Performance Center van Talent&Pro

Werken op het Performance Center van Talent&Pro: Q&A met werkstudent Amber Mulder

Khalid Toufik
7 april 2022
 | Leestijd:

1. Welke opleiding doe je momenteel?

Ik doe momenteel twee studies. Toegepaste Psychologie in voltijd, Criminologie in deeltijd. Ik ben vroeger zelf met psychologen in aanraking gekomen. De interesse in criminologie is later ontstaan. Door de actualiteiten heb ik een fascinatie ontwikkeld voor de georganiseerde misdaad. Ik overweeg de vervolgmaster forensische Criminologie.

2. Waar houd jij je mee bezig op het Performance Center?

Als werkstudent doe je veel meer dan alleen telefoontjes van klanten beantwoorden. Je ontwikkelt je gespreksvaardigheden en past deze meteen toe. Daarnaast doen we verschillende projecten. Een daarvan is de doorschakelservice voor de verschillende franchise-locaties van De Hypotheker. Voor deze klant organiseren we ook campagnes, van relatiecampagnes tot commerciële campagnes. Nazorg is een belangrijk element van ons werk. Als werkstudent verdiep je je in een hypotheekvorm voor een specifieke franchisenemer. Daar benader je dan ook de juiste klanten voor bij campagnes.

3. Waarom heb je gekozen voor een bijbaan als werkstudent bij het Performance Center?

Ik ben via een uitzendbureau binnengekomen bij Talent&Pro. Na een kennismaking mocht ik beginnen bij het Performance Center als werkstudent. Het is fijn dat je per week je uren kunt inplannen. Die flexibiliteit is ideaal bij tentamens of andere drukke periodes.

4. Wat is het verschil tussen deze bijbaan als werkstudent vergeleken met andere veelvoorkomende studentenbijbanen?

Hiervoor heb ik veel bijbanen gehad. Deze bijbaan heeft als voordeel dat je al best wat nuttige kennis en informatie verzamelt. Die ervaring is voor mij persoonlijk ook handig. Ik leer veel over hypotheken bijvoorbeeld. Ik wist helemaal niks van de woningmarkt. Nu weet ik veel meer dan de gemiddelde persoon. Dat geeft mij ook weer een voorsprong als ik straks zelf op zoek ga naar een woning. Recent heb ik mijn Wft Basis gehaald. Dit soort trainingen maakt dat mijn baan als werkstudent leuker en uitdagender wordt. De gesprekken die ik voer met klanten krijgen meer verdieping en door trainingen te blijven volgen kan ik mezelf blijven uitdagen.

5. Wat vind je het leukst aan werken op ons performance Center?

Het leukst aan werken op het Performance Center is dat ik kan werken met leeftijdsgenoten en andere studenten. De sfeer is informeel en gezellig. We zitten allemaal op dezelfde golflengte en proberen elkaar te helpen. Dat stukje collegialiteit is fijn, maar ook praktisch. De meeste studenten plannen bijvoorbeeld niet goed vooruit, maar daarin zorgen we voor elkaar. Zodat er altijd een goede bezetting is en we ook aan studeren en leuke dingen toekomen.

6. Wat vind je het meest uitdagend aan je bijbaan als werkstudent?

Anticiperen op verschillende soorten klanten is het meest uitdagend. Bij de ene klant moet je heel uitgebreid zijn, de ander help je met een paar woorden. Het leren spiegelen om te ontdekken waarmee een klant geholpen is vind ik heel handig. Dat leerde ik tijdens mijn studie, maar in de praktijk is het echt een uitdaging. Daarnaast kan het wisselen tussen je taken lastig zijn. Je moet weten wat je wanneer doet en het meest efficiënt bent. Er gebeurt best veel binnen het team. Het indelen van je werkzaamheden is een uitdaging. Op het Performance Center word je gelukkig goed gecoacht. Samen met je leidinggevende luister je bijvoorbeeld gesprekken terug. Zo ontdek je waar ruimte is voor verbetering en krijg je daar tips bij.

7. Hoe helpt deze bijbaan jou bij het ontwikkelen van handige skills voor later (na je afstuderen?)

Werken als werkstudent helpt je bij het leren nemen van verantwoordelijkheid. Het doen van een bod op een woning is een serieuze zaak. Als werkstudent heb je een cruciale rol in het proces van een woningaankoop. Jij zorgt ervoor dat die klant tijdig een bod kan uitbrengen op zijn of haar droomwoning. Ik voel me er verantwoordelijk voor om dat op te pakken en volgens de regels rond te krijgen.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01