IT traineeship

IT traineeship volgen met elke hbo of wo opleidingsachtergrond

Pamela Blaauw
25 juni 2018
 | Leestijd:

Wil jij als IT-specialist aan de slag in de financiële sector, maar mis je een passende vooropleiding? Geen probleem. Bij Talent&Pro kun je met een hbo of wo diploma, maar zonder achtergrond in de IT starten met een traineeship. Wat je wel nodig hebt om ons IT traineeship zonder vooropleiding in IT te volgen, zijn talent en ambitie. Wij geloven namelijk dat deze combinatie in veel gevallen waardevoller is dan een specifieke opleiding.

IT traineeship zonder vooropleiding in IT

Om deel te nemen aan het IT traineeship moet je analytisch sterk zijn en bereid zijn te investeren in de ontwikkeling van je talent. Zodra je bent aangenomen, maken we je in korte tijd wegwijs in de wereld van de financiële dienstverlening en IT. Hierna ga je al snel aan de slag bij een toporganisatie uit de financiële wereld. Bij zo’n grote bank of verzekeraar begin je bij de basis, maar krijg je alle mogelijkheden om je te ontwikkelen tot specialist. In dit proces kun je vertrouwen op ons brede aanbod aan trainingen en opleidingen, plus de persoonlijke coaching van een loopbaancoach (People Manager). Ook goed om te weten: vanaf dag één kun je rekenen op een salaris met groeiperspectief en een auto van de zaak.

Zonder specifieke opleiding je financiële carrière beginnen

De financiële sector wordt niet voor niets ook wel de financiële wereld genoemd: het is echt een wereld op zich. Toch is het met de juiste begeleiding zeker mogelijk om zonder passende opleiding een financiële carrière te beginnen – je hebt immers met je hbo of wo diploma bewezen over kennis te beschikken en analytisch aangelegd te zijn. Tijdens het IT traineeship leer je in korte tijd zowel de taal van business als van IT te spreken, en is je uitdaging om complexe data te vertalen naar praktische oplossingen die vaak een grote impact hebben op het bedrijf. Bij je eerste opdrachtgever maak je kennis met de financiële dienstverlening op startniveau. Je krijgt de kans om bij verschillende opdrachtgevers te werken en al snel ga je je specialiseren en kun je doorgroeien tot data-, test-, business- of informatiespecialist. Als IT trainee ontwikkel jij je tot de absolute specialist in jouw vakgebied en maak je dus echt het verschil voor jouw opdrachtgever.

Ontwikkel jezelf en start met een traineeship

Een traineeship is een echte kickstart voor je carrière. Eigenlijk leer je twee keer sneller dan in een vaste baan: je brengt niet alleen de kennis die je tijdens je opleiding hebt opgedaan in de praktijk, maar je blijft je ook steeds verder door ontwikkelen. Terwijl je werkervaring opdoet, haal je ook nog eens diverse diploma’s en certificaten. Zo groei je al snel uit tot een echte specialist binnen jouw vakgebied. Maar ook als je al wat langer bezig bent, heb je de mogelijkheid om jezelf uit te dagen en te ontwikkelen. Je kunt hiervoor terugvallen op ons brede aanbod aan trainingen en opleidingen. Samen met jouw persoonlijke coach stippel je een ontwikkelingstraject uit dat past bij jouw persoonlijkheid en ambities. Zo kun jij jezelf en jouw opdrachtgevers steeds blijven verrassen.

Mogelijkheden en toekomstperspectief na een traineeship

Je komt bij ons binnen als Talent, een ruwe diamant die gedurende het traineeship steeds fijner wordt geslepen. Als Talent volg je opleidingen die onmisbaar zijn om in jouw vakgebied mee uit de voeten te kunnen. Heb je deze opleidingen afgerond, dan mag je jezelf Professional noemen. In deze fase blijf je jouw kennis en vaardigheden ontwikkelen en kies je een richting waarin jij je verder wilt ontwikkelen: specialist, leidinggevende of projectmanager. Als jij je na een paar jaar hard werken en studeren hebt ontwikkeld tot een echt financieel zwaargewicht, krijg je van ons de eretitel Principal. In deze hoedanigheid ben je klaar voor een topfunctie in de financiële sector als IT-specialist!

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01