Pro’er Ralph Kuijer

Pro’er Ralph Kuijer: ‘De afwisseling in dit werk vind ik heerlijk’

Khalid Toufik
2 december 2019
 | Leestijd:

De aanhouder wint. Dat bewees T&P’er Ralph Kuijer (27) sinds hij bijna drie jaar geleden begon als trainee bij Talent&Pro. Hij deed in 2008 eindexamen vmbo-tl en was erop gebrand te laten zien dat het aan ambitie en werklust niet heeft gelegen. Sindsdien rijgt hij indrukwekkende opleidingen en carrièremoves aaneen. Verschillende Wft-diploma’s, Agile Scrum-certificaten en compliance-trainingen later stuurt hij als leidinggevende een team van CDD-analisten aan. Daar kom je niet zomaar, volgens Ralph: “Het bedrijf biedt veel, maar vraagt ook veel.” Een traineeship van Talent&Pro biedt verschillende carrièremogelijkheden. Ralph neemt je in deze gastblog mee in de zijne…

Mijn keuze voor Talent&Pro

Als student werkte ik veel in de horeca; het dienstverlenende sprak me aan. Ik wilde daar iets mee, maar wel in een andere bedrijfstak. Ik zocht online en kwam uit bij Talent&Pro. Bovenaan de website prijkte de tekst: ‘Hallo, wij zijn Talent&Pro: financiële detacheringsspecialist met focus op jouw ontwikkeling’. Ik had bedrijfskunde gestudeerd, een andere richting dan de financiële dienstverlening. Toch waren beide partijen enthousiast. Er werd vooral gekeken naar mijn potentie en motivatie. Dat ik leergierig ben en graag stappen zet bleek wel uit mijn opleidingsgeschiedenis, toch moet er ook een wederzijdse klik zijn. Gelukkig was die er.

Persoonlijke coach

Als trainee volgde ik meteen een inhoudelijke financiële basisopleiding voor het behalen van mijn bevoegdheid om in de financiële dienstverlening te kunnen werken. Daarnaast is een DISC-training, een methodiek die inzicht biedt in verschillende persoonlijkheidstypen, een vast onderdeel van het traineeship. Ook krijg je als trainee altijd een People Manager toegewezen die je coacht en de plan-, voortgangs- en beoordelingsgesprekken met je voert gedurende het jaar.

Promotie op opdracht: initiatief wordt beloond

Voor mijn eerste opdracht mocht ik starten bij de Rabobank. Daar moest ik vooral inkomende telefoontjes aannemen en klantvragen beantwoorden. Mijn aanvankelijke teleurstelling over dit relatief eenvoudige werk besprak ik met mijn People Manager. Door onze gesprekken kwam ik tot het inzicht dat het initiatief om je werk leuk te maken toch echt bij mijzelf vandaan moest komen. Bijvoorbeeld door meer te leren over de onderwerpen waar klanten over belden. Dat heb ik gedaan. Het resulteerde erin dat ik na een tijdje overal een antwoord op kon geven. De aanpak werkte, want al snel werd ik gevraagd voor een hogere functie in een ander filiaal.

Beter leiderschap door organisatiepsychologie

De uitdaging die veel starters zullen tegenkomen is wat je doet als het even tegenzit. Ga je bij de pakken neerzitten, of ga je laten zien dat je iets wilt veranderen? Voor mij is dat een retorische vraag; toch kom je er niet alleen door harder te werken. De juiste vragen stellen is even waardevol. En dat is precies wat mijn People Manager voor me deed, ook als het gaat over mijn ambities. Ik heb lang accountmanager willen worden, maar inmiddels ben ik ervan overtuigd dat mijn huidige rol als teamleider bij de Volksbank perfect voor me is. Ik voel mij daar als een vis in het water, en heb het gevoel dat ik nog veel dieper kan duiken. Daarom volg ik nu een opleiding organisatiepsychologie, om nóg beter te leren hoe individuen en teams met elkaar werken.

Buiten je comfortzone treden

Mensen motiveren en ze uit hun comfortzone halen is een uitdaging waar ik mij als teamleider in wilde verbeteren met de opleiding organisatiepsychologie. Ook omdat ik er zelf ervaring mee had. In het begin had ik bijvoorbeeld de neiging om opleidingen te kiezen die me al goed lagen. Ergens is dat logisch, maar die neiging gaat denk ik vaak gepaard met een stukje zelfonderschatting. Het leuke is dat ik buiten je comfortzone stappen nu ook in mijn eigen team aanmoedig.

Terrorismefinanciering bestrijden door Customer Due Dilligence

Inhoudelijk en met mijn team heb ik me de afgelopen jaren verdiept in integere bedrijfsvoering, oftewel Customer Due Dilligence. Hoe weet je bijvoorbeeld als bank of een klant integer is en de bank niet probeert te gebruiken voor witwassen of terrorismefinanciering; dat soort vraagstukken. Mijn team onderzoekt elke klant en graaft dieper als er verdachte transacties of zaken worden gesignaleerd. Inmiddels weet ik dat ik liever als teamleider en procesbegeleider opereer, dan dat ik zelf een dossier in duik.

Projectmanagement als stip aan de horizon

De volgende stap voor mij? Over vijf jaar wil ik werkzaam zijn als projectmanager. Als het eerder gebeurt, ook prima. Als projectmanager kan ik nog meer de grote lijnen uitzetten dan ik nu doe als teamleider. Met mijn People Manager zorg ik er tegen die tijd voor dat ik er helemaal klaar voor ben. Wellicht wil ik als ik ouder ben liever op een vaste locatie werken, maar voor nu vind ik die afwisseling echt heerlijk.

Het DNA van Talent&Pro

Trainees die goed bij Talent&Pro passen, willen zichzelf ontwikkelen, zijn leergierig, positief en realistisch. Een beetje assertief zijn is handig; jij bepaalt tenslotte wat je aankunt. Je hebt alle mogelijkheden om een opleiding te volgen in de avonduren of weekenden. Het bedrijf biedt veel, maar vraagt ook veel. En los van alles is het ontzettend gezellig bij Talent&Pro. Onze jaarlijkse ski-trip en de driemaandelijkse pub-quizzen zijn legendarisch!”

Solliciteren bij Talent&Pro

Sta jij aan het begin van jouw carrière? En wil je via een van de hbo/wo-traineeships van Talent&Pro ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen? Bekijk dan meteen ons traineeship-overzicht.

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01