Vitaliteit

Persbericht: Talent&Pro doet vitaliteitsinjectie met nieuw programma

Khalid Toufik
6 december 2018
 | Leestijd:

Talent&Pro gaat in 2019 actief werk maken van vitaliteit en gezondheid. Met onze Work hard, play hard-cultuur proberen wij altijd een gezonde balans van werk en ontspanning te stimuleren. Desalniettemin baren de signalen die onderzoekers en beleidsmakers afgeven over uit de pan rijzende burn-out-cijfers ons grote zorgen. Om die reden heeft Talent&Pro, samen met Mark Hoogers van Remarcable Consultancy, een nieuw vitaliteitsprogramma ontwikkeld. Dit programma gaat ervoor zorgen dat bewustwording, activering en informatie omtrent vitaliteit binnen alle geledingen van de organisatie gemeengoed worden. En de belangrijkste oorzaken van stress en verzuim voorgoed tot het verleden gaan behoren.

Noodzaak nieuw vitaliteitsbeleid

Noem eens hardop de namen van zeven van je collega’s. Collega’s met wie je alles bespreekt. Collega’s met een huisje, boompje en beestje. Collega’s met dromen en ambities, die hard onderweg zijn om die dromen en ambities te realiseren. Bedenk vervolgens dat waarschijnlijk een van die collega’s te maken gaat krijgen met een burn-out. Dat betekent – om ervaringsdeskundige en neurobiologe Brankele Frank in Vrij Nederland te citeren – een reëel risico op haaruitval, botontkalking, hogere bloeddruk en een groter risico op Alzheimer’s en Parkinson. Even heftig is de verschuiving naar beneden van de gemiddelde leeftijd binnen de populatie, wat voor een ‘jonge’ organisatie als Talent&Pro extra reden is om dit immer sluimerend vraagstuk met beide handen aan te pakken.

Goed werkgeverschap begint bij een goede gezondheid

Wij vinden dat bij goed werkgeverschap hoort dat je goed zorgt voor je medewerkers. Dat betekent niet alleen salaris, lease-auto en opleiding. Maar ook interesse in de persoonlijke situatie van je personeel en de inzet om deze te verbeteren waar nodig en mogelijk. Van het succes en geluk op de werkvloer, tot aan het succes en geluk ver daarbuiten. Dat is de filosofie van Talent&Pro. Het vitaliteitsprogramma biedt ons een extra instrument waarmee we deze filosofie kunnen consolideren.

Uitdaging voor Talent&Pro

Wij realiseren ons dat er spanning kan ontstaan tussen wat je als professional zou willen en wat je kunt. Voornamelijk omdat we zelf een medewerkersbestand van jonge en ambitieuze medewerkers bedienen. T&P’ers investeren enorm in zichzelf en een mooie toekomst. Door hard werken, overwerken en regelmatig trainingen in de avonduren te volgen. Die spanning uit zich in zorgwekkende verzuimcijfers op nationaal niveau.

Vitaliteit speerpunt voor Talent&Pro in 2019

We opereren met zijn allen in een maatschappij waarin de druk op activiteit, resultaat en zichtbaarheid het spanningsveld tussen willen en kunnen verder dreigen te laten groeien. Met deze en bovenstaande kennis gaan wij de uitdaging aan om voor eens en voor altijd (het inmiddels tot containerbegrip verworden) vitaliteit dé pijler van ons werkgeverschap te maken.

Hoe we dit gaan doen? Door de signalen die wij krijgen serieus te nemen. Door de fluwelen handschoen waarmee dit onderwerp vaak gepaard gaat uit te doen, de handen uit de mouwen te steken en onze medewerkers de tools te bieden waarmee ze deze signalen bij zichzelf én elkaar kunnen herkennen. We slaan daarvoor de handen ineen met Marc Hoogers van Remarcable Consultancy. Marc Hoogers is als fysiotherapeut, consultant, ondernemer en programmamanager al jaren actief op het gebied van arbeid, gezondheid en vitaliteit. Samen hebben we een programma opgesteld waarmee Talent&Pro een gezonde, creatieve en productieve toekomst tegemoet gaat.

Hét voorbeeld qua vitaliteit

Bij Talent&Pro is alles wat we doen een common effort. Voor het tegengaan van stress en inbedden van vitaliteit en gezondheid in de leefstijl van onze mensen is dat niet anders. Talent&Pro is het onboardingsprogramma van onze medewerkers. Talent&Pro is onze People Managers. Talent&Pro is een bevlogen en oprecht geïnteresseerd management. Talent&Pro is Talenten, Pro’ers en Principals. Met ons nieuwe vitaliteitsprogramma is Talent&Pro straks ook de belichaming van vitaliteit. En een voorbeeld voor elke organisatie die de gezondheid, productiviteit en creativiteit van zijn medewerkers op een zet!

 

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01