Jan Petersen (De Amersfoortse)

Talent&Pro aan de kant van de klant met Jan Petersen (De Amersfoortse)

Kine Bakers
13 februari 2018
 | Leestijd:

Wie: Jan Petersen, 40 jaar.
Wat: “Ik ben Teammanager Relatiebeheer bij De Amersfoortse en ik stuur samen met nog twee managers een groot team aan van ongeveer 40 mensen. Onze afdeling is het eerste aanspreekpunt op het gebied van bedrijfsmatige inkomensverzekeringen (zoals loondoorbetaling bij ziekte), maakt offertes en doet ook de acceptatie.”
Waar: “Inmiddels zit De Amersfoortse niet meer in Amersfoort. We zijn nu een label van a.s.r. Verzekeringen en zitten sinds 2016 in Utrecht. Vlakbij het kantoor van Talent&Pro. Grappig: veel T&P’ers vinden de lunch in ons bedrijfsrestaurant zo lekker, dat je ze hier vaak ziet zitten!”
Werkt bij De Amersfoortse sinds: “Sinds 2002, dus inmiddels al ruim 15 jaar. Na mijn studie Communicatie was mijn eerste (serieuze) baan bij De Amersfoortse en ik ben nooit meer weggegaan. Via verschillende functies en afdelingen ben ik nu twee jaar Teammanager.”
Wat doet De Amersfoortse: De Amersfoortse is dé ondernemersverzekeraar en biedt diverse producten en diensten aan voor ondernemers op het gebied van arbeidsongeschiktheid, verzuim, zorg en pensioen.
Werkt met Talent&Pro samen sinds: “Vier jaar en op dit moment hebben we zeven T&P’ers in dienst. Drie bij mij op de afdeling en vier verdeeld over tijdelijke projectteams.”
Contact met Talent&Pro: “Die is prima. De Account Manager van Talent&Pro spreek ik geregeld; we weten elkaar goed te vinden. En de T&P’ers bij ons op de vloer horen er gewoon helemaal bij.”


Jan, leuk dat je namens De Amersfoortse jouw ervaring met Talent&Pro wilt delen. Vertel, op welk vlak werk je met T&P samen?

“De medewerkers van Talent&Pro zijn de flexibele schil op onze afdeling, naast onze 40 vaste medewerkers. Op dit moment hebben we dus zeven T&P’ers bij ons werken, maar het komt soms ook voor dat we in één keer heel veel mensen nodig hebben. Bijvoorbeeld als er een actie of een mailing de deur uit is gegaan en we veel reactie en klantcontact daarop verwachten. Dan hebben we voor twee tot drie maanden extra mensen nodig om goed bereikbaar te zijn. Als zo’n grote groep T&P’ers begint, draaien ze eerst mee met de meer administratieve werkzaamheden, zoals het verwerken van mails en offertes. Allemaal om ze klaar te stomen voor onze ‘core business’: het telefonisch klantcontact.”

Wat is op dit moment de grootste uitdaging bij De Amersfoortse en hoe helpt Talent&Pro daarbij?

“De grootste uitdaging zijn de momenten, waarop onze SLA’s (service level agreements) op het gebied van klantcontact en bereikbaarheid in de knel komen. Dat kan bijvoorbeeld na een grote mailing, waarover ik vertelde. Gelukkig kennen we Talent&Pro nu al een aantal jaar en daardoor kunnen we snel schakelen. Op zo’n moment helpt Talent&Pro door personeel te leveren wat snel inzetbaar is en snel leert om het werk eigen te maken. Daardoor kunnen ze in relatief korte tijd volledig meedraaien.

Zo had ik op een gegeven moment de vraag bij Talent&Pro neergelegd of er binnen een paar weken tien mensen geleverd konden worden. Een onmogelijke vraag zou je denken. Maar de reactie van Talent&Pro was “we gaan voor je kijken” en zowaar hadden we een paar weken later die tien T&P’ers toch bij ons aan het werk.

‘In een korte tijd tien extra mensen leveren. Een onmogelijke vraag zou je denken. Talent&Pro regelde het voor ons en na een paar weken draaiden ze volledig mee op de afdeling.’

Soms is het ook wel lastiger hoor. Talent&Pro heeft natuurlijk te maken met vraag en aanbod en dan moet je allebei soms concessies doen als de juiste mensen niet beschikbaar zijn. Zo hebben we wel eens mensen gehad vanuit een andere business unit. Natuurlijk kunnen die ook hele goede dingen doen en waarde toevoegen, maar ze zijn minder geschikt voor onze basisvraag: het (commerciële) telefonische klantcontact. Maar: over het algemeen weet Talent&Pro heel goed wat ik nodig heb!”

Bij Talent&Pro staat de ontwikkeling in de loopbaan van de medewerkers centraal. Wat vind je daarvan?

“Mensen zien groeien, daar word ik heel blij van. Ik vind het dan ook heel mooi om te zien dat T&P’ers vaak heel ‘groen’ beginnen (net uit de schoolbanken) en hier vervolgens met veel ervaring de deur uitlopen. Zo hebben we onlangs na twee jaar afscheid genomen van een T&P’er die hier binnenkwam als iemand die het moeilijk vond om op de voorgrond te treden. Op de achtergrond werkte ze keihard om het werk eigen te maken en daardoor heeft ze mijn vertrouwen gekregen. Ze kreeg een rol binnen een projectteam en werd daar het gezicht van. Zij organiseerde het projectteam, werkte mensen in en was het eerste aanspreekpunt. Heel mooi om iemand zo te zien groeien in de tijd dat ze hier gezeten heeft. En dat wij hebben kunnen bijdragen aan die ontwikkeling.”

‘Ik vind het heel mooi om te zien dat de T&P’ers vaak heel ‘groen’ binnenkomen en later met een bak aan ervaring de deur uitlopen.’

In de ontwikkeling van haar medewerkers werkt Talent&Pro ook met een People Manager. Merk jij dat het werken met een People Manager van toegevoegde waarde is in deze ontwikkeling?

“Ja en nee. Ja, als het gaat om de persoonlijke ontwikkeling van de medewerker. Maar als het gaat om de functie an sich, naar mijn idee niet echt. Als een medewerker zichzelf een heel duidelijk doel stelt, dan kan hij of zij dat bij Talent&Pro bereiken. De People Manager helpt dan bij het uitstippelen van het carrièrepad. Als het gaat om de inhoudelijke (functie)ontwikkeling bij De Amersfoortse, merk ik de toegevoegde waarde van de People Manager minder. De People Manager weet namelijk niet exact wat we hier inhoudelijk doen. Hij of zij houdt op afstand contact met de medewerker en wij zitten daar toch dichter op. Gelukkig hebben de T&P’ers geleerd om dingen bespreekbaar te maken en doen ze dat ook met ons wanneer ze in het dagelijkse werk ergens tegenaan lopen.”

Kun jij Talent&Pro in drie woorden omschrijven? Of in drie woorden beschrijven wat de samenwerking met Talent&Pro voor jou betekent?

Toegankelijk en snel. Over het algemeen werk ik graag met Talent&Pro samen omdat ze precies weten wat ik wil en wat ik nodig heb. We weten elkaar daardoor gemakkelijk te vinden en het contact is persoonlijk. Eens in de zoveel tijd praten de Account Manager en ik ook even bij.”

‘Talent&Pro weet inmiddels precies wat ik wil en wat ik nodig heb. We weten elkaar daardoor gemakkelijk te vinden en dat werkt heel prettig samen.’

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01