Soufiane El Aboussi (Rabobank Houten)

Talent&Pro aan de kant van de klant met Soufiane El Aboussi (Rabobank Houten)

Kine Bakers
30 januari 2018
 | Leestijd:

Wie: Soufiane El Aboussi, 32 jaar.
Wat: “Ik ben Teamcoach Klantenservice bij Rabobank Houten, wat inhoudt dat ik eigenlijk de hele dag bezig ben met de ontwikkeling van onze mensen: gesprekken voeren, coachen, sturing geven maar ook zorgen dat onze doelen gehaald worden.”
Werkt bij Rabobank Houten sinds: “In totaal al ruim negen jaar en sinds januari 2017 ben ik Teamcoach.”
Werkt met Talent&Pro samen sinds: “Sinds dat ik teamcoach ben geworden, dus nu ruim een jaar. Bij de Rabobank in het algemeen werken we al langer samen.”
Contact met Talent&Pro: “Dit is heel goed. Zowel met de T&P’ers die bij ons op de werkvloer gedetacheerd zijn, als met de mensen op het hoofdkantoor. We hebben een klik waardoor het soms voelt alsof we al elf jaar met elkaar samenwerken, terwijl dat pas elf maanden zijn!”


Soufiane, leuk dat je namens Rabobank Houten jouw ervaring met Talent&Pro wilt delen. Vertel, wat is op dit moment jullie grootste uitdaging en hoe helpt Talent&Pro daarbij?

“De grootste uitdaging waar Talent&Pro ons bij helpt is – met de regelmatige toestroom van T&P’ers – het draaiende houden van ons team. Het is soms lastig om voor het RKS (de Rabobank Klanten Service) de juiste mensen te vinden en Talent&Pro is hier heel goed in. Zowel in de selectie als in de plaatsing.”

‘Talent&Pro is goed in de selectie en plaatsing van de juiste medewerkers waarmee wij ons team draaiende houden.’

Wat voor functies vervullen de T&P’ers bij jullie?

“De T&P’ers die ik in mijn Team Bedrijven aanstuur, noemen we ook wel Adviseur Bedrijven. Via verschillende kanalen hebben zij direct contact met de klant: chat, telefoon, e-mail en online. Dagelijkse werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het beantwoorden van klantvragen, het ondersteunen van ondernemers in hun zoektocht naar de juiste financiële balans, advies geven wat (financieel) het beste werkt voor een ondernemer, et cetera. Soms zijn het maar kleine vragen, maar het gaat ook om grote vraagstukken zoals een financiering van een paar ton tot een miljoen. Ze zijn dus het eerste aanspreekpunt voor de klant en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt.”

Best een pittige job die misschien niet voor iedereen is weggelegd. Klopt het dat jij een mooie anekdote hebt over één van de T&P’ers?

“Het is inderdaad best een pittige job en daarom zijn we zo blij met Talent&Pro, want zij doen het recruitment gewoon heel goed. Zij weten precies welke mensen we nodig hebben. Op een gegeven moment kregen we ook een medewerker uit de Unit Business IT. In het begin denk je: wat is dat voor een gekke match? Je zoekt iemand voor de ‘voorkant’ terwijl een IT’er waarschijnlijk veel liever aan de ‘achterkant’ van het proces werkt. Wat bleek: het was een ‘match made in heaven’. Door bij ons te werken heeft deze medewerker het proces aan de voorkant tot in de puntjes eigen gemaakt, wat hem in de toekomst gaat helpen met het oplossen van issues aan de achterkant. Naast zijn dagelijkse werk, hebben we hem ook tot onze ‘IT guy’ kunnen maken als er technisch iets verholpen moest worden. Kortom: het was voor iedereen een echte win-win situatie. Wij hebben geleerd dat IT’ers ook op dit gebied heel waardevol zijn voor de bank en andersom is hij een ervaring rijker over hoe het er aan de voorkant aan toe gaat. Ook hoe stressvol het kan zijn als een systeem niet werkt terwijl er tien mensen in de wachtrij staan.”

Je wordt ook wel gezien als een Talent&Pro ambassadeur. Waarom vind jij de samenwerking zo succesvol?

“Vanwege het recruitment en omdat ik heel sterk geloof dat wij dezelfde filosofie hebben als het gaat om de ontwikkeling van mensen. Dagelijks ondersteun ik mijn team met ‘on-the-job coaching’. Ik kijk wat goed gaat en wat beter kan, maar ik voer ook gesprekken met ze over hun loopbaan: waar willen ze naartoe en wat is ervoor nodig om daar te komen? In onze kijk op ontwikkeling hebben Talent&Pro en ik elkaar echt gevonden.”

‘In onze kijk op de ontwikkeling van mensen hebben Talent&Pro en ik elkaar echt gevonden.’

In de ontwikkeling van haar medewerkers werkt Talent&Pro met een People Manager. Merk jij dat het werken met een People Manager van toegevoegde waarde is in deze ontwikkeling?

“Ja, dat merk ik zeker. Vooral op het moment dat we evalueren en we de twee ontwikkelpaden (vanuit Talent&Pro en Rabobank) van een medewerker naast elkaar leggen. Het is natuurlijk heel mooi als daar dezelfde dingen uitkomen. Nog mooier vind ik het als er verschillen zijn en je dus van elkaar andere leer- en ontwikkelpunten van zo’n medewerker ziet. Wat dat betreft mag de frequentie van het contact met de People Manager nog wel omhoog, vooral vanwege die kennisdeling. Talent&Pro organiseert allemaal leuke workshops die voor de Rabobank ook heel nuttig zijn. Bijvoorbeeld over storytelling of een weerbaarheidstraining. Als ik zou weten dat een medewerker daaraan heeft meegedaan, dan kan ik hem of haar die skills ook laten inzetten. De samenwerking (ook met de People Manager) is al heel waardevol, maar als we die tips & tricks meer met elkaar zouden delen, wordt het nog meer waard.”

Kun jij Talent&Pro in drie woorden omschrijven?

“Ik vind de medewerkers van Talent&Pro talentvol, gefocused in de zin van: de doelen die we stellen, worden altijd gehaald. En tot slot zijn het hele fijne mensen met een open karakter om mee samen te werken.”

‘De T&P’ers vind ik talentvol, gefocused op het werk wat gedaan moet worden en hele fijne mensen om mee samen te werken.’

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01