Talent&Pro doet vitaliteitsinjectie

Talent&Pro doet vitaliteitsinjectie met nieuw programma

Khalid Toufik
18 december 2018
 | Leestijd:

Talent&Pro gaat in 2019 nog actiever werk maken van vitaliteit en gezondheid. Met onze ‘Work hard, play hard’-cultuur proberen wij altijd een gezonde balans van werk en ontspanning te stimuleren. Desalniettemin baren de signalen die onderzoekers, beleidsmakers en de media afgeven over uit de pan rijzende burn-out-cijfers ons grote zorgen. Om die reden heeft Talent&Pro, samen met Marc Hoogers van Remarcable Consultancy, een nieuw vitaliteitsprogramma ontwikkeld.

Noodzaak nieuw vitaliteitsbeleid

Dit programma heeft als doel dat bewustwording, activering en communicatie omtrent vitaliteit binnen Talent&Pro gemeengoed worden. Lisette Valk (HR Manager) legt uit: “Bij Talent&Pro hebben we allemaal jonge ambiteuze medewerkers in dienst. Er wordt hard gewerkt bij de opdrachtgever, vaak ook overgewerkt en daarnaast worden regelmatig trainingen gevolgd ten behoeve van de persoonlijke ontwikkeling. Wij zijn ons ervan bewust dat dit ‘stress’ kan opleveren, naast het sociale leven buiten werktijd. De paradox is alleen dat stress ook noodzakelijk is om jezelf te kunnen ontwikkelen. Het behouden van de juiste balans is daarom waar de focus van dit programma ligt. Onder andere door het bespreekbaar maken van stressgerelateerde klachten, met als doel de ontwikkeling van onze medewerkers nog beter te kunnen faciliteren.”

Goed werkgeverschap begint bij een goede gezondheid

Lisette vertelt waarom borging van een vitaliteitsprogramma noodzakelijk is: “wij vinden dat bij goed werkgeverschap hoort dat je goed zorgt voor je medewerkers. Dat betekent niet alleen salaris, een leaseauto en opleidingen. Maar ook begrip voor de persoonlijke situatie van je medewerkers en daarover in gesprek blijven.” Onze kernwaarden zijn Plezier, Ontwikkeling, Waarde creëren, Energie en het karakteristieke Talent&Pro-Rood. Voor deze waarden is vitaliteit een enorm belangrijk onderdeel. Met het vitaliteitsprogramma onderstrepen we dat nog maar eens.

Vitaliteit speerpunt voor Talent&Pro in 2019

Marketing & Communicatie Manager Katja Catshoek is nauw betrokken bij het project: ““We werken en leven met z’n allen in een maatschappij die snel verandert en waarin de druk om te presteren (zakelijk en privé) hoog is. Met deze en bovenstaande kennis gaan wij de uitdaging aan en maken wij van vitaliteit dé pijler van ons werkgeverschap.”
Een ambitieuze doelstelling, met een strijdplan dat door Katja als volgt wordt uitgelegd: “Hoe we het gaan doen? Door de signalen die wij krijgen serieus te nemen. Door het onderwerp uit de taboesfeer te halen, de handen uit de mouwen te steken en onze medewerkers de tools te bieden waarmee ze belangrijke signalen bij zichzelf én elkaar kunnen herkennen.”

Samenwerking met Remarcable Consultancy

Talent&Pro slaat daarvoor de handen ineen met Marc Hoogers van Remarcable Consultancy. “Ik ben zelf als fysiotherapeut, consultant, ondernemer en programmamanager al jaren actief op het gebied van arbeid, gezondheid en vitaliteit. Met Talent&Pro heb je een organisatie die ook 100% is toegewijd aan het welzijn en de ontwikkeling van zijn medewerkers. Dat commitment is erg belangrijk voor het succes van je vitaliteitsbeleid. Samen hebben we een programma opgesteld waarmee Talent&Pro een gezonde, creatieve en productieve toekomst tegemoet gaat.”

 

 

 

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01