Mikey Ramcharan

Mikey Ramcharan: Trainee, Business analist én processpecialist

Khalid Toufik
2 april 2020
 | Leestijd:

Op 13 november 2019 was het zover: mijn eerste rol als ‘junior proces expiratie specialist’ bij Onderlinge ’s-Gravenhage was een feit. Ondanks een succesvolle onboarding bij T&P en een uitstekend verlopen intake bij Onderlinge bleef het een spannend moment. In de woorden van onze directeur Steven Raaijmakers “vlieg je vol goede moed en ambitie uit richting de klant”, maar je weet natuurlijk nooit helemaal wat je bij zo’n eerste fulltime opdracht kunt verwachten. Nu, maanden later, kan ik zeggen dat ik ook bij Onderlinge goed geland ben, en een uitstekend beeld kan schetsen van de werkzaamheden en sfeer bij mijn eerste opdrachtgever.

Inhoudelijke werkzaamheden als beginnend business analist

Van al mijn taken besteed ik ongeveer 50% aan de hoofdprioriteit: de administratieve verwerking van uitkeringen van polissen bij expiratie, afkoop en overlijden van de deelnemers, en de hieraan gekoppelde uitkering van Onderlinge ’s-Gravenhage. Dit gaat gepaard met diverse controles, waarbij contact met de klant wordt opgenomen bij onduidelijkheid of onvolledigheid van klantgegevens.

Procesmatige verantwoordelijkheden als junior proces specialist

Naast mijn operationele werkzaamheden ben ik ook procesmatig actief met het vastleggen van processen en werkinstructies. Nadat de processen schematisch zijn vastgelegd, maak ik hiervan een werkinstructie. Deze werkinstructie schrijf ik zodanig op dat nieuwe werknemers in 75% van de gevallen het proces zelfstandig kunnen uitvoeren. Het ideale procesverloop, ook wel de ‘Happy Flow’, wordt hierin opgenomen, alsmede de meest voorkomende uitzonderingen. De werkinstructie wordt vervolgens stapsgewijs beschreven in eenvoudige taal.

Als business analist van extra waarde zijn

De hierboven beschreven proceswerkzaamheden dienen een belangrijk doel binnen de bedrijfsvoering van de opdrachtgever. Ze dragen namelijk bij aan een belangrijke wijziging binnen de organisatie, waardoor collega’s in de toekomst breder inzetbaar zijn. De nieuwe werkinstructies zijn een onmisbaar onderdeel voor de implementatie van deze strategie. Aan deze werkzaamheden besteed ik ongeveer 25% van mijn tijd.

 

Voordeel van detachering bij Talent&Pro: bijdragen door een frisse blik en goede samenwerking met specialisten

Mijn laatste prioriteit is het optimaliseren van het expiratie- en afkoopproces met minimaal 20%. Daarvoor doorloop ik de processen op mijn afdeling elke dag meerdere keren, met als doel kleine en snelle efficiëntie-slagen te maken . Hierbij word ik ondersteund door een collega van Talent&Pro (Mark Janbroers, Manager BPO) en een collega van ons zusterlabel Triple A – Risk Finance (Hylke Niermeijer, Practice Lead Data Analytics). Met Mark heb ik elke 2 à 3 weken een meeting, waarbij we de verschillende processen bespreken. Hylke bouwt ‘robotjes’ in het systeem die informatie automatisch kopiëren van het ene systeem naar het andere.

Werken als business analist op het snijvlak van Pensioenen en IT

Samen met Mark en Hylke probeer ik voor Onderlinge het overtyp-werk zoveel mogelijk te elimineren, zodat medewerkers werkprocessen sneller kunnen doorlopen. Ook hierachter ligt een groter doel, namelijk de uitfasering van het oude systeem. Daarnaast dragen we bij aan de implementatie van een compleet nieuw systeem dat alle informatie bevat. Kortom, deze opdracht bij Onderlinge biedt alle afwisseling en mogelijkheden om me als Talent en business analist te ontwikkelen. Daarnaast biedt het Talent&Pro nog maar eens een mooie kans om het verschil te maken voor een klant.

Solliciteren op het traineeship Business Analist Pensioen & Leven bij Talent&Pro

Zelf ontdekken hoe het is om te werken bij Talent&Pro? Solliciteer dan op het traineeship Business Analist Pensioen & Leven!

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01