T&P loves NFF

T&P hartje NFF: 3 tips voor true love!

Khalid Toufik
27 september 2018
 | Leestijd:

Het is zover. Vanaf 27 september tot 5 oktober vindt het Nederlands Film Festival plaats in Utrecht. Dat is goed nieuws voor filmliefhebbers. Maar vooral ook goed nieuws voor liefhebbers van romantiek. Want eens per jaar komen Talent&Pro en het NFF samen om de verliefdheid te vieren die achttien jaar geleden opbloeide. Toen was het namelijk dat Talent&Pro (in de vorm van toenmalig T&P baas Maarten Timmerman) op slag verliefd werd na een advertentie van het NFF in de krant. Liefde in het pre-tinder tijdperk. Het contact werd gelegd, de eerste blikken werden uitgewisseld, en wat begon als onschuldige kalverliefde (pun intended) groeide uit tot een vaste relatie en uiteindelijk tot datgene waar we allemaal naar op zoek zijn: een soulmate.

Het geheim van ware liefde in 3 hartjes

In een tijd waarin niets (en zeker romantiek) meer langdurig lijkt en alles gericht is op snelle dopamine shots, lijken het Nederlands Film Festival en Talent&Pro de hoop levend te houden dat de liefde die je normaal alleen in films ziet, ook buiten het witte doek nog bestaat. The Titanic is dead, long live the Titanic! Wat is precies het geheim achter die, misschien wat onwaarschijnlijke, romance? Daar zijn drie hartjes voor nodig. Tips klinkt te koel, en liefde hoort warm te voelen. Liefde is gevoel. Dus we gebruiken hartjes.

Hartje nummer 1: gemeenschappelijkheid van visie

Het NFF en Talent&Pro zien bijvoorbeeld beide in dat het niet alleen om vandaag gaat, maar dat de jeugd de toekomst heeft. Daarin hebben we een gedeelde visie. Een blik op de website van het NFF brengt ons al snel op de NFF Talentpagina. Met de organisatie van Talent Speeddates, de NFF Studentencompetitie en de Filmfonds Wildcards (waarmee filmstudenten kans maken op financiering van hun volgende project) zet het NFF geld opzij om de studie van ‘de kinderen’ te bekostigen. Talent&Pro doet hetzelfde met de T&P Academy, waarmee door opleidingen en trainingen structureel geïnvesteerd wordt in de toekomst. Een kinderwens is niet het belangrijkste. Maar gemeenschappelijkheid op dit vlak des te meer. Je geniet allebei van je leven, maar weet dat je bijdrage aan de wereld niet klaar is met je eigen werk. Je nalatenschap wordt bepaald door dat wat je je nakomelingen meegeeft. Jack en Rose leken een match made in heaven, maar de onvermijdelijke kinderwensdiscussie had mogelijk een groter obstakel geweest dan die “Iceberg, straight ahead!”

Hartje nummer 2: waardering voor elkaars verschillen

Betekent zielsverwantschap dan dat je het overal over eens moet zijn? Zeker niet. Dat brengt ons op hartje nummer twee. De vuistregel is gemeenschappelijkheid op principiële punten (zie hierboven), maar waardering van verschillen en diversiteit op al het andere. Talent&Pro ziet de schoonheid in van al het jonge talent dat in overvloed aanwezig is in Nederland. Bèta’s, historici, juristen, noem ze maar op. Talent&Pro ziet de potentie en gunt ze de kans. Of je nou een dromerige creatieveling bent, of nuchtere logicus, of drammerige doener, er loopt hier op kantoor van alles rond. Zo ook op het NFF. Kijk alleen maar naar het programma van dit jaar: De “smeuige, sexy en gevoelige verfilming van Philips Huffs bestseller ‘Niemand in de stad’” schittert naast de tragische docudrama ‘Michel, acteur verliest de woorden’ en de blockbuster Redbad over de gelijknamige legendarische Friese koning.

Het NFF laat zich niet beperken door blinde gemeenschappelijkheid, maar heeft waardering voor diversiteit, binnen het universele kader van hun geloof in talent en kwaliteit. Pretty much zoals Rose door het benige postuur, de niet meer dan gemiddelde knapheid en het versleten jack van Jack heen keek en zijn fundamentele goedheid en hoop op een beter leven op waarde schatte.

Hartje nummer 3: waardering voor elkaars kwetsbaarheid

En dat brengt ons bij hartje nummer drie! Ware liefde vraagt voornamelijk waardering voor de anders kwetsbaarheid. Talent&Pro is niet perfect. Niet alles wat wij doen verandert in goud. Noch alles wat onze talenten doen. Ook niet alles wat het NFF vertoont wint een Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Maar het krijgen van steun van de ander, en als de rollen een keer zijn omgedraaid, het bieden van veiligheid in het oog van kwetsbaarheid, maakt dat je het gevoel krijgt dat je ertoe doet. Als dit wederzijds en onvoorwaardelijk is, is dat het beste recept voor ware liefde. En daar komt weer die gemeenschappelijkheid om de hoek kijken, die de hoeksteen vormt van het verbond tussen Talent&Pro en het Nederlands Film Festival. Je kunt geweldig zijn, maar alleen als je het geweldige in elkaar herkent ontstaat ware liefde. En vind je je soulmate.

Het geheim van ware liefde? Niet meer dan drie simpele maar vurige hartjes. Elkaars kwetsbaarheid waarderen, het mooie zien in (elkaars) verschillen en in deze visie trots naast elkaar staan. Op de boeg van een schip dat hopelijk wél nog vele jaren zal doorvaren.

Ook meevaren? Check even onze passagierslijst! Er is vast plek voor je!

 

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01