Nigel den Hartog vertelt over zijn werk als CDD Analist bij Rabobank

Nigel den Hartog: CDD Analist bij Rabobank

Khalid Toufik
7 maart 2023
 | Leestijd:

Nigel (25) studeerde Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Rotterdam en werd via zijn netwerk in contact gebracht met de traineeships van Talent&Pro. Hij koos voor het traineeship CDD Analist en heeft momenteel een opdracht als CDD Analist bij een Nederlandse grootbank. In die rol helpt hij met zijn klantonderzoeken bij het bestrijden van witwassen en terrorrismefinanciering. Hij vertelt over zijn kennismaking met onze traineeships, zijn ervaringen als consultant op ons Performance Center en zijn leerdoelen als CDD Analist bij Rabobank.

Waarom heb je gesolliciteerd bij Talent&Pro?

Ik kwam via een kennis die hier ook een traineeship heeft gedaan in contact met Talent&Pro. Van deze kennis hoorde ik goede verhalen over de begeleiding en de mogelijkheid om uitdagende opdrachten te doen. Ik heb gesolliciteerd en een aantal goede gesprekken met recruiters gevoerd. Op kantoor voelde ik me direct welkom en merk je dat collega’s binnen het bedrijf echt om je geven en oprechte aandacht hebben voor mijn ontwikkeling. Dat was voor mij doorslaggevend in mijn keuze om hier te komen werken en blijven werken. Sinds kort padel ik ook regelmatig met een groepje collega’s.

Waaruit blijkt die oprechte aandacht voor jouw ontwikkeling?

Dat heeft voor een groot deel natuurlijk te maken met de aanwezigheid van een People Manager. Momenteel werk ik op het Performance Center naast het hoofdkantoor van Talent&Pro. Dan is het als consultant net iets makkelijker om even te overleggen met je People Manager en de Account Managers binnen het bedrijf.  Zo’n opdracht op het Performance Center is voor mij dus ideaal, omdat ik daarmee zelf ook de lijntje kort kan houden met voor mijn ontwikkeling belangrijke collega’s binnen Talent&Pro.

Kun je iets vertellen over jouw opdracht bij het Performance Center?

Voor dit project op ons Performance Center doen we onderzoek naar verdachte transacties van een Nederlandse grootbank. Binnen die bank werken ze met triggers, bijvoorbeeld wanneer de uitgaven en inkomsten van een klant ineens sterk veranderen. Ik en ons team van CDD Analisten ontvangen dan het klantdossier en onderzoeken of deze patroonverandering past binnen het klantbeeld. Als dat zo is dan sluiten we het dossier. Is dat niet zo, dan wordt het dossier doorgezet naar een ander team voor verder onderzoek.

Banken hebben een poortwachtersfunctie en zijn verplicht klantonderzoek te doen, in het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Het is heel tof om in de frontlinie te zitten van die strijd. Het onderzoek doe je individueel, maar eens per week zitten de CDD Analisten bij elkaar om te overleggen en sparren over dossiers.

Wat zijn jouw doelen voor de komende tijd?

Mijn doel op dit moment is om de basis van het klantonderzoek zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Dus het grondig bekijken, in kaart brengen van de risico’s en het schrijven van mijn conclusies. Ik was voor de start van mijn traineeship nog helemaal niet bekend met het concept van Customer Due Dilligence. Me daarin bekwamen is daarom nu mijn belangrijkste doelstelling. Het is fijn dat deze opdracht voor starters heel toegankelijk is. Dat maakt dat deze klus een mooi begin is voor mijn carrière binnen de financiële sector.

De eerste stappen heb je in ieder geval gezet. Waar ben je tot nu toe het meest trots op?

Ik ben erg trots op de resultaten die ik tijdens mijn opdracht neerzet. In de vier maanden op deze opdracht ontvang ik veel positieve feedback van mijn manager. Dat het lukt om van elke dossier of uitdaging een succes te maken, daar haal ik veel voldoening uit.

Wat is jouw unieke kwaliteit bij het behalen van die succes op opdracht?

Ik onderscheid me door mijn doorzettingsvermogen. Ik wil een goed en compleet beeld van het dossier op papier hebben. Als ik daar positieve reacties op terugkrijg denk ik “yes!”. Daarnaast vind ik de sfeer in een groep ook erg belangrijk. Ik praat makkelijk en vind het belangrijk om met collega’s plezier te hebben op het werk. Dat merk je binnen een team denk ik.

Wat zijn je doelen voor de lange termijn?

Ik probeer niet te ver vooruit te kijken en mij volledig te richten op mijn opdracht. Focus is belangrijk. Als ik dit goed heb afgerond kijk ik met deze opgedane kennis en bagage graag weer verder naar die volgende opdracht. Ik heb gekozen voor een traineeship bij Talent&Pro om binnen zo veel mogelijk organisaties een kijkje te nemen en goed te onderzoeken wat ik leuk vind. En daar ben ik nog niet klaar mee. Wat mij wel gaaf lijkt is om in de toekomst te gaan ondernemen.

 

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01