Thomas van der Loo

Thomas van der Loo: adviseur Startersdesk bij Rabobank

Khalid Toufik
29 juli 2021
 | Leestijd:

Consultants van Talent&Pro werken bij financiële instelling zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Onze mensen dragen daar bij aan uitdagende projecten of draaien mee in de belangrijkste kernprocessen binnen de organisatie. Niet geheel onbelangrijk is het om te vermelden dat je al werkend bij financiële instellingen voor mensen vaak werk doet dat van levensbelang is. Thomas van der Loo kan daarover meepraten. Als consultant binnen de unit Match&More heeft hij inmiddels meerdere opdrachten gedaan bij de Rabobank. Momenteel is hij werkzaam als adviseur bij de Startersdesk, waar hij namens de bank ondernemers helpt bij de start van hun bedrijf. In deze blog vertelt hij meer over zijn werkzaamheden als adviseur bij de Startersdesk.

Werken als adviseur Startersdesk bij Rabobank

Sinds een paar maanden werk ik nu via Talent&Pro op een functie bij de Startersdesk bij de Rabobank. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. De Startersdesk is de afdeling waar nieuwe zakelijke klanten binnenkomen. Je gaat met die klant uitvoerig in gesprek om ze zo goed en uitgebreid mogelijk te kunnen helpen. Wat mijn functie als adviseur bij de Startersdesk van Rabobank zo interessant maakt is eigenlijk niet met een paar woorden uit te leggen. Toch ga ik het proberen, door iets over de belangrijkste dagelijkse taken en verantwoordelijkheden te vertellen. Dit is mijn top 3.

1. Gesprekken voeren met de klant

Deze gesprekken duren gemiddeld 20 à 25 minuten. Hierin bespreek je letterlijk wat (het bedrijf van) de klant allemaal gaat doen. Een soort kennismakingsgesprek dus. De klant is hierin vooral aan het vertellen, jij luistert aandachtig, probeert te ontdekken of het plan sterk en logisch in elkaar zit en of dit bij de Rabobank past. Als adviseur neem jij het besluit om de samenwerking wel of niet aan te gaan. Een hoop verantwoordelijkheid die je krijgt van je opdrachtgever dus. En daarom ook supergaaf. Het mooist is natuurlijk wanneer je een ambitieuze ondernemer die eerste stap kunt helpen maken.

2. Risico’s inventariseren

Bij bankieren en zakelijk financieren horen natuurlijk ook risico’s. Tijdens maar ook na het gesprek dat je met de klant hebt ga je uiteraard kijken naar de risico’s die er voor beide partijen zijn. Voor de bank betekent dit dat je gaat kijken naar de CDD-risico’s (Customer Due Diligence). Maar natuurlijk is het ook voor de klant van belang om geen financieel onverantwoorde beslissingen te nemen. Daarvoor kijk je bijvoorbeeld met de klant naar de verzekeringsmogelijkheden.

3. De administratieve afhandeling.

Na het gesprek moet je uiteraard een stukje afhandeling doen. Daarbij hoef je niet per se binnen vastgestelde tijden de volgende klant weer te woord staan, maar gewoon goed, zorgvuldig en duidelijk wegschrijven waarom je bepaalde handelingen hebt uitgevoerd voor de klant.

Doorgroeimogelijkheden als Adviseur Startersdesk

Het grote verschil tussen sommige startersfuncties en deze rol bij de Rabobank is dus dat je meteen een hoop verantwoordelijkheid krijgt. Zowel de Rabobank als Talent&Pro denken daarbij altijd mee met het zetten van de volgende stap in je carrière. Dit vervolg kan je weer op verschillende plekken brengen. Als adviseur bij de Startersdesk ga je heel veel leren over het zakelijke segment en je maakt kennis met het principe van CDD/KYC (Know Your Customer). Daarnaast ben je bezig met het verzekeringsaspect van de financiële dienstverlening én kun je je richting het particulier bankieren ontwikkelen bij de Rabobank. Tevens is ook het stukje leiding geven of coachen nog iets waarin de Rabobank jou kan faciliteren.

Kortom, starten bij de Startersdesk geeft een hoop voordelen, in combinatie met mooie toekomstmogelijkheden.

Ook als adviseur aan de slag?

Solliciteer dan voor het traineeship Rabobank. We’re hiring!

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01