Verfijn je zoekresultaten
Type vacature
Vakgebied
Uren
Ervaringsniveau
Opleidingsniveau

Traineeship Financial Crime

32 - 40 uur
HBO/WO
Randstad
E-mail naar mezelf

—Dutch speaking and writing proficiency is required—

Het grootste deel van de criminaliteit heeft te maken met geld. Het wordt geschat dat er alleen al in de Nederlandse drugsindustrie vele miljarden euro's omgaan. Ontzettend veel geld! Maar dat geld wordt pas echt waardevol als het kan worden uitgegeven. Hoe doen criminelen dat? Witwassen! Ze kunnen kleine uitgaven contant betalen, maar dat is natuurlijk niet erg effectief. Bovendien willen criminelen graag genieten van luxe, zoals de nieuwste cabrio, in plaats van rondrijden in een 15 jaar oude hatchback. Als trainee Financial Crime speur jij naar crimineel geld en draag je bij aan een veiligere samenleving, wat hard nodig is. Durf jij de strijd tegen witwassen aan te gaan?"

Wij

 • Direct een vast contract én 27 vakantiedagen, met een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto, fiets, NS Businesscard, deelscooter of € 225,- bruto vergoeding. Tussentijds switchen is mogelijk!
 • Een maandsalaris (inclusief 8,33% vakantiegeld) van € 2.972,- i.c.m. eigen vervoer óf €2.747 mét leaseauto (en zónder eigen bijdrage). Dit maandsalaris groeit elk jaar uiteraard mee met jouw ontwikkeling! 
 • Een verhoging van het bruto maandsalaris van maximaal €325,- na jaar 1 en €433,- na jaar 2 (inclusief 8,33% vakantiegeld).
 • Een eigen Carrière Coach en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen en bijscholing voor jouw ontwikkeling.
 • De tofste opdrachten bij toonaangevende organisaties als ABN AMRO, ING en de Belastingdienst.

Wat kan je verwachten?

Het financial crime traineeship bestaat uit een aantal vaste onderdelen:

 • Iedere maand kan je beginnen met het beste onboarding programma van Nederland! Solliciteer nu en start met het Talent&Pro onboardingsprogramma bijvoorbeeld op 2 augustus, 23 augustus of 5 september 2024!
 • In korte tijd veel relevante werkervaring opdoen bij aansprekende namen binnen en buiten de financiële dienstverlening als AML Analist, KYC Analist of CDD Analist.
 • Doorlopend vaardigheidstrainingen en opleidingen zoals bestrijding witwassen en terrorismefinanciering van het Nederlands Compliance Instituut. Daarbij is er veel variatie in vervolgopleidingen, onder andere bij het SPV.

Jouw ontweikkeling als trainee Financial Crime

In dit traineeship draag je als junior consultant financial crime bij aan het veiliger maken van onze samenleving door financiële criminaliteit op te sporen. Voor financiële instellingen is het cruciaal om hun (potentiële) klanten goed te kennen. Door een diepgaand inzicht te krijgen in hun achtergrond, doelstellingen en mogelijke integriteitsrisico's, help je bij het identificeren van witwaspraktijken. In jouw eerste jaar als junior consultant doe je werkervaring op bij gerenommeerde opdrachtgevers binnen de financiële dienstverlening, waarbij je functies vervult zoals Anti-Money Laundering Analist of Customer Due Diligence Analist. In de talentfase onderscheiden we drie soorten opdrachten: J

 • Onboarden van nieuwe klanten, zowel particulier als zakelijk: Hierbij voer je Know Your Client (KYC) onderzoek uit om te bepalen of een potentiële klant integer is en geschikt is om geaccepteerd te worden, waarbij je ook een risicobeoordeling uitvoert.
 • Reviewen van bestaande klanten: Je analyseert volledige klantdossiers om alle mogelijke risico's te identificeren en beoordelen of de huidige risicobeoordeling nog steeds passend is voor de klant.
 • Signaalgedreven onderzoek: Je reageert proactief op verdachte transacties, zoals grote contante stortingen of transacties naar risicolanden, als Anti-Money Laundering Analist, en start onderzoeken om mogelijke witwaspraktijken te achterhalen.

Opleidingen en vaardigheidstrainingen in het traineeship Financial Crime

Naast het uitvoeren van onderzoekswerkzaamheden is het essentieel dat je jouw kennis uitbreidt met betrekking tot de wet- en regelgeving binnen het KYC-domein. Je behaalt je Wft Basis-certificering en volgt WWFT-modules van het Compliance Instituut. Daarnaast doorloop je de opleiding strafprocesrecht van het SPV, inclusief vervolgmodules zoals internetrechercheren, interviewtechnieken en aangifte doen. Bovendien volg je diverse trainingen op YODA (Your Own Development Area), het platform van Talent&Pro voor persoonlijke ontwikkeling, waar we trainingen aanbieden variërend van 'organisatie van werk en leven' tot 'gesprekstechnieken'. Je rondt minimaal één module iedere zes maanden af. Achter de schermen staat jouw People Manager altijd paraat voor coaching en om samen met jou aan zowel je persoonlijke als professionele doelen te werken.

Wil je meer weten over Talent&Pro en de strijd tegen financiële criminaliteit? Lees dan dit artikel waarin onze commercieel directeur Ronald Hensen vertelt over het belang van kennisontwikkeling in de strijd tegen witwassen.

Jij

 • (Bijna) hbo- of wo-afgestudeerd en voor 32-40 uur per week beschikbaar
 •  Een starter op de arbeidsmarkt, gefocust op je professionele én persoonlijke ontwikkeling
 • Secuur, onderzoekend en integer
 • Flexibel inzetbaar én enthousiast over detachering. Je bent daarmee bereid te reizen naar de Randstad (want daar zitten onze opdrachtgevers), ondanks de mogelijkheden die je ook krijgt om hybride te werken.

Solliciteren

Solliciteer je bij Talent&Pro, dan is één vraag erg belangrijk: zijn wij een match? Daar komen we maar op één manier achter: een kennismaking! Solliciteer en vertel ons meer over jouw ambities. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze recruiter Nino Klein via 088 17 01 400.

ABN-AMRO-logo
ASR
ing-logo-trasnp
unive-logo-e1569329615972
Zwitserleven-logo-e1569331347517

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

document

Solliciteer via de website

Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters telefonisch contact met je op voor een kennismaking!

speech-bubbles

Kom op gesprek

We nodigen je graag uit voor een gesprek met één van onze recruiters. Het is een wederzijdse kennismaking: jij vertelt over jezelf en wij over het traject dat we aanbieden. Tijdens dit gesprek maak je ook meteen kennis met een People Manager. We hebben het dan over jouw ontwikkeling, je ambitie en de mogelijkheden bij Talent&Pro.

Koffer icoon

Zet je handtekening

Zijn jullie beide positief? Dan doen we graag een aanbod en ontvang je een arbeidsvoorwaardenpakket. Samen met de recruiter zet je de puntjes op de i en de handtekeningen onder contracten. Welkom bij de club!

Solliciteer direct

Ben jij enthousiast? Solliciteer nu!

stel direct een vraag aan Nino Klein

Nino Klein Corporate recruiter 088 170 1460

E-mailalert opslaan

Wil je de nieuwste vacatures van deze zoekopdracht in je mail ontvangen? Schrijf je in voor de e-mailalert!