Wil jij als IT-specialist aan de slag in de financiële sector, maar mis je een specifieke opleiding? Dan is ons IT Traineeship zonder opleiding in IT dé oplossing voor jou. In dit traineeship ga je meteen aan de slag en volg je diverse opleidingen. Ontdek nu dit uitdagende traineeship en solliciteer direct!

De uitdaging in het traineeship IT:

“Talent”. Het is een ongrijpbaar iets, maar bij Talent&Pro geloven we er heilig in. Zo zeer zelfs, dat wij vinden dat talent in veel gevallen waardevoller is dan een specifieke opleiding. Daarom kun je bij ons in een IT traineeship starten zonder een vooropleiding of achtergrond in de IT. Met dit traineeship bieden we jou de kans om direct aan de slag te gaan in de financiële wereld en tegelijkertijd veel theoretische kennis op te doen. Als IT trainee ga jij je bezighouden met de complexe IT vraagstukken van de toekomst. Door middel van intensieve begeleiding, opleidingen en trainingen zorgen we dat je deze uitdaging aan kunt. Haal alles uit je talent en word binnen no-time expert op het gebied van IT!

Start nu een IT traineeship met elke hbo of wo opleiding
In het IT traineeship begin je met een onboarding programma bij ons op kantoor in Utrecht waarbij je Talent&Pro leert kennen, vaardigheidstrainingen volgt en een examen aflegt voor Wft Basis. Vervolgens maak je kennis met de wereld van business en IT. Je leert de (programmeer)taal spreken die hierbij hoort en gaat de uitdaging aan met het omzetten van ingewikkelde informatie naar praktische en bruikbare oplossingen. Jouw talent en opgedane kennis in ons traineeship zet je in bij grote spelers in de financiële wereld zoals ABN AMRO, a.s.r. en Achmea. Je begint als IT trainee met een opdracht waarin je de fijne kneepjes van de financiële dienstverlening leert kennen en tegelijk IT kennis op doet.
 
Naarmate jij je verder ontwikkelt door middel van werkervaring en opleidingen, groeien de opdrachten met je mee. Zo kun jij je ontwikkelen tot data-, test-, business-, of informatiespecialist – de keuze maak je zelf op basis van je eigen voorkeur en talent. In de functies waarvoor je in dit IT traineeship wordt opgeleid houd je je bezig met complexe vraagstukken die vaak een grote impact hebben op de organisatie. Zo’n uitdaging ga jij toch niet uit de weg?

Wij, als Best Workplace:

 • bieden je in het IT traineeship zonder vooropleiding in IT interessante opdrachten voor 40 uur per week bij verschillende financiële dienstverleners
 • geloven in talentontwikkeling en bieden opleidingsprogramma’s aan om je wegwijs te maken met programmeertalen als SQL, VBA en Tmap, waar je uiteindelijk ook certificaten voor kunt behalen
 • leren jou als IT trainee te werken volgens projectmethodieken als Lean, Agile en Prince2
 • bieden je een persoonlijke loopbaancoach (People Manager) die je zowel op professioneel als persoonlijk vlak zal bijstaan
 • bieden je voor je inzet als IT trainee een salaris dat stijgt op basis van behaalde studiepunten en je prestatie
 • investeren graag in jouw toekomst en deinzen er niet voor terug om je bij wederzijdse tevredenheid een vast contract te bieden
 • vinden het belangrijk dat Talent&Pro een ‘Best Workplace’ blijft
 • organiseren diverse mogelijkheden om met je collega’s te sparren en te ontspannen zoals projecten, werkgroepen, unitavonden, evenementen, kerstborrels en natuurlijk onze jaarlijkse skitrip
 • hebben een stel autosleutels én tankpas liggen met jouw naam erop waarmee je zowel zakelijk als privé kunt rijden!

Jij, als trainee IT:

 • hebt (bijna) een hbo of wo opleiding afgerond
 • wilt alles uit jezelf en je carrière halen en bent daarom bereid om in jezelf te investeren
 • bent geïnteresseerd in IT en tooling voor het bedrijfsleven
 • raakt niet in paniek van cijfers, bent analytisch sterk en werkt nauwkeurig
 • gaat door totdat je de beste oplossing hebt gevonden
 • vindt bijleren buiten werktijd in ons opleidingsprogramma geen probleem
 • hebt (bijna) je rijbewijs B en bent reisbereid naar de Randstad of regio Utrecht

Solliciteren

Solliciteer je bij Talent&Pro, dan is één vraag erg belangrijk: zijn wij een match? Daar komen we maar op één manier achter: een kennismaking! Klik snel op onderstaande button en solliciteer. Heb je geen duidelijke voorkeur voor een traineeship van Talent&Pro? Stuur ons dan een open sollicitatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van onze recruiters op nummer 088 – 170 14 00.

Solliciteer nu

Dit bieden we jou

 • Persoonlijke coach
 • Intensieve opleiding
 • Salaris met bonusregeling
 • Leuke collega’s, informele sfeer
 • Auto van de zaak!

Durf jij het aan?

Solliciteer nu

Contact onze recruiter

Rik van der Veen

Hoi, ik ben Max.

“Ik ben controller bij een grote verzekeraar en heb een probleem: ik moet uit een database van bijna een miljoen klanten het financieel effect berekenen van een nieuw verzekeringsproduct dat we een halfjaar geleden gelanceerd hebben. Dat is al best een mond vol. Maar ik werd net ook nog gebeld door een van onze stakeholders die niet alleen zit te wachten op een rapportage, maar ook een suggestie heeft voor verbetering van de datakwaliteit van de afdeling klantenservice. Ik ben hier niet voor opgeleid…”

Maar als trainee Business IT ben jij dat straks wel! Jij legt de link tussen businessvragen en IT-oplossingen, en kunt tijdens je traineeship mensen als Max uit de brand helpen. Zo leer je:
 • De verschillende producten kennen en klantvragen te beantwoorden
 • Grote hoeveelheden data te analyseren en rapportages te maken
 • Data-problemen op te lossen tijdens een systeemmigratie
 • Testtrajecten te ontwikkelen en uit te voeren om zo systemen en software te optimaliseren

Solliciteren bij Talent&Pro, dit kan je verwachten!

