Verfijn je zoekresultaten
Type vacature
Vakgebied
Uren
Ervaringsniveau
Opleidingsniveau

Traineeship Communicatie

32 - 40 uur
HBO/WO
Utrecht
E-mail naar mezelf

Wat weet jij van ons pensioenstelsel? Waarschijnlijk is het voor jou ook vrij nieuw net als voor de rest van Nederland. Daar ligt dus een mooie uitdaging. Voor pensioenorganisaties, voor de overheid én voor werkend Nederland, net als jij en ik. Tijdens het traineeship Communicatie word jij een specialist in pensioencommunicatie. Jij wordt de schakel tussen de organisatie en de mensen die pensioen opbouwen, activeert deelnemers, werkt uitvoerend mee en pakt waar nodig de regie om verbetervoorstellen te doen. Met jouw voorliefde voor klantcontact en effectieve communicatie ontwikkel jij je snel tot volwaardig communicatiespecialist! 

Wij

 • Maandsalaris (inclusief 8,33% vakantiegeld) van €2.972,- i.c.m. eigen vervoer of €2.747,- mét leaseauto (en zonder eigen bijdrage).
 • Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren, inclusief leaseauto of fiets, NS Businesscard, deelscooter of een bruto vergoeding van €225,-. Tussentijds switchen is mogelijk.
 • Een verhoging van het bruto maandsalaris van maximaal €271,- na het eerste jaar en €379,- (inclusief 8,33% vakantiegeld) na het tweede jaar, evenals jaarlijkse bonussen tot 8%.
 • Direct een vast contract en 27 vakantiedagen.
 • Een eigen People Manager en onbeperkt budget voor opleidingen, trainingen en bijscholing om jouw ontwikkeling te stimuleren.
 • De mogelijkheid om te werken aan uitdagende opdrachten bij toonaangevende organisaties zoals Nationale-Nederlanden, APG en PGGM.

De Uitdaging

Het traineeship is een specialisatierichting binnen de unit Verzekeringen & Pensioenen en bestaat uit verschillende vaste onderdelen:

 •    Iedere maand kan je beginnen met het beste onboarding programma van Nederland! Solliciteer nu en start met het Talent&Pro onboardingsprogramma bijvoorbeeld op 21 juni, 5 juli of 19 juli 2024!
 •    Werkervaring opdoen, oriënteren en specialiseren bij de grootste pensioenorganisaties in het land.
 • Een compleet opleidingstraject met vaardigheidstrainingen en vakinhoudelijke opleidingen. zoals Effectieve Gespreksvaardigheden en verschillende Wft-diploma's.

Het traineeship

Als trainee Communicatie ga je een belangrijke rol spelen in de deelnemersactivatie binnen de pensioenbranche. Je zorgt dat mensen die pensioen opbouwen actief gaan nadenken over de opties en keuzes die gemaakt moeten worden om hun toekomstige financiële zekerheid te realiseren. Je verbetert de customer journeys waardoor de organisatie deelnemers beter bereikt. Door je scherpe en frisse blik zie je verbetermogelijkheden in de beschikbare informatie en overzie je snel knelpunten in bestaande processen. De nodige pensioenkennis daarvoor ontwikkel je op de pensioenadministratie van onze opdrachtgevers. Die ervaring helpt jou straks communicatieverbeteringen effectief te implementeren naar verschillende doelgroepen. Dat doe je uiteraard in goed overleg met interne belanghebbenden. Het traineeship is een sterke combinatie van werkervaring, coaching en opleidingen.  

Werken en leren

Opleidingen binnen het traineeship Communicatie zijn gericht op externe berichtgeving. Als young professional speel je een belangrijke rol in de transitie richting de Wet Toekomst Pensioenen. De theoretische kennis doe je op aan onze Academy. De praktische toepassing van communicatietools vindt plaats op de werkvloer van onze opdrachtgevers in de pensioensector. Tijdens het traineeship ga jij aan de slag bij toonaangevende partijen zoals a.s.r., PGB en Achmea.

Voorbeelden van opdrachten die jij tijdens je traineeship doet zijn:

 • Junior Pensioenspecialist
 • Medewerker Klant Contact Center Pensioen
 • Junior medewerker waardeoverdracht

De carrière coaching

Tijdens het traineeship krijg je begeleiding van een People Manager. Dit is jouw persoonlijke coach en mentor. Jullie bespreken zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling en bepalen samen welke volgende stap het beste is voor jouw groei. Tegelijkertijd volg je opleidingen en trainingen gericht op inhoudelijke kennis en vaardigheden die je nodig hebt als startende professional.

Jij

 • Hebt een afgeronde hbo- of wo-studie met voorkeur in Communicatie, Communication and Multimedia Design of Public Relations.
 • Hebt sterke communicatieve vaardigheden en bent in staat om relaties op verschillende niveaus te onderhouden.
 • Bent 32-40 uur per week beschikbaar.
 • Bent bereid om te reizen naar de Randstad (waar onze opdrachtgevers zich bevinden), en staat open voor hybride werken.

Solliciteren

Solliciteer je bij Talent&Pro, dan is één vraag erg belangrijk: zijn wij een match? Daar komen we maar op één manier achter: een kennismaking! Solliciteer en vertel ons meer over jouw ambities. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Joost Renckens via 088 17 01 400.

ABN-AMRO-logo
ASR
ing-logo-trasnp
unive-logo-e1569329615972
Zwitserleven-logo-e1569331347517

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

document

Solliciteer via de website

Binnen 2 werkdagen neemt een van onze recruiters telefonisch contact met je op voor een kennismaking!

speech-bubbles

Kom op gesprek

We nodigen je graag uit voor een gesprek met één van onze recruiters. Het is een wederzijdse kennismaking: jij vertelt over jezelf en wij over het traject dat we aanbieden. Tijdens dit gesprek maak je ook meteen kennis met een People Manager. We hebben het dan over jouw ontwikkeling, je ambitie en de mogelijkheden bij Talent&Pro.

Zet je handtekening

Zijn jullie beide positief? Dan doen we graag een aanbod en ontvang je een arbeidsvoorwaardenpakket. Samen met de recruiter zet je de puntjes op de i en de handtekeningen onder contracten. Welkom bij de club!

Solliciteer direct

Ben jij enthousiast? Solliciteer nu!

stel direct een vraag aan Joost Renckens

Joost-Renckens profielfoto
Joost Renckens Corporate recruiter 088 170 1460

E-mailalert opslaan

Wil je de nieuwste vacatures van deze zoekopdracht in je mail ontvangen? Schrijf je in voor de e-mailalert!