Wall of Fame | Talent & Pro

Wall of Fame | Beppij van Duijl: de vrouw van het warme welkom

Khalid Toufik
5 september 2019
 | Leestijd:

Vandaag stellen we het volgende lid van onze Wall of Fame voor: Beppij van Duijl. Ze was er als secretaresse bij toen Cint Kortmann en Maarten Timmerman de eerste bouwstenen van ons bedrijf legden. Beppij was er ook jarenlang als receptioniste bij wanneer een zenuwachtige sollicitant vol hoop en verwachting ons kantoor binnenliep. Dan stelde zij diegene met een warme glimlach gerust, gevolgd door de legendarische Beppij-uitspraak: “Wil je een lekker bakkie koffie, jong?” Maar zoals het welkom van Beppij memorabel was, gold dat zeker ook voor haar afscheid negen jaar geleden. In een rode Ferrari zwaaide ze in stijl af, en reed vervolgens met haar Aad de zonsondergang tegemoet. Maar stiekem is Beppij nog steeds bij T&P te vinden, in het geheugen en hart gegrift van menig T&P’er, die zij ooit een bakkie koffie aanbood bij binnenkomst als zenuwachtige sollicitant. Andersom houdt ze gelukkig ook warme herinneringen aan T&P over. Ze vertelt het ons allemaal, in dit interview!

 Beppij, jij hebt lang bij Talent&Pro gewerkt. Wanneer ben je bij ons gestart?

Oeh, dan moet ik heel even nadenken hoor. Ik ben in juli 2000 gaan werken bij A Sure Talent. Na twaalf jaar ben ik op mijn vijfenzestigste in mei 2012 met pensioen gegaan. Voorheen werkte ik bij Riva, een producent van kasregisters en -systemen. Ik had het daar niet meer helemaal naar mijn zin en ben toen samen met een naaste collega, Simone, op zoek gegaan naar iets anders.

 Je vond A Sure Talent. Maar dat gebeurde niet op LinkedIn of wel?

Haha, nee zeker niet. Simone, dat maatje bij Riva, belde mij eens toen ik op vakantie was in Frankrijk. Ze had een vacature gevonden waar we samen op konden solliciteren. Ze zei tegen me “precies op de plek in de krant waar ik gemorst heb staat een advertentie: ‘Twee collega’s gezocht voor op te zetten secretariaat’.” Het leek wel voorbestemd dat we bij Talent&Pro gingen werken. Ware het niet dat onder de advertentie Ssense Advies stond! Dat was de naam van het eerste bedrijf van onze oprichter Cint. Ik ben uiteindelijk gaan werken voor de Talent-units van A Sure Talent, het latere Talent&Pro. Simone ging later fulltime werken voor het advocatenkantoor van Lieke, de vrouw van Cint.

Wat was je eerste indruk van de organisatie toen jullie solliciteerden?

We hadden een gesprek met Maarten en Cint. Ik zeg “we”, want we voerden het gesprek samen, Simone en ik. Twee kandidaten in één sollicitatiegesprek, kun je je dat voorstellen? Wel hartstikke gezellig natuurlijk. Dat gesprek vond plaats in het kantoortje in Leusden, waar Talent&Pro ooit is begonnen. Een ruimte van niet meer dan twintig vierkante meter denk ik. Een heel verschil met het huidige kantoor in Utrecht. Ja daar ben ik ook geweest. Drie jaar na mijn pensioen, in 2015, werd ik uitgenodigd voor de opening daarvan. Een T&P’er ben je voor altijd, niet?

 Wat was het idee achter de oprichting van T&P volgens jou?

Dat hebben Cint en Maarten tijdens mijn sollicitatiegesprek haarfijn uitgelegd: jong hoogopgeleid talent werven, ze flexibel inzetten bij grote verzekeraars en ze verder helpen groeien als professionals. In de daaropvolgende 12 jaar is het een en ander veranderd, maar die focus op jong talent helpen zich te ontwikkelen nooit.

 We zijn erg trots op onze ontwikkelfilosofie, maar natuurlijk ook op de T&P’ers die dit mogelijk maakten. Hoe heb jij die eerste pionierende jaren ervaren?

