Verfijn je zoekresultaten
Type vacature
Vakgebied
Uren
Ervaringsniveau
Opleidingsniveau

Traineeship Wmo Consulent

32 - 40 uur
HBO/WO
Randstad
E-mail naar mezelf

—Dutch speaking and writing proficiency is required—

Een oude dame die huishoudelijke hulp, thuiszorg of een OV-kaart voor de plaatselijke buurtbus nodig heeft. Een meneer die een verhoging nodig heeft om zijn scootmobiel naar binnen te rijden of iemand die met behulp van een traplift en de juiste gerichte thuiszorg in het huis kan blijven wonen waar hij zijn hele leven al woont. Als Wmo Consulent zorg jij ervoor dat deze personen toegang krijgen tot de passende zorg die zij nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven leven. 

Wij

 • Direct een vast contract én 27 vakantiedagen, met een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto, fiets, NS Businesscard, deelscooter of € 225,- bruto vergoeding. Tussentijds switchen is mogelijk!
 • Een maandsalaris (inclusief 8,33% vakantiegeld) van € 2.972,- i.c.m. eigen vervoer óf €2.747 mét leaseauto (en zónder eigen bijdrage). Dit maandsalaris groeit elk jaar uiteraard mee met jouw ontwikkeling!
 • Een eigen Carrière Coach en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen en bijscholing voor jouw ontwikkeling.
 • In korte tijd veel relevante werkervaring opdoen bij aansprekende opdrachtgevers binnen en buiten het Sociaal Domein!

Wat kan je verwachten?

Het traineeship WMO Consulent binnen het sociaal domein bestaat uit een aantal vaste onderdelen: 

 • De Talent&Pro onboarding waarin jij kennismaakt met onze organisatie, visie en werkwijze. Iedere maand kan je beginnen met het beste onboarding programma van Nederland! Solliciteer nu en start met het Talent&Pro onboardingsprogramma bijvoorbeeld op 2, 23 of 30 augustus, 5, 13 of 20 september 2024!
 • Werkervaring opdoen, vaardigheden ontwikkelen, oriënteren en specialiseren bij verschillende gemeentes, schuldhulpverleners, centrale overheden én organisaties in de financiële dienstverlening.
 • Ongelimiteerd opleidingsbudget, zodat jij naast een aantal vaste onderdelen, zelf de regie hebt over je eigen ontwikkeling.

Ontwikkelen binnen Talent&Pro en het Sociaal Domein

Gemeenten in Nederland ondersteunen mensen met een beperking of ziekte en ouderen die thuis wonen. Het doel van deze ondersteuning is dat deze mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en mee kunnen doen aan de maatschappij. Deze ondersteuning is geregeld in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Als Consultant kom je verschillende werkzaamheden tegen waarbij jij je focust op de ontwikkeling van je competenties en professionaliteit. Je houdt je bezig met:

 • De ontwikkeling van je communicatieve skills
 • Ontwikkeling van andere competenties
 • Het volgen van inhoudelijke opleidingen
 • Het leren maken van een succes van elke tijdelijke opdracht die je uitvoert

Binnen het traineeship Wmo Consulent begin je in de breedte met het leren werken, het leren bepalen waar je goed in bent en waar je beter in wilt worden en hoe jij je rol als Consultant kunt inregelen. Zo doe je inhoudelijke opleidingen, vaardigheidstrainingen en voer je ontwikkelgesprekken. Natuurlijk ga je ook snel aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Dat begint in de breedte bij bijvoorbeeld een verzekeraar, zorgkantoor of gemeente.

 • Medewerker Claims WIA: als medewerker Claims WIA beoordeel je de aanspraak op een uitkering voor langdurig arbeidsongeschikten. Je geeft ook uitleg aan werknemers en werkgevers over de op- en afbouw van de uitkering en de bijbehorende rechten en plichten. Je zorgt ervoor dat mensen die niet kunnen werken financieel ondersteund worden. Je bent direct aan de slag binnen het sociale zekerheidsdomein aan de kant van werknemersverzekeringen en legt daarmee een uitstekende basis in de ontwikkeling van je vaardigheden om later ook binnen het gemeentelijk domein in te zetten
 • Klantadviseur Acceptatie Zorg: als Klantadviseur Acceptatie Zorg ben jij namens een zorgverzekeraar hét aanspreekpunt voor potentiële en bestaande klanten die vragen hebben over bijvoorbeeld de zorgverzekering. Dit zijn vragen over de dekking, over het type zorg dat wordt vergoed, over de ontwikkelingen daaromtrent en of hun vaste zorgverlener ook is aangesloten bij deze specifieke verzekeraart. Je leert hier communiceren met alle lagen uit de samenleving én je leert wat er speelt in de zorgbehoefte in Nederland. Dit draagt bij aan je ontwikkeling richting bijvoorbeeld de rol van WMO consulent binnen de gemeente.

