De vier voordelen van zelfstandig ondernemen

Zzp’en | De vier voordelen van zelfstandig ondernemen

Tim Poort
3 mei 2023
 | Leestijd:

Zelfstandig ondernemen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De een kiest ervoor vanwege de onvermijdelijke variatie in werkzaamheden, de ander houdt van de vrijheid om tussen banen door lekker een langere pauze in te lassen. Weer een ander is begonnen als zzp’er omdat een baan in vaste dienst er niet meer in zat. Maar wat zijn nu precies de voordelen die maken dat professionals op de solotour gaan? Dit zijn de vier belangrijkste:

1. Sterkere onderhandelingspositie

Als zzp’er heb je iets te bieden wat organisaties nodig hebben. Je bent niet in vaste dienst. Dat biedt jouw opdrachtgever voordelen. Maar daar moet voor jou iets tegenover staan natuurlijk. Waar vaste medewerkers werken volgens een cao of een standaardcontract, heb jij veel meer mogelijkheden om te onderhandelen over werkafspraken, zoals werkuren, werktijden en werklocatie. Dat biedt meer kansen om bijvoorbeeld werk- en privéleven op elkaar af te stemmen. Wil een opdrachtgever je toch graag op locatie zien? Via Redmore Interim lease je voordelig een auto van de zaak en ben je er zo.

2. Focussen Op Je Expertise

In hoeverre wil jij je bijscholen? Welke doelstellingen heb jij voor dit jaar? Wanneer is een opdracht een succes? Als zzp’er werk je bij de opdrachtgever, maar ligt de regie op presteren en ontwikkelen grotendeels bij jou. En wat je wel graag aan je opdrachtgever overlaat, daarover kun je in gesprek. Bij Redmore Interim ontzorgen wij onze zzp’ers door altijd geschikte opdrachten paraat te hebben en de administratie en facturatie over te nemen. Op die manier kun jij je focussen op het échte werk.

3. Zelf Bepalen Wat Je Aankunt

Inspanning = geld. Dat geldt nog meer voor de zzp’er. Geen salarisschalen of moeizame onderhandelingen over een loonsverhoging eens per jaar. Als zzp’er bepaal jij wat je waard bent en hoeveel je wilt bijklussen. Met de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt en ruim 10.000 binnenkomende opdrachten per jaar zit je bij Redmore Interim bijvoorbeeld niet verlegen om werk.

4. Leer- en groeimogelijkheden

Als zzp’er leer en ontwikkel je je snel. Elke nieuwe opdracht levert ongetwijfeld best practices en kennis op die je eerder niet had. Een voordeel dat je als zzp’er niét standaard hebt, maar dankzij Redmore Interim wel, is de mogelijkheid om je voordelig bij te scholen. Het inkoopvoordeel van Redmore, als grote afnemer van opleidingen bij diverse opleidingsinstellingen, daar profiteer jij van mee als zzp’er. Via onze Academy staat ons gehele opleidingsaanbod tot jouw beschikking.

Voor een zzp’er is een groot netwerk ideaal. Dat is wellicht de bron van jouw volgende opdracht, die relatie die jou bij je volgende inhoudelijke vraagstuk aan het juiste antwoord helpt of die zzp’er waar jij via Redmore Interim een mooie referralbonus voor ontvangt.

Maak gebruik van die voordelen. Meld je aan bij Redmore Interim.

 

Redmore Interim – Talent&Pro is part of Redmore

Financiële zekerheid, hulp met onderscheiden en opdoen van kennis en ervaring? Zelfstandig blijven, maar ook profiteren van voordelen die komen kijken bij een grote organisatie? Sluit je aan bij Redmore Interim.

Work more

Wij zorgen ervoor dat jij altijd een uitdagende opdracht hebt die bij je past en denken vroegtijdig met je mee over een vervolgopdracht.

Connect more

Talent&Pro is sinds jaar en dag Preferred Talent Partner van de meest toonaangevende bedrijven in jouw sector. We kennen de belangrijkste beslissers in jouw business en weten precies hoe (en met wie) bepaalde bedrijven het liefst werken

Benefit more

Waar anders kun je als zzp’er:

voordelig een auto leasen?

met korting opleidingen volgen?

Focus more

Je hebt bij ons één aanspreekpunt die jou het regelwerk uit handen neemt. Zelf administratie en acquisitie doen? Verleden tijd!

 

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01