Tips voor de TalentPool

Tips voor de TalentPool | 5 realistische droombijbaantjes voor de student!

Khalid Toufik
30 april 2020
 | Leestijd:

Een bijbaantje in de supermarkt, bij een callcenter of in de bediening, het zijn de go to-bijbaantjes voor de meeste studenten. Maar los van het feit dat het een handige manier is om wat extra geld bij te verdienen, is er niet heel veel aan, toch? Het blijft lastig om een mooi bijbaantje te vinden, waar je én een leuk zakcentje verdient én ook nog eens zelf met veel plezier naartoe gaat na een drukke dag of week in de collegebanken. Maar het is zeker wel mogelijk. Zie hier onze top 5!

Bioscoopmedewerker/Popcorndealer

Om filmrecensent te worden en de leukste films te kijken for a living moet je vaak toch wel een hbo- of wo-studie afgerond hebben. Werken ín de bioscoop is gelukkig wel een realistische en leuke optie voor jou als student. Het ene moment sta je kaartjes te knippen voor enthousiaste kids die Frozen deel 4: Battling Global Warming gaan kijken. Het andere moment maakt je een vent van 40 blij met een flinke bak popcorn. Daarnaast ben jezelf altijd op de hoogte van de laatste toffe films. En mag je bij de meeste bioscopen zelfs gratis naar de film in je vrije tijd. Wie wil dat nou niet? Bovendien is het weer eens wat anders dan 6 uur lang pakken melk spiegelen.

Escape room medewerker/Ontsnappingsexpert

Als leedvermaak ook onder jouw soort humor valt, is werken in een escape room echt iets voor jou. Gezinnen die bekvechtend uit de escape room komen en stellen die er echt he-le-maal niks van bakken; in een escape room maak je dagelijks de meest grappige momenten mee. Geef de klanten hints en houd ze goed in de gaten> het is net reality tv up close. Je werkdag vliegt voorbij!

Dierentuinmedewerker/Tijgertemmer

Of je nu de zeehonden traint, de reptielen van sla voorziet of de tijger om 9.00 uur stipt met hangende pootjes in het bedrijfsrestaurant krijgt voor voedertijd; geen dag is hetzelfde als je werkt in de dierentuin. Zo leer je elke dag iets nieuws over de bijzondere dieren van de dierentuin. En ben je elke dag weer getuige van het mooiste dat de natuur te bieden heeft. Een krokodil geeft weliswaar geen fooi, aan de andere kant zal hij jou er nooit de schuld van geven dat de sla niet knapperig genoeg is. Dat is bij een baantje in de bediening weleens anders…

Hogeschool- of universiteitsmedewerker/Collegegeld-terugverdiener

Niet iedereen denkt er meteen aan, maar op jouw school kunnen ze vaak wat extra handjes gebruiken. Sommige scholen schakelen studenten in om de Instagram- of facebook-pagina’s up-to-date te houden, bij te springen tijdens open dagen of licht administratief werk te verrichten. De meeste scholen hebben hier een aardig potje voor, dus het verdient ook nog eens leuk! Informeer eens bij je opleiding wat de mogelijkheden zijn. Ken je die mensen die tijdens hun verblijf in een hotel de shampoo uit de flesjes in een leeg meegenomen potje gieten voor thuis, en zo hun investering deels terugwinnen? That could be you!

Hondenuitlater/chef hondenroedel/head hond-cho

Met de lente en zomer op komst onze persoonlijke favoriet: de honden uitlaatservice. Dol op honden en wandelen in de buitenlucht? Maak die vrije middagen nuttig en ga zelfstandig te werk: zoek de lokale honden uitlaatservice en bied je hulp aan! Vaak heb je volledige vrijheid in je werkzaamheden. Je gaat de honden ophalen met de auto, lekker wandelen en spelen in het bos en brengt de honden weer terug naar hun baasjes. Bijverdienen was nooit zo makkelijk en rustgevend. Wat een wereld van verschil met de klantenservice van een energiemaatschappij, waar je de zonnige lentedagen achter dubbel glas zult moeten doorbrengen.

Nog geen lid van onze TalentPool?

Vond jij dit handige tips, en wil je op de hoogte gehouden worden van wat wij je nog meer te bieden hebben als student? Schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 


 

Jasmijn van den Heuvel studeert Marketing & Commerciële Economie aan het Windesheim, is werkzaam bij NOWJOBS als junior marketeer en schrijft blogs over en voor studenten. De bijbaan-app NOWJOBS matcht bijverdieners en bedrijven en is net als Talent&Pro onderdeel van HR-dienstverlener House of HR.

 

 

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01