Talent&Pro | Compliance risk & legal

Talent&Pro breidt dienstverlening uit met unit Compliance, Risk en Legal

Kine Bakers
3 april 2018
 | Leestijd:

PERSBERICHT

UTRECHT, 3 april 2018 – Financiële instellingen hebben in toenemende mate te maken met complexe wet- en regelgeving, waarbij het toezicht op naleving hiervan de afgelopen jaren flink is aangescherpt. Als gevolg daarvan ziet Talent&Pro de vraag naar goed opgeleide professionals in het vakgebied compliance en risk stijgen. Om de financiële markt op het gebied van deze thema’s beter te kunnen bedienen, heeft Talent&Pro de business unit Compliance, Risk en Legal opgericht.

Ronald Hensen, Directeur Bancair: “Onze klanten vragen ons steeds vaker mee te denken over uiteenlopende compliance vraagstukken. Met de business unit Compliance, Risk en Legal leggen we nog meer focus op dienstverlening in dit vakgebied. Dit doen wij met professionals die zich willen richten op het versterken van de integriteit van een organisatie, haar klanten, haar medewerkers, de markt en haar data.

Unit Compliance, Risk en Legal

Mirjam van Genderen is aangesteld als nieuwe Unit Manager van Compliance, Risk en Legal. Mirjam brengt een unieke combinatie mee van inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van compliance en – vanuit haar eerdere rol als Account Manager – ervaring met het opzetten van nieuwe ontwikkeltrajecten binnen Talent&Pro. Mirjam van Genderen: “We hebben ‘inhouse’ gemotiveerde Talenten en Pro’ers die interesse hebben om met compliance- en riskvraagstukken aan de slag te gaan. Tussen de bestaande Compliance/Risk en Legal trajecten blijkt overlap te zijn in opdrachten, competenties en opleidingen. Door de krachten van beide te bundelen, kunnen we meer waarde toevoegen voor onze klanten én onze medewerkers en de markt breder bedienen.” Met inmiddels 50 medewerkers heeft de nieuwe unit Compliance, Risk en Legal direct een stevige zelfstandige plek binnen de organisatie gekregen.

Grote vraag naar specifieke kennis en expertise

Talent&Pro heeft jarenlange ervaring met het detacheren van hoogopgeleide professionals in de financiële dienstverlening. De vraag naar goed opgeleide professionals die zich bezighouden met specifieke thema’s als Common Reporting Standard (CRS), Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA), Basel III/IV, Know your Customer (KYC) en Markets in Financial Instruments Directive 2 (MiFID2) neemt fors toe. Mirjam van Genderen: “Door ons uitgebreide opleidings- en ontwikkeltraject zetten we goed opgeleide en gekwalificeerde compliance- en legal specialisten in bij onze opdrachtgevers in functies als CDD Analist, Operational Risk Specialist of Compliance Officer.” Lees meer over de betekenis van CDD en Compliance.

Nieuwe markten onderzoeken

De oprichting van de unit Compliance, Risk en Legal biedt ook kansen buiten de financiële markt. Mirjam van Genderen: “Als marktleider in de financiële dienstverlening hebben we tot nu toe altijd de focus gehad op de financiële markt. Aangezien elk bedrijf te maken heeft met compliance en legal vraagstukken, onderzoeken we de komende tijd of we hiermee kunnen uitbreiden naar nieuwe markten binnen de publieke sector, zoals de zorg en de overheid.”

Over Talent&Pro

Talent&Pro is binnen Nederland de marktleider en totaalpartner op het gebied van detachering, projecten en advies in de financiële dienstverlening. Talent&Pro is 19 jaar actief in het bank- en verzekeringswezen, de pensioen- en levenbranche en het actuariaat. Binnen deze sectoren zijn meer dan 900 interimspecialisten werkzaam in zowel operationele als strategische functies. Zij werken verdeeld over acht gespecialiseerde business units, waaronder Pensioen&Leven, Bancair, Actuarieel, Schade, Zorg & Inkomen, Business IT, Match&More (Rabobank), Finance en de nieuwste unit Compliance, Risk en Legal.

De hoogopgeleide toptalenten en professionals dragen actief bij aan efficiënte bedrijfsvoering en werkprocessen – en daarmee de resultaten – van financiële dienstverleners. Talent&Pro maakt onderdeel uit van de Redmore Group en werkt voor alle grote financiële instellingen in Nederland. In 2018 is Talent&Pro uitgeroepen tot ‘Best Workplace’.

Het volledige persbericht over de unit Compliance, Risk & Legal lees je op Consultancy.nl.

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01