In deze blog leggen we uit wat de voordelen en mogelijkheden zijn van een traineeship Financieel Adviseur.

Traineeship Financieel Adviseur: voor starters die de financiële sector willen ontdekken

Khalid Toufik
1 februari 2024
 | Leestijd:

Je wilt werken in de financiële dienstverlening, je weet niet zo goed waar je moet beginnen en je hebt misschien zelfs niet eens een studie gedaan die goed past bij de financiële dienstverlening, zoals (Bedrijfs)economie, Finance of Accountancy. Het is goed mogelijk dat je dan bij Talent&Pro terechtkomt. Een traineeship vult jouw studie- en stage-ervaring aan op het gebied van relevante inhoudelijke kennis en vaardigheden die belangrijk zijn voor een carrière in de financiële dienstverlening. Wil je breed opgeleid worden en tegelijkertijd meteen fulltime aan de slag? Dat is het traineeship Financieel Adviseur wellicht wat voor jou. Dit is waarom.

Waarom een traineeship Financieel Adviseur de beste eerste stap is

Financieel adviseurs staan consumenten bij al hun financiële zaken bij. Ze helpen mensen bij het opstellen van financiële plannen, geven advies over beleggingen, bieden pensioenadvies, ondersteunen bij de aanschaf van een woning en kunnen je alles vertellen over verzekeringen. Een financieel adviseur is dus vrij allround met een breed begrip van alle zaken die met geld te maken hebben.

Het is logisch dat je jouw professionele toekomst als professional binnen de financiële dienstverlening niet helemaal hebt uitgestippeld. Dan biedt een traineeship Financieel Adviseur dus een goed programma om daarmee te beginnen. Ook als je geen aansluitende vooropleiding hebt gedaan, kun je tijdens een traineeship je Wft-certificaten halen die je nodig hebt om aan de slag te kunnen en bij financiële dienstverleners binnenkomen.

De eerste stap richting ondernemerschap?

Als financieel adviseur kun je dankzij het brede karakter van de functie aan de slag bij verschillende organisaties en binnen verschillende domeinen van de financiële dienstverlening. Een optie die je met wat jaren werkervaring hebt is die van het ondernemerschap. Je kent de gevelborden wel met teksten zoals Janssen & Janssen Financieel Advies, Financieel Advies Kantoor De Jong en De Vries Assurantiën. That could be you. (Wel met je eigen achternaam natuurlijk.)

Het voordeel van een traineeship

Je bent tot je zestiende levensjaar leerplichtig. Toch leren veel mensen nog gerust tien jaar door. Een van redenen dat de meeste mensen toch een vervolgopleiding doen heeft ongetwijfeld te maken met het gemak dat een opleiding biedt. Een studie biedt duidelijkheid, structuur en is bewezen succesvol. Vrijwel iedereen die je kent heeft waarschijnlijk wel een opleiding gedaan. Of dat nu een praktische opleiding is waar je leert te bouwen, of een theoretische, waarbij je vooral met boeken moeten sjouwen.

Maar hoeveel mensen ken je die geen van beide hebben gedaan en toch een leuke baan hebben of succesvol ondernemer zijn? Een traineeship biedt dezelfde duidelijkheid en structuur als een opleiding en is eveneens bewezen succesvol. Je bent immers niet de eerste en niet de laatste die het traineeship doet of deed.

Permanent actueel met een traineeship Financieel Adviseur

Een ander voordeel van een traineeship is dat de vorm meebeweegt met de wereld. Achter elk traineeship zit een organisatie die baat heeft bij medewerkers met grondige en actuele kennis van zaken. Elk traineeship Financieel Adviseur zal bijvoorbeeld aandacht schenken aan onderwerpen zoals duurzaam investeren, fintech-innovaties en privacywetgeving. Een traineeship ontzorgt je dus op het gebied van kennis en professionele ontwikkeling. Niet alleen omdat het handig is, maar ook omdat het moet. De Nederlandse wet vraagt namelijk van financieel adviseur dat ze Permanent Actueel vakbekwaam zijn. Hoofdletter P. Hoofdletter A. Die vakbekwaamheid moet je aantonen, maar biedt ook een stok achter de deur om als financieel adviseur relevant en up to date te blijven.

Starten als trainee Financieel Adviseur

Heb je een kijkje genomen bij al onze traineeships maar vond je een keuze maken te moeilijk, dan biedt het traineeship Financieel Adviseur dus wellicht de oplossing. Solliciteren is gratis. Doe het hier.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01