Judith Kroon (Rabobank West Betuwe)

Talent&Pro aan de kant van de klant met Judith Kroon (Rabobank West Betuwe)

Kine Bakers
16 januari 2018
 | Leestijd:

Wie: Judith Kroon, 43 jaar.
Wat: “Ik ben Manager Dagelijkse Bankzaken en Virtueel Advies bij Rabobank West Betuwe en ik stuur de mensen aan die op de vier kantoren werkzaam zijn. Het virtueel adviesteam werkt vanuit Geldermalsen en geeft onder andere advies over hypotheken, levensverzekeringen en beleggen.”
Werkt bij de Rabobank West Betuwe sinds: “Vorig jaar in deze functie, maar in de 10 jaar daarvoor heb ik bijna alle Rabobanken al gezien. Ik werkte voor mijzelf als interim manager en vorig jaar oktober kwam ik in die hoedanigheid bij Rabobank West Betuwe terecht. Toen de functie vrij kwam, heb ik gesolliciteerd, want ik vond het leuk én het is dichtbij huis. Een bijzondere ‘move’, want de meeste mensen beginnen voor zichzelf vanuit een baan en ik heb het andersom gedaan!”
Wat doet de Rabobank West-Betuwe: “Als Rabobank willen we een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland én aan het duurzaam voeden van de wereld. Daar zetten we in onze regio West Betuwe samen met onze klanten en partners op in. Zo creëren we verandering met impact.”
Werkt met Talent&Pro samen sinds: “Mijn interimtijd. Zowel als interim-zoeker voor mijn eigen opdrachten en later ben ik zelf ook mensen gaan inhuren. We werken dus al zo’n 10 jaar samen.”
Contact met Talent&Pro: “Is heel prettig. Ik heb altijd contact met Rob Hogervorst en hij is één en al energie. Als hij langskomt, komt er een hoop energie los op de werkvloer, dat is kenmerkend aan hem. Hij is to-the-point en dat is prettig om mee samen te werken.”


Judith, heel leuk dat je namens Rabobank Betuwe West jouw ervaring met Talent&Pro wilt delen. Vertel, op welk vlak werk je met Talent&Pro samen?

“Mijn team geeft advies over dagelijkse bankzaken, denk aan hypotheken, levensverzekeringen en beleggen. De Talent&Pro’ers die bij ons werken, op dit moment twee, zijn allebei financieel adviseur A. Via de telefoon en per e-mail beantwoorden zij alle vragen die binnenkomen met betrekking tot financieel advies over het inkomen, vermogen, hypotheken, et cetera. Voorheen hadden we financieel assistenten die onze financieel adviseurs B bijstonden, maar vorig jaar hebben we dat laten vervallen. De financieel adviseur A is veel meer allround en handelt zelf de eenvoudigere adviesvragen af, waardoor de adviseur B zich met de ingewikkeldere vraagstukken kan bezighouden.”

Wat is op dit moment de grootste uitdaging bij Rabobank West Betuwe en hoe helpt Talent&Pro daarbij?

“Momenteel zit de grootste uitdaging in het virtuele team. De verandering van onze financieel assistenten naar financieel adviseurs A bracht veel teweeg en daardoor zijn ook werkzaamheden blijven liggen. Tegelijkertijd is het marktaandeel van de bank aardig goed. Er is dus veel werk en we zijn heel productief, maar de werkvoorraad is hoog en het is een uitdaging om die onder controle te houden. Daar helpt Talent&Pro bij. De mensen die bij ons worden ingezet gaan achter hun bureau zitten en knallen van 9:00 tot 17:00 uur door aan de telefoon. Ze zijn ook kritisch over hoe we kunnen verbeteren. Dat is een stukje ‘vakvolwassenheid’ waar ik naar op zoek ben en wat de Talent&Pro’ers meebrengen.”

‘De Talent&Pro medewerkers werken niet alleen keihard, ze zijn ook kritisch over hoe we kunnen verbeteren. Hierdoor brengen ze een stukje vakvolwassenheid met zich mee.’

Kun je een voorbeeld noemen van een groot succes dat je samen met de Talent&Pro medewerkers hebt behaald?

“Ik kan niet per se een project of eenmalig succes noemen, maar als ik kijk naar de samenwerking met Talent&Pro in het algemeen, dan vind ik het snelle schakelen met ze een groot succes! Ik hoef maar weinig te zeggen over wat ik nodig heb en het wordt geregeld. Talent&Pro is daar ook heel eerlijk in: als het niet lukt of ze denken dat ze niet de juiste mensen beschikbaar hebben voor mijn opdracht, dan zeggen ze dat ook gewoon. Ze zullen dan ook niet iemand voorstellen die niet past. Ook ben ik heel blij met de no-nonsense mentaliteit van de Talent&Pro medewerkers zelf: ze komen hier om, zonder gezeur, hard te werken. ‘They are getting things done’. Ik weet wat ik aan ze heb en dat werkt heel prettig.”

Als Manager Dagelijkse Bankzaken houd jij je ook bezig met het opleiden en motiveren van jouw medewerkers. Bij Talent&Pro staat de ontwikkeling in de loopbaan van de medewerkers centraal. Wat vind je daarvan?

“Ik vind dat heel goed, want zelf vind ik het opleiden en motiveren van medewerkers heel belangrijk. Ik werk er dus graag aan mee. Eens in de drie weken heb ik een bilateraal gesprek met mijn mensen, want ik vind het fijn om ze te blijven volgen: hoe gaat het, waar zijn ze goed in en waar willen ze naartoe? Met de T&P’ers in mijn team bespreek ik dat ook. Sterke én ook aandachtspunten die er uit zo’n gesprek komen, neemt Talent&Pro vervolgens mee in de begeleiding van de medewerkers.”

‘Zelf vind ik het motiveren en opleiden van medewerkers heel belangrijk. Daarom vind ik het goed dat dit óók bij Talent&Pro centraal staat.’

Je hebt ook een mooi quote van Ghandi op jouw LinkedIn profiel staan over ontwikkeling: “Wees zelf de verandering die je in de wereld wil zien.” Wat betekent dit voor jou?

“Als je een bepaalde prestatie wilt halen, zal je een verandering moeten ondergaan. Bijvoorbeeld een (extra) opleiding doen of een andere functie vervullen. Maar het feit dat die verandering nodig is, moet je wél willen zien. En dát vind ik zo interessant aan het coachen en begeleiden van mensen. Iemand kan lang mokken dat het aan een ander ligt, maar kijk eens naar jezelf en zie wat er gebeurt als je de verandering gewoon inzet en de eerste stap zet. Dat bewonder ik ook aan de medewerkers van Talent&Pro: ze hebben een goed diploma op zak, maar moeten ook ergens beginnen. Door te doen, leren ze en dan gaat die ontwikkeling heel snel.”

Kun jij Talent&Pro in 3 woorden omschrijven? Of in 3 woorden beschrijven wat de samenwerking met Talent&Pro voor jou betekent?

“De snelheid waarmee ik met Talent&Pro kan schakelen vind ik heel fijn. En hoewel ik zelf geen T&P’er ben, voel ik wel een verbondenheid met ze. Er is een wederzijds vertrouwen en het contact is heel laagdrempelig. Tot slot denk ik ook aan de professionaliteit van de mensen. Alle Talent&Pro’ers met wie ik tot nu toe heb gewerkt, zijn vakbekwaam en professioneel.”

‘Hoewel ik als klant niet bij maar mét Talent&Pro werk, voel ik me wel heel verbonden met ze. Het contact is goed, snel en laagdrempelig en er is wederzijds vertrouwen.’

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01