5 tips om de herfst door te komen

Vijf REALISTISCHE tips om de herfst goed door te komen

Khalid Toufik
12 september 2018
 | Leestijd:

De zomer is nu wel echt voorbij. Weliswaar niet officieel, maar de hittegolven lijken in ieder geval definitief tot het nabije verleden te zijn gedegradeerd. De korte broeken en hemdjes met stoere teksten, die onze ongetrainde torso’s met tegenzin bedekten, genieten hun laatste wasbeurt voordat ze achter slot en grendel verdwijnen. Met wat pech moet jij nog even de schoolbanken in. Met wat geluk heb jij je braaf aan je deadlines gehouden en heb je dat papiertje al een tijdje op zak. Hoe dan ook. De zomer is over.

Het meest zichtbare teken dat het uit is met de pret zijn toch de hordes scholieren, mama’s en papa’s die je weer ziet fietsen. Met een kind achterop, twee voorop en één in elk fietstasvak lijken die ouders het nog het moeilijkst te hebben. Ja, de scholen zijn weer begonnen. En dat is toch eigenlijk het echte startsein van alle ellende. De voorbode van korte dagen en lange avonden. Oneindige regenbuien en grauwe middagen. En over wasbeurten gesproken. De wasmachine kunnen vullen met de kleding van een dag is misschien nog wel de grootste ergernis. Maar jullie is vijf tips beloofd, niet vijf ergernissen. Dus daar gaan we:

Tip 1. Trek er ook in de herfst lekker op uit

Plan in de herfst genoeg leuke dingen om te doen. Geen inspiratie? Geen probleem. Pak je beste vriend Google erbij en wees lekker creatief. Als je googelt “wat zijn de zoekopdrachten waar Google verdrietig van wordt?” scoren ”waarom zijn we hier?”, “wat is de hoofdstad van Panama?” en “wat doe ik als mijn waterkoker tegen me praat?” het hoogst. Terwijl je Google juist ‘lekker in haar energie zet’ met praktische en uitdagende vragen als “wat kan ik deze herfst allemaal doen als ik me verveel?“.

Tip 2. Ga op zoek naar een wereld die wel bevalt

Lees een goed boek, als je interessant wilt doen. Of een reisblog, als je een trotse hipster bent. Of kijk een goede serie, als je maandagochtend wel gewoon met je collega’s mee wilt kunnen praten. Als de wereld waar je in zit even niet bevalt bieden mooie verhalen altijd uitkomst. Dompel jezelf onder in de ruige straten van het vroegtwintigste-eeuwse Birmingham met de Netflix-hit Peaky Blinders. Waan je een Russische spion in het hart van de Amerikaanse inlichtingendiensten met de bekroonde serie Homeland. Beleef de spectaculaire totstandkoming van het koninkrijk Engeland met de Britse serie The Last Kingdom. Bekijk vooral voor meer inspiratie de beste Netflix bingewatchables. Of laat je eens verrassen en kies gewoon iets. Wie heeft nou een online lijstje nodig om vooruit te komen…

Tip 3. Focus op de mooie dingen

Dit doe je vast ook weleens bij je vriend(in). Die benen zijn wel ongezond kort, maar als je in die mysterieuze bruine ogen kijkt weet je weer waar je het allemaal voor doet. Duizend euro per maand betalen voor een studiootje in het centrum, maar die Italiaan aan de overkant maakt wel een mean ass pizza. Precies, focus op de mooie dingen. Lees anders een inspirerend minisprookje.

Nou, dit allemaal is met de jaargetijden niet anders. Voor de nonbelievers wat voorbeelden op een rijtje die de herfst mooi maken. Regen bijvoorbeeld. Ziet er niet altijd leuk uit, maar maakt dingen wel mooier en groener. Wat nog meer? Je hebt eindelijk ruimte om wat quality time met jezelf door te brengen in dat veel te dure studio-appartementje van je. Als er nog een tv in paste kun je mooi beginnen aan een ‘Bingewatch je Blind’-marathon. Nog een voordeel van de herfst: na drie maanden hitte en opzichtige bloterij kun je eindelijk je buik loslaten. Doe maar. Het is veilig. Niet meer inhouden. Wel voorzichtig. Kleermakers schijnen een piek in drukte te zien rond het eind van de zomer.

Tip 4. Lighten up

Na maanden van tighten up, is het nu tijd voor lighten up. Wat mensen weleens schijnen te hebben, is dat ze op vrijdag al beginnen te balen dat het alweer bijna maandag is. Maar dan zitten ze de volgende maandag weer op kantoor tussen die oh zo fijne, hilarische en behulpzame collega’s en valt het allemaal toch reuze mee. Hetzelfde doe je met de herfst. Het gevoel van doorweekt thuiskomen en dan gewassen en gedroogd in een droge Looney Tunespyjama kruipen voelt every inch zo goed als een koud drankje in je handen op het warmste strand in juli. En als je er even bij stilstaat, kun jij waarschijnlijk zo nog vijf voorbeelden opnoemen van dingen die jij je meestal onaangenamer voorstelt dan dat ze werkelijk zijn.

Tip 5. Constructieve dwangmatigheid. Heb je het? Gebruik het!

In het verlengde van aan maandag denken terwijl het vrijdag is, kun je natuurlijk ook gewoon alvast aan de volgende vrijdag denken. En wat het fijne is bij aan een volgende vrijdag denken, is dat het nog wel even duurt. Dus je hebt extra veel tijd voordat het weekend na het komende weekend voorbij is! Heerlijk toch! Heb jij dit trekje ook? Use your powers for good!

Je hebt dus helemaal geen twintig tips nodig. Of tien. Geeneens vijf eerlijk gezegd. Eerder één: ga op zoek naar het mooie verhaal. Wees het mooie verhaal. Talent&Pro helpt je daar graag bij. Bekijk onze hbo/wo traineeships met startersfuncties voor de mogelijkheden.

 

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01