Ik moet eerlijk zeggen dat het wat vreemd aanvoelde. Simone wilde graag solliciteren, maar werken voor zo een nieuw bedrijf was compleet anders dan ik gewend was. Bij Riva hadden we duidelijke kaders en werkzaamheden. Het was werken, niet zeuren, punt. Nu kregen we alle vrijheid van de wereld. Er lagen geen vastomlijnde werkzaamheden, natuurlijk ook omdat het bedrijf net opgestart was. Alles moest nog ingevuld worden. Cint zei “we moeten een draaiend secretariaat hebben”, dus we gingen aan de slag.

 Wat hield dat in voor de dames van het secretariaat?

Dat is wel heel lang geleden hoor. Maar ik kan me herinneren dat we zo’n mooie matrix hebben gemaakt. Daarin brachten we in kaart wat wij als secretariaat konden betekenen voor alle units. Op dat moment deden de collega’s namelijk alles zelf. Met die matrix wilden we bepalen wat voor werk wij hen uit handen konden nemen. Ik kan me ook nog wel herinneren dat we hebben geëxperimenteerd met het logo, die mochten we in Powerpoint ontwerpen. Het logo kwam er uiteindelijk groen uit als ik het me goed herinner. Ik weet eerlijk gezegd niet meer of we die toen ook gebruikt hebben. Maar dat typeert wel de organisatie in die tijd. We kregen van Maarten en Cint het vertrouwen om onze gang te gaan en bij te dragen aan een belangrijk stukje T&P. De combinatie van gezelligheid, vrijheid en experimenteren was heerlijk.

 Je begon op het secretariaat, wat heb je nog meer gedaan bij Talent&Pro?

Op ons secretariaat hadden wij ook als onderdeel de salarisverwerking, dat werd later de afdeling Personeelszaken en die afdeling werd later weer de afdeling HR. Ik heb niet al die stappen doorlopen. Ik ging na mijn tijd bij Personeelszaken over naar de receptie, waar ik alle talenten mocht verwelkomen die kwamen solliciteren. Ik had niet langer mijn maatje Simone aan mijn zijde, maar ik heb in twaalf jaar geen moment spijt gehad van mijn keuze om te solliciteren bij Talent&Pro.

 Welke ingrijpende veranderingen vonden in jouw 12 jaar bij T&P plaats?

We hebben met de economische crisis rond 2009 wel een moeilijke tijd gehad. Dat betekende op de kleintjes letten en uiteindelijk ook een nieuwe directeur met Emile Bezemer. Maar ook met Emile kon ik het gelukkig heel goed vinden. Het is in ons bestaan het spannendste moment geweest denk ik, maar samen hebben we ons erdoorheen geslagen.

 Wat was de grootste verandering voor jou op de receptie? Wat zag je gebeuren om je heen?

Voor mijn gevoel gingen veel zaken vanaf 2010 een stuk sneller. Er werden nieuwe systemen en processen opgezet. Daarnaast kwamen er steeds meer facilitaire werkzaamheden bij. Voorheen was het eigenlijk vooral de administratie beheren. In Margriet Ter Meulen kreeg ik er gelukkig wel weer een maatje bij waarmee het heel goed klikte. Zij was begonnen in het traineeship en daarna bij ons op de receptie komen werken, een heel pienter meisje. Ze heeft uiteindelijk part-time de Pabo gedaan en staat nu voor de klas, maar ik was toen heel blij met haar als directe collega. We hebben nog altijd goed contact.

 Wat waren de pieken die bij de dalen hoorde? Wat maakte Talent&Pro toen al zo uniek dat je “geen moment spijt hebt gehad” van je keuze om met Simone te solliciteren bij A Sure Talent?

