Werken als Business Support specialist

Werken als Business Support specialist: Q&A

Khalid Toufik
1 juni 2021
 | Leestijd:

Naast detachering van professionals voert Talent&Pro ook totaalprojecten uit voor opdrachtgevers, ook wel business process outsourcing. Dat doen we op ons Performance Center (voorheen BPO) in De Meern. Het team voert momenteel opdrachten uit voor verschillende financiële dienstverleners, bijvoorbeeld op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Willemijn Stapel, voorheen consultant bij Talent&Pro en nu als Floor Manager verantwoordelijk voor de coördinatie van de projecten, vertelt in deze Q&A kort iets over een van de rollen die je tegen kunt komen op het Performance Center. We stelden haar drie vragen over het werk van de business support specialist!

Wat maakt werken als business support specialist zo uitdagend en interessant?

Wat deze rol zo gaaf maakt is dat het een perfecte combinatie van regelen en uitvoeren is. Als Business Support Specialist ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de hardware en software waar onze consultants op het Performance Center mee werken. Je behoudt het overzicht over meerdere projecten en laat je niet gek maken als er een storing optreedt. Je bent daarbij het eerste aanspreekpunt voor de consultants als er IT-problemen ontstaan. Kortom, zonder jou kan er niet gewerkt worden. Daarnaast houd je je bezig met de updates van de behaalde resultaten richting onze opdrachtgevers. Uiteraard is het belangrijk dat we regelmatig aan onze opdrachtgevers rapporteren over KPI’s en de status van projecten. De Business Support Specialist is verantwoordelijk voor het bouwen, uitvoeren en optimaliseren van deze rapportages. Heel gaaf om te weten: jouw verslagen worden besproken in het management van onze klanten! Extra belangrijk dus dat je heldere en volledige rapportages aflevert. Het Performance Center groeit iedere dag en in een snel tempo. Het is een uitdaging om in deze omgeving snel te kunnen schakelen met de juiste stakeholders, zoals de afdeling Business Services, externe software leveranciers en de opdrachtgever.

Hoe ziet de week van een business support specialist eruit?

Die neem ik graag uitgebreid met je door! Maandag is normaal gesproken rapportagedag! Veel opdrachtgevers staan te popelen om de resultaten van de afgelopen week te zien. Verder ondersteun je vandaag een teamleider met het onboarden van nieuwe medewerkers. Je maakt hun accounts aan en legt de ins en outs van het telefoonsysteem uit. Als ze daadwerkelijk aan het werk gaan, sta jij paraat om eventuele technische vragen te beantwoorden, totdat iedereen up and running is!

Dinsdag werk je vanuit huis aan de opstart van een nieuw project. Morgen gaan jullie live, dus vandaag leg je de laatste hand aan het inbouwen van de telefoon-campagne en e-mail. Je hebt voor dit project een nieuwe applicatie uitgezocht voor het videobellen. Samen met de leverancier bespreek je de afspraken rondom de licenties nog een keer en test je of alles werkt. Samen met Officemanagement check je of de laptops voor morgen klaarliggen en of de bestelde headsets volgens planning afgehaald kunnen worden.

Woensdag gaat het nieuwe project van start! De hele dag ben je druk in de weer om technische ondersteuning te bieden aan de consultants binnen het project. Niet alles gaat in een keer goed, maar jij houdt het hoofd koel en lost de issues op. Rond de lunch is alles geregeld en kun jij je gaan richten op het bouwen van de rapportage in Power BI.

Donderdagochtend staat een call met de opdrachtgever gepland. Ze willen graag terugblikken op de eerste dag van het project. Om meer te vertellen over het gebruik van de nieuwe applicatie ben jij aangehaakt. De opdrachtgever heeft nog een aantal vragen over de werking van dit systeem. Uit het gesprek blijkt dat ook functionaliteiten zoals e-mail en chat gewenst zijn voor dit project. Je kan direct informatie geven over de werkwijze en de extra kosten die dit met zich meebrengt. ’s Middags staat er vooral veel overleg gepland. Je bespreekt samen met de afdeling Matching alle projectstart-documenten en blikt samen met het managementteam van het Performance Center op de afgelopen maand.

Op vrijdag bespreek je samen met de nieuwe opdrachtgever en floormanager de rapportage die je hebt opgesteld. Met hun feedback en input leg je de laatste hand aan de inrichting hiervan. Ook komt er een teamleider bij je in de lucht: in het telefoonsysteem moet een vestiging worden toegevoegd. Hij heeft alle beschikbare informatie al ontvangen, dus je kan deze direct inrichten en testen. Voor je het weet is de week voorbij en sluit je gezellig aan bij de vrijdagmiddagborrel!

Wanneer ben je succesvol in deze rol?

Je slaagt als Business Support Specialist wanneer jij met jouw kwaliteiten en inzicht een bijdrage levert aan de soepele verloop en afronding van onze projecten. Je levert duidelijke rapportages aan, bent betrokken bij de uitvoering van het project en werkt servicegericht richting consultant en opdrachtgever. Je denkt mee met het management om verbeteringen door te voeren, zorgt voor waardevolle ideeën bij de opstart van projecten en schroomt niet om stakeholders actief te betrekken om jouw doelen en de doelen van het Performance Center te realiseren.

Solliciteer nu!

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01