Groeien door opleiding, ervaring en coaching

Tijdens de eerste twee jaar van jouw dienstverband, de Talentfase, ga je aan de slag met het opdoen van vakinhoudelijke kennis en professionele vaardigheden. Je legt de basis binnen het gemeentelijke Sociaal Domein, centrale overheidsinstellingen en/of bij een financiële instelling en leert meer over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De kennis, ervaring en skills die je ontwikkelt neem je mee naar jouw verschillende opdrachten waar jij het verschil kan maken en om uit te groeien tot een volwaardige Wmo Consulent. Zo sta je middenin de maatschappij en ondersteun je door middel van thuiszorg veel inwoners zodat zij zelfstandig kunnen blijven wonen.

In de Profase specialiseer jij je verder binnen het Sociaal Domein. Je hebt inmiddels mooie ervaring opgedaan op verschillende opdrachten binnen en buiten het sociaal domein. Je hebt inmiddels een rugzak vol aan ervaringen en certificaten vanuit de Talentfase. Deze ervaringen ga je uitbreiden door te werken als allround Wmo Consulent waarbinnen de vraagstukken waar je mee te maken krijgt steeds complexer worden. Een opdracht in de Profase kan er als volgt uitzien:

 • Allround Wmo Consulent: je bent verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Je gaat zelfstandig aanvragen van inwoners in behandeling nemen en gaat ook met deze inwoners in gesprek om te kijken hoe zelfredzaam zijn nog zijn. Dit doe je bij de inwoner thuis via een keukentafelgesprek. Hiernaast heb je ook contact met zorgaanbieders om ze gevraagde thuiszorg zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Jij

 • (Bijna) hbo- of wo-afgestudeerd en voor 32-40 uur per week beschikbaar.
 • Een starter op de arbeidsmarkt, gefocust op je professionele én persoonlijke ontwikkeling.
 • Jij bent communicatief vaardig, dienstverlenend en bezit over een grote portie doorzettingsvermogen.
 • Flexibel inzetbaar én enthousiast over detachering. Je bent daarmee bereid te reizen naar de Randstad (want daar zitten onze opdrachtgevers), ondanks de mogelijkheden die je ook krijgt om hybride te werken.

Solliciteren

Solliciteer je bij Talent&Pro, dan is één vraag erg belangrijk: zijn wij een match? Daar komen we maar op één manier achter: een kennismaking! Solliciteer en vertel ons meer over jouw ambities. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze recruiter Alex de Jong via 0627237396.

ABN-AMRO-logo
ASR
ing-logo-trasnp
unive-logo-e1569329615972
Zwitserleven-logo-e1569331347517

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

document

Solliciteer via de website

Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters telefonisch contact met je op voor een kennismaking!

speech-bubbles

Kom op gesprek

We nodigen je graag uit voor een gesprek met één van onze recruiters. Het is een wederzijdse kennismaking: jij vertelt over jezelf en wij over het traject dat we aanbieden. Tijdens dit gesprek maak je ook meteen kennis met een People Manager. We hebben het dan over jouw ontwikkeling, je ambitie en de mogelijkheden bij Talent&Pro.

Koffer icoon

Zet je handtekening

Zijn jullie beide positief? Dan doen we graag een aanbod en ontvang je een arbeidsvoorwaardenpakket. Samen met de recruiter zet je de puntjes op de i en de handtekeningen onder contracten. Welkom bij de club!

Solliciteer direct

Ben jij enthousiast? Solliciteer nu!

stel direct een vraag aan Alex de Jong

Portretfoto van T&P collega
Alex de Jong Corporate recruiter 088 170 1460

E-mailalert opslaan

Wil je de nieuwste vacatures van deze zoekopdracht in je mail ontvangen? Schrijf je in voor de e-mailalert!