Er zijn veel financiële interim professionals die zich graag aan ons verbinden en via ons aan het werk gaan. Deze week kijken we door de ogen van Monique Zoetekouw, interim implementatie manager digitalisering bij Stater.

Wie: Monique Zoetekouw.
Wat: Via Talent&Pro als interim professional gedetacheerd in de functie van implementatie manager digitalisering bij Stater. Monique: “De financiële instellingen (klanten) die hun hypothecaire dienstverlening hebben uitbesteed aan Stater, hebben te maken met een snel veranderende digitale wereld. Zo verwachten klanten (consumenten) onder andere dat zij snel en eenvoudig hun gegevens kunnen inzien en mogelijk zelf kunnen aanpassen. Stater biedt daarvoor ‘E-consument’ aan; een online omgeving waarin de hypotheken voor deze consumenten ontsloten zijn. Ook kunnen klanten gebruik maken van een eigen online omgeving (portal) en verschillende webservices. Als een ‘linking-pin’ tussen business en IT begeleid ik klanten en de intern (binnen Stater) betrokken partijen tijdens het gehele implementatietraject van E-Consument en/of de webservices. Vervolgens help ik ook bij de uitbreiding van functionaliteiten binnen E-Consument en de introductie van nieuwe webservices. Als ‘trekker’ ben ik verantwoordelijk voor het gehele traject inclusief de tijdslijnen en de communicatie. Een hele afwisselende, leuke en uitdagende functie!”
Als interim T&P’er werkzaam sinds: Oktober 2017
Werk en opleiding: “Ik heb Communicatiewetenschappen in Nijmegen gestudeerd, heb korte tijd op projectbasis voor de Universiteit van Nijmegen gewerkt en ben daarna als intercedent gaan werken bij een uitzendbureau. Ik werd daar al snel vestigingsmanager en deed veel zaken met banken. Op die manier ben ik bij de ING terechtgekomen als regiotrainee. Daarna heb ik veel verschillende functies en rollen gehad zowel in de kantorenorganisatie als op het hoofdkantoor van ING. Toen ik in 2015 na een reorganisatie ben weggegaan, heb ik korte tijd als business consultant banking voor een IT bedrijf gewerkt en kwam ik vervolgens via via in contact met Talent&Pro. In eerste instantie voor een andere tijdelijke opdracht, maar toen deze functie bij Stater voorbij kwam, heb ik meteen gezegd: dít is mij op het lijf geschreven!”


Monique, sinds oktober 2017 ben je via Talent&Pro als interim professional aan het werk. Vertel, hoe bevalt dat?
“Ik werk nog niet heel lang via Talent&Pro, maar tot nu toe bevalt het heel goed. Als je het mij zou vragen, blijf ik heel graag met T&P verbonden. Zij zitten volop in de financiële dienstverlening, dat vind ik leuk én handig. Na mijn tijd bij ING heb ik wel eens gedacht: ‘zal ik eens een andere kant op gaan?’, maar nee ik wil niet weg uit de financiële wereld. Ik merk dat financiële onderwerpen mij interesseren. Ik grijp altijd naar het Financieel Dagblad en lees graag de economische stukken in de krant. Dit werk past bij mij en de branche biedt mij als ‘interimmer’ veel kansen. Met mijn ervaring en manier van werken, zie ik voorlopig een mooie rol voor mij op het snijvlak van procesverbeteringen en het denken vanuit de klant.”

Je werkt nu bij Stater, kun je iets meer vertellen over het bedrijf?
“Stater is de grootste hypothecaire dienstverlener in Nederland en ondersteunt ruim veertig procent van alle hypotheken in Nederland. Voor meer dan veertig hypotheekverstrekkers in Nederland en ook in België verzorgen wij de hypotheekprocessen. Hiervoor werken we samen met banken, verzekeringsmaatschappijen, investeerders en tussenpersonen om gezamenlijk tot de beste dienstverlening te komen. Bij Stater zijn we dan ook continu bezig met procesoptimalisaties en het uitbreiden van de (digitale) dienstverlening. Dit doet we door kwalitatief goede dienstverlening te bieden, een servicegerichte houding te hebben en mee te denken in de juiste oplossingsrichting. Bij het bedrijfsonderdeel waar ik werk komt dit goed tot zijn recht tijdens het traject samen met de klant waarbij we een online hypotheekomgeving ontsluiten voor consumenten.

Wat is voor jou het grootste voordeel van werken als interimmer?
“Deze manier van werken biedt mij kansen om op veel verschillende plekken te werken – dat vind ik heel verfrissend! Ik leer continu nieuwe dingen, mensen, klanten én processen kennen, wat ik heel leuk vind. Ik zeg nu wel eens tegen mezelf dat ik dat veel eerder had willen doen en ik vraag mij af of ik ooit nog ergens in vaste dienst wil. Ik vind het uitdagend om op deze manier te werken én het maakt werken in de financiële dienstverlening echt niet saai. [Lachend] Toen ik nog studeerde dacht ik namelijk dat werken bij een bank of financieel dienstverlener saai zou zijn. Integendeel!”

“Ik vraag me af of ik ooit nog ergens in vaste dienst wil. Als interimmer werken op veel verschillende plekken, vind ik heel verfrissend.”

Waarom werk je graag via Talent&Pro? Wat maakt het bedrijf volgens jou uniek?
“Allereerst is dat de oprechte betrokkenheid en toegankelijkheid van de medewerkers. Maar daar over zo meer. Wat mij opvalt is dat Talent&Pro als bedrijf heel attent is. Denk aan Kerst, Sinterklaas, Pasen en zelfs Moederdag en Vaderdag: dat heb ik nog nooit meegemaakt in mijn werkende leven. Met mijn contactpersoon bij recruitment had ik vanaf dag één een goed contact. Geen werkgevers-werknemers verhouding maar een gelijkwaardige. Ook stond hij open om met mij mee te denken. Ik kan mij nog herinneren dat ik op een gegeven moment op hem zat te wachten en ik een aanbod van een andere organisatie kreeg. Hij reageerde heel nuchter en open: ‘als je iets anders of iets beters kunt krijgen; go for it’. Die realiteitszin én het feit dat ik niet afhankelijk ben van T&P en zij niet van mij, vind ik heel fijn. Het maakt dat ik een volgende keer graag weer voor ze aan de slag ga. Ze stimuleren je echt om te doen wat je leuk vindt. Dat waardeer ik. Volgens mij komt dat voort uit het feit dat ze in eerste instantie voor startende Young Professionals op de arbeidsmarkt zijn opgericht. Later (gelukkig) ook voor mensen zoals ik, want wij kunnen daar ook nog heel veel van leren!”

“Talent&Pro denkt met je mee en stimuleert je om te doen wat je écht leuk vindt.”

Tot slot, kun jij in drie woorden zeggen wat Talent&Pro voor jou betekent?
“Jong, dynamisch en betrokken. Dat laatste heb ik heel duidelijk ervaren met ‘mijn’ recruiter. Hij was oprecht betrokken. En zijn opvolgster net zo!”