienstverlening!

De Uitdaging

Het traineeship Wmo Consulent bestaat uit een aantal vaste onderdelen: 

De Talent&Pro onboarding waarin jij kennismaakt met onze organisatie, visie en werkwijze. Het beste Onboarding programma van Nederland doorlopen? Solliciteer nu en start met het Talent&Pro onboardingsprogramma bijvoorbeeld op 24 maart, 7 april, 21 april of 5 mei 2023!

 • Werkervaring opdoen, oriënteren en specialiseren bij verschillende gemeentes, centrale overheden én het inkomensdomein
 • Ongelimiteerd opleidingsbudget, zodat jij naast een aantal vaste onderdelen, zelf de regie hebt over je eigen ontwikkeling.

Ontwikkelen binnen Talent&Pro en het Sociaal Domein

Gemeenten in Nederland ondersteunen mensen met een beperking of ziekte en ouderen die thuis wonen. Het doel van deze ondersteuning is dat deze mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en mee kunnen doen aan de maatschappij. Deze ondersteuning is geregeld in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Als Consultant maakt jij kennis met deze wereld van de Wmo. Tijdens de talentfase in dit traineeship ga je aan de slag binnen het Sociaal Domein om ervaring op te doen. Hieronder een tweetal opdrachten die je direct kan gaan doen:

 • Medewerker Sociaal Domein: als Consultant ga je inwoners met een ondersteuningsvraag op het gebied van de Wet Maatschappelijk Ondersteuning te woord staan en op een juiste manier beantwoorden of doorverwijzen
 • Junior Wmo Consulent: als Consultant ga je met een ervaren Wmo Consulent het werkveld in om in gesprek te gaan met inwoners om de situatie en de hulpvraag duidelijk op tafel te krijgen. Wanneer de situatie en de hulpvraag van de inwoner duidelijk is ga je samen met de Wmo Consulent acties uitzetten om de juiste zorg aan te bieden die zij nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven leven.  

Groeien door opleiding, ervaring en coaching

Tijdens de eerste twee jaar van jouw dienstverband, de Talentfase, ga je aan de slag met het opdoen van vakinhoudelijke kennis en professionele vaardigheden. Je legt de basis binnen het Sociaal Domein en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De kennis, ervaring en skills die je ontwikkelt neem je mee naar jouw verschillende opdrachten waar jij het verschil kan maken en om uit te groeien tot een volwaardige Wmo Consulent. Zo sta je middenin de maatschappij en ondersteun je door middel van thuiszorg veel inwoners zodat zij zelfstandig kunnen blijven wonen.

In de Profase specialiseer jij je verder binnen het Sociaal Domein. Je hebt inmiddels een rugzak vol aan ervaringen en certificaten vanuit de Talentfase. Deze ervaringen ga je uitbreiden door te werken als allround Wmo Consulent waarbinnen de vraagstukken waar je mee te maken krijgt steeds complexer worden. Een opdracht in de Profase kan er als volgt uitzien:

 • Allround Wmo Consulent: je bent verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Je gaat zelfstandig aanvragen van inwoners in behandeling nemen en gaat ook met deze inwoners in gesprek om te kijken hoe zelfredzaam zijn nog zijn. Dit doe je bij de inwoner thuis via een keukentafelgesprek. Hiernaast heb je ook contact met zorgaanbieders om ze gevraagde thuiszorg zo efficiënt mogelijk in te zetten.
 • Jeugdconsulent: Soms lukt het gezinnen met kinderen niet om volledig op eigen benen te kunnen staan. Bijvoorbeeld door financiële problemen, moeilijkheden met opvoeding of andere problematiek. Als jeugdconsulent analyseer jij de draagkracht van een gezin en bepaal je of en zoja welke hulp zij nodig hebben om zoveel mogelijk zelfstandig als gezin in de maatschappij te kunnen blijven staan.

Jij

 • Hbo- of wo-afgestudeerd en starter op de arbeidsmarkt
 • Gedreven in het eindeloos ontwikkelen van kennis en soft skills
 • Begrijpt dat voor ontwikkeling een (zelf)kritische blik onmisbaar is
 • Bereid over je kwaliteiten én valkuilen open in gesprek te gaan met jouw People Manager
 • Flexibel inzetbaar én enthousiast over detachering
 • Bent 36-40 uur per week beschikbaar
 • Reisbereid naar de Randstad (want daar zitten onze opdrachtgevers), ondanks de mogelijkheden van hybride werken. 

Solliciteren

Solliciteer je bij Talent&Pro, dan is één vraag erg belangrijk: zijn wij een match? Daar komen we maar op één manier achter: via een kennismaking! Solliciteer en vertel ons meer over jouw ambities. Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij Joost Renckens via 088 17 01 400.

ABN-AMRO-logo
ASR
ing-logo-trasnp
unive-logo-e1569329615972
Zwitserleven-logo-e1569331347517

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

document

Solliciteer via de website

Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters telefonisch contact met je op voor een kennismaking!

speech-bubbles

Kom op gesprek

We nodigen je graag uit voor een gesprek met één van onze recruiters. Het is een wederzijdse kennismaking: jij vertelt over jezelf en wij over het traject dat we aanbieden. Voelt goed? Dan gaan we tijdens een tweede gesprek de diepte in. We hebben het dan over jouw ontwikkeling, je ambitie en de mogelijkheden bij Talent&Pro.

suitcase

Zet je handtekening

Zijn jullie beide positief? Dan doen we graag een aanbod en ontvang je een arbeidsvoorwaardenpakket. Samen met de recruiter zet je de puntjes op de i en de handtekeningen onder contracten. Welkom bij de club!

Solliciteer direct

Ben jij enthousiast? Solliciteer nu!

stel direct een vraag aan Joost Renckens

Joost Renckens Corporate recruiter

E-mailalert opslaan

Wil je de nieuwste vacatures van deze zoekopdracht in je mail ontvangen? Schrijf je in voor de e-mailalert!

Naam(Vereist)