1. Sollicitatie via de websiteSolliciteren

Via onze site kun je solliciteren met je CV of je LinkedIn-pagina. Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters contact met je op!

2. Telefonische screeningScreening

Samen met een van onze recruiters bespreek je het traineeship, jouw ambitie en motivatie. Zijn jullie allebei enthousiast? Dan plannen jullie een eerste sollicitatiegesprek!

3. Eerste gesprek met een Corporate Recruiter1e gesprek

Je gaat op sollicitatiegesprek bij een van onze recruiters. Naast natuurlijk de nodige vragen over jou, gaat hij of zij ook dieper in op het traject dat Talent&Pro aanbiedt.

4. Tweede gesprek met een People Manager2e gesprek

Zijn jullie beide enthousiast, dan volgt een tweede gesprek met de People Manager. In dit gesprek ga je dieper in op jouw ontwikkeling, ambitie en raakvlakken met Talent&Pro.

5. Telefonisch arbeidsvoorwaardengesprekArbeids- voorwaarden

Zijn jullie beide positief? Dan ontvang je ons arbeidsvoorwaardenpakket! Samen met de recruiter plan je een telefonische afspraak in waar je al je eventuele vragen kunt stellen.

Gefeliciteerd!

Jij bent een echte T&P’er. We gaan direct aan de slag om de eerste stappen in jouw carrière te zetten, en je gaat starten in onze introductie!

Work hard, play hard!

Bij Talent&Pro gaan hard werken en lol maken hand in hand. De events die we organiseren maken jouw baan bij ons nóg leuker!

Bekijk de skitripvideo

Werken bij Talent&Pro als Trainee

Ontwikkelen van Talent naar Pro en verder…

Talent&Pro investeert in mensen die in zichzelf willen investeren. Volg je bij ons een traineeship, dan investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling met trainingen, opleidingen en coaching. We noemen dit ons ‘ontwikkeltraject’. Ben je starter? Dan begin je als Talent. In deze fase volg je de opleidingen die je nodig hebt in jouw vakgebied. Op basis van jouw behaalde diploma’s én jouw werkervaring, groei je door naar Professional. Als Pro’er ontwikkel je jouw kennis en vaardigheden nóg verder en kies je voor een specifieke richting. Denk aan financieel specialist, leidinggevende of projectmanager in jouw vakgebied. Ook als Pro’er kun je bij Talent&Pro doorgroeien. Ontwikkel jij jezelf tot financieel zwaargewicht? Dan mag je jezelf Principal noemen. 

Jouw eigen persoonlijke coach

Al onze collega’s zijn leergierig, flexibel en goed in staat om in een korte tijd nieuwe kennis eigen te maken en toe te passen in de praktijk. Om het beste uit jezelf te halen, krijg je als trainee begeleiding van een eigen persoonlijke coach. Dit noemen we een People Manager. Samen met jouw People Manager onderzoek je wat je kunt en wat je wilt bereiken in jouw carrière. Jullie stellen samen een ontwikkelplan op dat aansluit bij jouw talenten en ambities. Zoek je meer uitdaging? Zit je niet op de juiste plek? Of wil je iets anders bespreken? Je kunt áltijd terecht bij jouw People Manager als je ergens mee zit. 

Inhouse opleidingen volgen

Opleidingen en trainingen volg je bij ons inhouse opleidingscentrum in Utrecht: de Talent&Pro Academy. De Academy biedt erkende studies en trainingen van opleidingsinstituut Lindenhaeghe aan: een erkend opleidings- en exameninstituut voor financieel professionals. Via de Academy breid je niet alleen je kennis uit, maar werk je ook aan jouw persoonlijke competenties, zoals management of communicatie. Zo kun je in de praktijk nóg beter aan de slag en staat jezelf ontwikkelen centraal. 

Het bedrijf Talent&Pro

Sinds 1999 detacheert Talent&Pro hoogopgeleide Talenten en Professionals in de financiële sector: bij banken, verzekeraars, pensioenfondsen en het actuariaat. Inmiddels heeft Talent&Pro ruim 800 medewerkers in dienst. Centraal in onze organisatie staat de persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s. Talent&Pro heeft een informele cultuur, waarin we hard werken afwisselen met ontspanning, zoals onze skitrip, ons beachvolleytoernooi of één van onze vele feesten!
Talent&Pro door de ogen van… Sjoerd Spaans
Collega

“Ook als je zelf een andere opleiding interessant vindt, kan dat geregeld worden. Dat vind ik heel fijn.”

Lees meer
Collega’s aan het woord: Madelon de Jager
Collega

“Van een afstand lijkt het speels en vrij, maar als je wat dichterbij komt zie je al snel dat iedereen werkt aan een gemeenschappelijk doel.”

Lees meer
Talent&Pro door de ogen van... Hans van Kaathoven
Collega

“Waar ik direct aan denk als ik aan Talent&Pro denk, is ontwikkeling.“

Lees meer

Solliciteer direct

Ben je geïnteresseerd in het Traineeship IT zonder vooropleiding in IT? Druk dan op de knop hieronder en volg de stappen om te solliciteren. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met onze recruiter Rik van der Veen.

Solliciteer nu