Nederlands Film Festival

Nederlands Film Festival 2019: 5 lessen die wij (opnieuw) leerden van het NFF

Khalid Toufik
7 oktober 2019
 | Leestijd:

Wat is een betere dag om aandacht te besteden aan de Gouden Kalveren dan op 4 oktober, dierendag. Vandaag komt het Nederlands Film Festival teneinde met de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen van het jaar. Vanaf 19.30 uur kijk je mee naar de Gouden Kalveren Talkshow, dat wordt uitgezonden vanuit de Utrechtse Winkel van Sinkel. Art Rooijakkers verzorgt het programma en doet live verslag van de gebeurtenissen in de Stadsschouwburg. Uiteraard is Talent&Pro vertegenwoordigd bij de uitreikingen, maar ook de rest van de week was Talent&Pro in de ban van het NFF. Vijf lessen die wij leerden van de 39e editie van het NFF, en de negentiende achtereenvolgende editie die wij sponsoren!

Film verbindt!

Dat bleek wederom uit de Klantenavond van Talent&Pro. Maandag 30 september organiseerden we volgens traditie de exclusieve T&P Klantenavond op het NFF. Met meer dan 400 klanten genoten we van een heerlijk diner in het historische pand Paushuize. De avond vervolgden we met een Q&A met regisseur Lodewijk Crijns en de sterrencast van premièrefilm Bumperkleef. Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer schitterden op het witte doek. Samen met onze klanten zagen we dat het goed was. Een mooiere manier om te netwerken bestaat niet. Het Nederlands Film Festival blijkt wederom een succesformule voor verbinding. Als klap op de vuurpijl mochten alle aanwezige klanten een goed doel kiezen waar Talent&Pro een donatie aan gaat doen: Het Fonds Gehandicaptensport, Habitat for Humanity, Roparun of het Nederlands Film Festival.

Geduld is een schone zaak, soms zelfs een kwestie van leven en dood…

Onze People Managers roepen het al twintig jaar tegen onze talenten: geduld hebben in je ontwikkeling is een schone zaak. De makers van onze premièrefilm Bumperkleef deden er nog een schepje bovenop. Geduld is soms zelfs een kwestie van leven en dood… Jeroen Spitzenberger speelt Hans, een ietwat eigenwijze man die in al zijn haast een steeds verder escalerende verkeersruzie veroorzaakt. Heb jij de film gemist tijdens het NFF? Vanaf 31 oktober is deze spectaculaire thriller te zien in Nederlandse bioscopen.

Vriendschap op het werk stimuleert creativiteit

Ook op de openingsavond van het NFF waren we vertegenwoordigd. We zagen Halina Reijn haar regiedebuut maken met hartsvriendin Carice van Houten en Marwan Kenzari in de hoofdrollen. Wat de aanwezige T&P’ers betreft het bewijs levert dat vriendschap op het werk de creativiteit stimuleert. Laat dat nou precies de reden zijn dat Talent&Pro jaarlijks ook volop evenementen voor medewerkers organiseert, van ski-trip tot Eindejaarsfeest en de befaamde pub quiz.

Gouden Kalveren herinneren ons eraan: de mooiste prijzen komen vaak op vier poten!

Het is toeval dat de uitreiking van de Gouden Kalveren dit jaar op Dierendag plaatsvond, maar de timing kon wat ons betreft niet beter. Nederlands grootste filmtalent werd beloond met een Gouden Kalf. De grote winnaars op het Nederlands Film Festival 2019 waren Dirty God (beste film en beste regie), Marcel Musters (beste acteur) en Melody Klaver (beste actrice) voor hun rollen in respectievelijk God Only Knows en Rafaël.  Talent&Pro kon op dezelfde dag weer even stilstaan bij de onschatbare waarde van onze eigen prijs op vier poten, Disco. Ken je Disco niet, en wil je weten waarom onze kantoorhond zo gewaardeerd wordt? Learn all about him in dit dierendag-interview.

 Film is romantiek

Jaarlijks houdt Talent&Pro ook de ‘Raad de Gouden Kalveren-wedstrijd’. De winnaar wint een volledig verzorgde avond voor twee, inclusief diner en rode loper-première. De winnaar van vorig jaar was Walid Bahari; dit jaar gaat hij daarom naar de rode loper-première van ‘De Belofte van Pisa’. Diner and a movie op een herfstige zaterdagavond. Samen met zijn partner, want film blijft boven alles voornamelijk romantiek!

NFF, klanten, collega’s, we zien jullie ook volgend jaar weer op de rode loper!

Talent&Pro sponsort al 19 jaar het NFF

 

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01