Luca – Klantadviseur bij A.S.R

mathijs.jongsma
4 juli 2023
 | Leestijd:

Luca van Baaren stond voor een lastige keuze. Wat te doen na je studie? Al snel kwam Talent&Pro op haar pad en bleek het een goede match te zijn! Luca weet dat Talent&Pro een middel is om haar uiteindelijke doel te bereiken. Jeugdconsulent bij een gemeente. Verder neemt Luca ons mee in haar kleurenprofiel op de werkvloer en in haar privéleven. We zijn benieuwd naar Luca haar verhaal. 

We leren je graag beter kennen Luca! Wie ben je?

Ik ben Luca, 23 jaar en woon in Oudewater. Dat ligt net buiten Utrecht. Voordat ik begon bij Talent&pro heb ik een bachelor en een master afgerond binnen criminologie, psychologie en strafrecht. Veel variatie, maar allemaal onderwerpen die ik interessant vind. Naast werken voetbal ik bij FC Oudewater  en ga ik naar de sportschool om te fitnessen. Ik woon samen met mijn vriend in Oudewater.

Toen ik in december was afgestudeerd moest ik een keuze maken. “Wat ik wil ik gaan doen?” Lastige keuze. Mijn bachelor en master sloten niet op elkaar aan. Toch ging ik op zoek naar een baan die aansloot op mijn interesses. Tegenwoordig vragen bedrijven overal werkervaring. Dat was dus een probleem, dat had ik niet… Ik heb nooit stagegelopen, dus ik was op zoek naar iets waar ik veel werkervaring kon opdoen. Een traineeship volgen leek mij ideaal. Begeleidend leren en zo het werkveld inrollen. Ik heb bewust gezocht naar traineeships binnen het sociale domein.

Hoe ben je destijds in contact gekomen met Talent&Pro?

Al snel kwam ik erachter dat ik binnen het sociale domein wilde werken. Maatschappelijk werk verrichten, daar ligt mijn interesse. Ik had bepaalde zoekwoorden waar ik opzocht. Talent&Pro kwam vaak als resultaat naar voren. De website gaf mij direct een goed gevoel. Jong bedrijf, veel activiteiten, borrels, focus op individuele ontwikkeling en begeleiding van een career coach. De arbeidsvoorwaarden waren aantrekkelijk, vooral de leaseauto. Dat is gewoon heel relaxt!

Ik solliciteerde op het traineeship van WMO-consulent binnen de unit Sociale Zekerheid en Zorg. Dit traineeship sloot goed aan op mijn interesse. Deze interesse zit hem voornamelijk in de zorg en welzijn van de jeugd. Ik wil graag helpen en dan vooral in een adviserende en soort helicopterviewrol. Als er problemen met kinderen of binnen gezinnen zijn, zou ik hier graag in willen ondersteunen.

Je begon bij Talent&Pro. En toen?

Direct een werkweek van 40 uur. Lekker fulltime aan de slag. Ik maak dagen van 08:30 tot 17:00 uur of van 09:00 tot 17:30 uur. Ik zit in de telefonielijn of chatten (via WhatsApp of een livechat). Dan ben ik vooral bezig met het antwoorden van vragen. Hierdoor leer je in een korte tijd superveel van het vak kennen. Ook ben ik af en toe werkzaam in de e-mail afhandeling. Deze afwisseling is wel prettig, maar mijn focus ligt voornamelijk op het klantcontact via de telefoon. Drie ochtenden in de week stap ik lekker in mijn leaseauto en ga ik naar ASR. Met een beetje geluk ben ik er binnen 40 minuutjes. Dat is goed te doen! Op kantoor werken vind ik heerlijk. Meer energie, het is gezelliger en je leert veel meer. Na m’n werkdagen probeer ik veel afwisseling te zoeken in ontspanning, koken en afspreken met vrienden.

Als ik mijn werk onder controle heb, probeer ik veel gebruik te maken van de YODA-trainingen. In dit online platform probeer ik op verschillende manieren mijn kennis te vergroten. Je kan aan het einde van een reeks trainingen een masterclass volgen. Een ideale manier om zelf met je eigen ontwikkeling bezig te zijn. Zo wissel ik studeren en werken bij mijn opdrachtgever goed af. Heb ik meer tijd voor studeren, dan volg ik meer traingen. Ben ik te druk met werk? Gaat het studeren even op een lager pitje.

