Traineeship Bancair

Kies met het traineeship Bancair voor een carrière vol nieuws!

Khalid Toufik
20 september 2018
 | Leestijd:

‘Starters kunnen geen woning kopen’, ‘Bank verzuimt witwassers aan te pakken’, ‘Huizenprijzen stijgen dit kwartaal met 6%’. Dit zijn zomaar drie nieuwskoppen die de afgelopen tijd voorbijkwamen. Maar ook overnames in het bedrijfsleven, moeizame onderhandelingen tussen verzekeraars en ziekenhuizen en berichten over pensioentekorten zijn nieuwsitems die menig gedetacheerde trainee Bancair op scherp zetten. Want al deze nieuwsitems zijn van invloed op de werkzaamheden bij een bank. We vroegen T&P’er Joris Prinsen Geerligs hoe hij dit heeft ervaren sinds hij tien jaar geleden bij ons begon aan het traineeship Bancair.

De kracht van de actualiteiten binnen én buiten de bancaire sector

De rode draad binnen de bancaire wereld en in de carrière van Joris is de immer aanwezige kracht van de actualiteit. Joris herinnert zich nog een aflevering van het programma Kassa waarbij boeteberekeningen bij banken centraal stond. “Kassa stelde dat veel van de berekeningen niet klopten en dat klanten jarenlang teveel betaald hebben. Een nieuwsbericht dat voor veel werk zou gaan zorgen dacht ik toen. En mijn vermoeden klopte. In de daaropvolgende weken heeft de telefoon roodgloeiend gestaan.” Elke dag komen er wel berichten in het nieuws die invloed hebben op het werken bij een bank.

Naast nieuwsitems over de bancaire sector zijn er ook ontwikkelingen binnen andere sectoren die voor interessante werkzaamheden kunnen zorgen. Koppen als ‘Ziekenhuizen en zorgverzekeraars komen niet uit onderhandeling’ zien we regelmatig rond het begin en eind van het jaar. Zolang de onderhandelingen geen resultaat opleveren, worden ziekenhuizen niet uitbetaald. That’s where you come in, als T&P’er. “Ik heb een tijdje als Intern Accountmanager gewerkt waardoor ik ook te maken kreeg met dit soort ontwikkelingen. Ik heb bijvoorbeeld meegewerkt aan het verlenen van een krediet aan een ziekenhuis. Met als gevolg dat zij konden beschikken over voldoende liquide middelen zolang de onderhandelingen nog liepen.”

Een baan in de bancaire sector betekent dus dat je continu alert moet zijn op wat er om je heen gebeurt. Dat biedt een mooie uitdaging. Maar andersom levert het ook veel voldoening om te zien dat jouw (re)acties waarde hebben voor anderen. Of zoals Joris aangeeft: “Het herinnert mij er continu aan dat mijn werk ertoe doet en dat ik een belangrijke maatschappelijke bijdrage lever.”

 Grenzeloos groeien met het traineeship Bancair

Inspelen op de actualiteit is voor Joris altijd één van de grootste drijfveren geweest om zichzelf te ontwikkelen in de bancaire sector. Iets wat je ook terugziet in de traineeships van Talent&Pro, waar ontwikkeling en groeien naar een professionele functie centraal staan. Kijk maar eens naar de loopbaan van Joris in het traineeship Bancair: van medewerker Klantenservice bij een zorgverzekeraar doorgegroeid naar Intern Accountmanager binnen de grootzakelijke markt en tot slot Teammanager bij verschillende hypotheekverstrekkers.

In de rol van Teammanager vervulde Joris niet alleen leidinggevende taken, ook moest hij rekening houden met de actualiteit zodat zijn team groot genoeg was om al het werk aan te kunnen. “Aan het eind van ieder jaar vinden verschillende ontwikkelingen plaats, zoals het inperken van de hoogte van leningen. Veel mensen willen hun lening snel afsluiten voordat er een nieuwe regel ingaat. Hier moest ik als Teammanager vroegtijdig op inspelen, zodat mijn team klaar was voor de topdrukte. Uitgebreid opgeleid en voorbereid.”

Van trainee Bancair naar People Manager: Joris’ employee journey

Binnen de bancaire sector kun je worden wat je wilt. Je hebt enorm veel verschillende mogelijkheden zoals die van hypotheekadviseur, teamleider, accountmanager of projectleider. Joris heeft ontdekt dat hij graag wilde coachen en begeleiden, waarop hij de overstap maakte naar de rol van People Manager bij Talent&Pro. “Op dit moment verkeer ik in de gelukkige situatie om zelf samen met een trainee uit te zoeken waar diegene naartoe wilt, wat iemand energie geeft en waar iemand sterk in is. Dit geeft mij een enorme voldoening. Daarnaast ben ik ook blij dat ik zelf het ontwikkeltraject heb doorlopen, want die ervaring kan ik nu inzetten bij de ontwikkeling van onze collega’s!”

Klinken Joris’ ervaringen je als muziek in de oren? Bekijk ons traineeship Bancair! Óf ga naar onze algemene traineeship-pagina en kom erachter waar jouw kracht en ambitie je naartoe kunnen brengen!

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01