Tori Kersaan – WIA-casemanager bij Achmea

mathijs.jongsma
3 april 2024
 | Leestijd:

Met haar diploma op zak begon vier jaar geleden de zoektocht van Tori naar haar eerste grotemensenbaan. Ze leerde het concept van een traineeship kennen en kwam haar perfecte match tegen; Talent&Pro. In een gekke tijd startte ze haar traineeship in lockdown, maar dat mocht de pret niet drukken. Tori was zo enthousiast over het ontwikkeltraject binnen T&P, dat niks haar in de weg stond. Tori neemt ons mee in haar eerste jaren bij T&P en vertelt wat zij nodig heeft om tot ontspanning te komen. 

Kan je jezelf eens voorstellen?

Ik ben Tori, 27 jaar. Mijn jeugdjaren bracht ik door in Zaltbommel: een klein stadje aan de waal op de rand van Gelderland, dichtbij Noord-Brabant. Tijdens mijn middelbareschooltijd treinde ik dagelijks van Zaltbommel naar Den Bosch en daarna ben ik in Amsterdam psychologie gaan studeren. Ik woonde op Zeeburgereiland en trotseerde met mijn fiets iedere dag een grote brug om naar Roetserseiland in Amsterdam Oost te gaan. De studententijd betekende: veel nieuwe mensen leren kennen, de stad leren kennen en natuurlijk ook studeren. Daarnaast werkte ik drie jaar lang één dag in de week op het secretariaat bij de praktijk voor psychotherapie.

Een club van leuke mensen waar ik vrienden aan over heb gehouden die ik nog steeds zie. In mijn derde studiejaar koos ik voor de specialisatie arbeids- en organisatiepsychologie en daarna voor een master coaching en vitaliteit. Ik ontmoette mijn vriend en ging na mijn diploma op zak te hebben van de kleine studio op Zeeburgereiland naar samenwonen op de Zeedijk in centrum Amsterdam. Toen dat na een paar jaar iets te druk voor ons werd, verhuisden we naar Utrecht en inmiddels sta ik op het punt om met mijn vriend in onze eerste koopwoning in Den Bosch te gaan wonen.

Hoe kwam je in contact met T&P?

Tijdens mijn master werd het zaadje gepland waardoor ik uiteindelijk bij Talent&Pro terechtkwam. Ik leerde namelijk het concept ‘traineeship’ kennen. Onderdeel van mijn master was een stage waarbij ik binnen een organisatie onderzoek deed naar vitaliteit. Daarvoor kwam ik uit bij een organisatie, dichtbij Artis, die traineeships aanbood op het gebied van informatiemanagement. Ik zag daar hoe stimulerend het kan zijn om te worden omgeven door anderen mensen die in dezelfde fase zitten en die graag veel willen zien en leren. Bij Talent&Pro kwam ik de perfecte match tegen tussen mijn interessegebied en traineeships: het traineeship casemanagement.

Neem ons eens mee in de start van jouw T&P avontuur

Mijn start op de arbeidsmarkt was in een gekke tijd: de tijd waarin zo hier en daar een lockdown voorkwam. Mijn eerste sollicitatiegesprek bij T&P was dan ook online. Gelukkig mocht ik algauw ook voor een tweede gesprek op kantoor langs. Achteraf gezien wist ik toen niet precies wat mij allemaal te wachten stond: ik had nooit fulltime gewerkt, was niet eerder op detacheringsbasis aan de slag geweest, maar het enthousiasme over ontwikkelen dat T&P overbracht, zorgde direct voor een klik.

Als arbeids- en organisatiepsycholoog ben ik dol op het feit dat ik zo vaak een kijkje in een andere ‘keuken’ mag nemen als gedetacheerde medewerker. Organisatieculturen en -structuren kunnen enorm verschillen per opdrachtgever. In sommige organisaties wordt het aangemoedigd dat je zelf je beslissingen neemt en kan verantwoorden, in andere organisaties loop je door meer protocollen en controles heen. Verschillen in autonomie, maar ook structuur kunnen een hoop invloed hebben op hoe je het werk beleeft. Door veel verschillende werkplekken mee te maken, leer ik steeds beter herkennen wat voor mij het beste werkt.

En nu zijn we alweer een aantal jaar verder

Nu, 4 jaar verder, blijf ik nog even gedreven om mezelf te blijven ontwikkelen. Voor mij houdt dat in dat ik mezelf de vragen blijf stellen: ‘waar sta ik nu, waar wil ik naartoe en waar heb ik behoefte aan?’. Toen ik startte met werken, kon ik het best lastig vinden hoe ik zelf de regie kon pakken en duidelijk kon krijgen wat ik nodig had. Ik zette graag een mooi resultaat neer voor de ander, maar kon daarbij mijn eigen plan vergeten. In gesprek met mijn People Manager werd het steeds makkelijker mijn blik breder te trekken met een focus waarbij ik vanuit mijn eigen behoeften mijn eigen krachten weet te vinden.

Kan je eens meer vertellen over je huidige opdracht?

Op dit moment werk ik als WIA-casemanager bij Achmea. Dat betekent dat ik werkgevers en werknemers begeleid bij alles wat na 104 weken verzuim aan bod komt. Na 104 weken onafgebroken verzuim vervalt het ontslagverbod bij ziekte en kan het zo zijn dat een (ex-)werknemer door het UWV arbeidsongeschikt wordt verklaard. Met werkgever en werknemer denk ik dan na over welke vervolgstappen passend en wenselijk zijn. Soms betekent dat de resultaten van een behandeling afwachten, soms betekent dat het opstarten van een traject bij een re-integratiepartij en soms het aanvragen van een herbeoordeling bij UWV. De vervolgstappen blijf ik monitoren voor zolang als dat iemand een WIA-uitkering heeft.

In dit werk is het belangrijk om goed te kunnen luisteren en om een goed beeld van de situatie te krijgen. Daar ligt mijn kwaliteit: luisteren en empathie tonen. Voor mensen is het belangrijk dat ze gehoord worden en er met hen wordt meegedacht. Het is een uitdagende, maar ook waardevolle baan waar ik me elke dag graag voor inzet.

Waar besteed je naast je werk veel aandacht aan?

In een wereld vol van indrukken: nieuwe opdrachtgevers, nieuwe woonplaatsen en nieuwe inzichten, zie ik een groot belang voor ontspanning – en ook slaap. Om open te staan voor allerlei nieuwe indrukken, is het voor mij belangrijk mezelf de tijd te gunnen om m’n rust te pakken. Iets waar je me zomaar voor zou kunnen wakker maken, heb ik dan ook niet, maar dat betekent natuurlijk niet dat er nog veel meer is in het leven waarvan ik geniet.

“Alle tijd die ik met mijn vrienden besteed, geeft mij weer genoeg energie om voor T&P te werken”

Ik ben dol op mijn vrienden en samen met hen op pad gaan. Bijzonder leuk vind ik daarbij culturele evenementen: in aanraking komen met nieuwe gedachtes en het bevragen van de status quo. Voor mij is dat, dat ik altijd mijn museumjaarkaart op zak heb, festivals bezoek, de theaterkalender goed in de gaten houd en eens in de twee jaar vaste prik naar de Biënnale in Venetië ga. Daarnaast houd ik van boeken lezen en samen met mijn vriend heerlijk rondbanjeren door de wijken van de stad om zo de stad en haar mensen zien.

 

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01