We waren een energieke organisatie; er gebeurde van alles. Maar tegelijkertijd bood Talent&Pro ook een stukje vastigheid en warmte die ik enorm op prijs stelde. En op de plek waar ik zat, bij de receptie, zat ik natuurlijk op de beste plek om al onze klanten en sollicitanten te laten zien wat Talent&Pro was: een grote en drukke organisatie, maar ook met een stukje warmte, geborgenheid en ruimte voor oprechte aandacht. De ene dag stond de directeur van de ING aan de receptie, de andere was het een zenuwachtige kandidaat voor een van onze traineeships. Ik verwelkomde ze allemaal op dezelfde manier: “Wil je een lekker bakkie koffie, jong?”. Die relaties en medewerkers op hun gemak stellen zodra ze voet zetten in ons pand, dat is mijn belangrijkste bijdrage geweest aan Talent&Pro.

 Kon je met jouw unieke positie je collega’s weleens helpen?

Soms deed ik inderdaad al een stukje voorbereidend werk. Voor onze Recruiters bijvoorbeeld. Dan vroegen ze aan de telefoon, “die kandidaat die er zit, wat wordt het denk je?”. Die eerste indruk die kandidaten afgaven richting mij was misschien net iets anders dan het beeld dat de Recruiter of People Manager kregen van de kandidaten. Ik hoop dat ze allemaal goed zijn terechtgekomen, binnen Talent&Pro of daarbuiten. Het waren vaak natuurlijk moment-opnames, maar ik geloof graag dat ik met mijn zorg regelmatig de kans op die leerzame eerste baan bij Talent&Pro een klein beetje heb vergroot.

 In 2012 ging je met pensioen. Wat staat je nog bij van dat moment?

Dat moet toch mijn laatste werkdag geweest zijn. Deed ik ‘s ochtends de deur open, stond onze directeur Emile daar in een knalrode Ferrari op me te wachten. Het is precies die wilde jeugdigheid die maakte dat ik het bij T&P altijd zo naar mijn zin heb gehad. Werken met jonge mensen hield me jong en bij de tijd. Het tempo bijbenen was wel een uitdaging soms, maar ik heb ook geleerd dat je altijd wel een weg vindt. Werken bij T&P heeft me ook assertiever gemaakt. Ik heb nee leren zeggen en met een andere bril naar zaken leren kijken. Dankzij de tips en inzichten van Cint, maar ook door al dat jeugdige talent om me heen.

 Dat geloven we meteen. Want jij bent door Talent&Pro geselecteerd voor de Wall of Fame. Waarom denk je?

Edwin (van den Elst) zal me wel voorgedragen hebben! Samen hebben we een halfjaar lang de dagen geteld tot mijn pensioen. Hij zei altijd dat ik best nog langer mocht blijven, maar mijn man Aad was toen ook al gestopt met werken. Dan is het ook lekker als je samen van je rust kan genieten. Gewoon lekker ’s ochtends rustig wakker worden door iets anders dan de wekker. Waarom mij een plekje op de Wall of Fame gegund is? Ik hoop omdat de collega’s mij zich herinneren als die altijd positieve collega, die altijd een luisterend oor over had voor iedereen, altijd in was voor een grapje en toch ook nog redelijk goed mee kon met de jeugd op kantoor. Maar ik kan er ook naast zitten, haha!

 Hoe bevalt de rust, na 12 jaar work hard, play hard bij Talent&Pro?

Aad en ik genieten samen van dat wat er nog is en wat nog komen gaat. We gaan meestal wat langer op vakantie dan tijdens onze werkzame periode mogelijk was. En we sporten een of twee keer per week. Onlangs hebben we onze benedenverdieping onder handen genomen. Of nou ja, wij hebben een paar weken in een huisje op de hei gezeten, het zware werk laten we voortaan aan de jonkies. Ik probeer zo lang mogelijk gezond te blijven en te genieten. Van Aad, maar ook van de fijne herinneringen die je in al die jaren opspaart. Talent&Pro en de mensen die ik daar heb mogen leren kennen zijn daar zeker onderdeel van.

Als je nu nog aan de receptie zou zitten in ons twintigste jaar van bestaan, met al jouw levenservaring, welke boodschap zou je onze T&P’ers meegeven?

Je hebt de makkelijkste vraag voor het einde bewaard! De boodschap die ik jullie mee wil geven is blijf altijd jezelf, sta open voor anderen, en haal het beste uit jezelf. Als er iemand is die je daarbij kan helpen is het Talent&Pro.

 

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01