“Van studeren naar een werkweek van 40 uur, dat was in het begin wel even wennen”

Neem ons is mee in het contact met je People Manager 

Het contact is heel laagdrempelig. Appen of bellen. Alles is mogelijk. Het contact is niet te vergelijken met je eigen manager. Vaak zijn het wel praktische vragen, zoals urenregistratie, verlofaanvragen of iets contractueels. Grotere vragen gaan over een eventuele verlenging bij de opdrachtgever of persoonlijke doelstellingen. Je hebt niet het gevoel alsof ze je in gaten houdt of wil controleren. Tijdens de gesprekken ben jij in de lead en zorg jij voor input. Alles wat jij geeft, krijg je terug!

Wat zijn jouw persoonlijke doelen binnen A.S.R? 

Uiteindelijk wil ik graag als Jeugdconsulent werken binnen een gemeente. Ik wil mezelf graag meer laten horen in het bijzijn van collega’s. Korte updates geven tijdens een meeting of voor een grotere groep mensen spreken. Ik ben niet een onzeker type, maar toch houd ik mezelf daarin tegen. Op de werkvloer ben ik toch een heel ander persoon dan thuis. Hier komt mijn kleurenprofiel groen naar voren. Als collega wil ik samen met het team ergens uitkomen en alle partijen tevreden houden. Als ik het ergens niet helemaal mee eens ben, laat ik mijzelf ook niet snel horen en volg ik de rest. Terwijl ik thuis meer een rood persoon ben.

In mijn privéleven sta ik veel meer mijn mannetje en op de werkvloer ben ik eerder geneigd om zaken te accepteren. Op mijn werk vind ik het lastiger om voor mezelf op te komen. Dan kan ik het beter loslaten en gewoon doorgaan. Dit is dan ook één van mijn verbeterpunten. Ik ben nog maar net een half jaar in dienst bij A.S.R, dus dat kan ook de reden zijn van mijn terughoudendheid. Ik ben heel bewust van mijn handelen en weet ook dat ik mezelf zo opstel. Soms is het ook een bewuste keuze om niks te zeggen, maar ik probeer hier wel verandering in te brengen. Mijn collega’s merken de laatste weken wel dat ik iets meer mijn mening geef over bepaalde zaken. Dan denk ik ook; “dit moet ik vaker doen”.

Hoe zorg jij voor de juiste motivatie?

Ervoor zorgen dat ik altijd bezig ben. Op het moment dat ik steeds uitgedaagd word en ik vind het leuk, dan blijf ik gemotiveerd. Dat moet ik voor mezelf steeds blijven op zoeken. Volgens mij heeft iedereen dat wel. Ik blijf ook gemotiveerd, omdat ik weet dat dit het pad is om uiteindelijk bij mijn einddoel te komen. Als het soms even niet meezit, denk ik altijd; ik heb leuke collega’s, goed salaris en een leerzame opdracht. Dan put ik energie uit andere dingen en dat werkt dan ook! Dan helpt het ook om drie dagen in de week naar kantoor te gaan.

“Op kantoor of thuiswerken maakt voor mij geen verschil. Dan is het op kantoor natuurlijk een stuk gezelliger”

Als je naar jezelf kijkt. Waarin kan jij je dan onderscheiden?

Alle uitdagingen aangaan en ingaan op alle prikkels om me heen. Omdat ik reageer op alle uitdagingen, krijg ik veel complimenten. Ik ben erg proactief en laat mezelf horen om nieuwe dingen te leren op de werkvloer. Dan stel ik de vraag aan mijn collega’s; wie kan ik helpen? Is er nog iets anders dat ik kan oppakken? In dit soort gevallen kom ik wel voor mezelf op. Dit heeft dan een positieve inbreng op mijn werkzaamheden en neem ik wel veel initiatief. Dan vind ik het minder eng om mijn mond open te trekken.

Ik ben ook een medewerker die vaak op kantoor aanwezig is. Daardoor herkennen mensen je sneller en dat waarderen ze ook. Veel mensen werken thuis, wat helemaal prima is. Door op kantoor te werken krijg je sneller een band en kan je veel meer dingen voor elkaar krijgen. En sneller!

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01