3X3 Unites

Legacy Partnership: Talent&Pro breidt samenwerking met stichting 3X3 Unites uit

Khalid Toufik
19 mei 2022
 | Leestijd:

Het begon voor Talent&Pro met de sponsoring van het WK 3X3 basketball in 2019. Na de samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond richting Tokio en Parijs en de start van de samenwerking met 3X3 Unites in 2021 gaat het detacheringsbureau voor hoogopgeleid talent nu all-in: Talent&Pro wordt legacy partner van 3X3 Unites.

Hetzelfde DNA

3X3 Unites mede-oprichter en grondlegger van het 3X3 basketball in Nederland Jesper Jobse over de formele versteviging van het partnership: “We hadden altijd al het gevoel dat we qua DNA dichtbij elkaar lagen. Nu, na een intensieve periode samenwerken, is het bewijs geleverd en het fundament voor een productieve toekomst gelegd.”

Ondersteuning gehele 3X3 piramide

Het legacy partnership betekent dat Talent&Pro zich voor langere tijd verbindt aan 3X3 Unites. En gaat bijdragen aan de ontwikkeling van de gehele 3X3 piramide. Lokaal, in de wijk, waar 3X3 Unites jongeren activeert met evenementen via een groeiend netwerk van 3X3 leaders. Maar ook aan de ambitie om jaarlijks grote internationale toernooien naar Nederland te halen. Met winst voor de ontwikkeling van de sport én de maatschappelijke missie van de 3X3 Unites.

Samenwerken op employability

Beide organisaties zien ook op organisatieniveau mogelijkheden om elkaar te versterken. Mark Schuurman, mede-oprichter van 3X3 Unites legt uit: “Het is fantastisch als er een partnership ontstaat tussen twee partijen die van elkaar kunnen leren. Wij zijn enorm succesvol in de activatie van onze jongeren. En hopen hen ook na hun opleiding en sportcarrière kansen en mogelijkheden te bieden. Talent&Pro heeft ruim twintig jaar ervaring in de beroepsgerichte begeleiding van deze groep. Daarom gaan we met dit vernieuwde partnership bijvoorbeeld inzetten op de employability van onze achterban.”

FIBA World Tour 2022

Terwijl Marketing Manager Katja Catshoek in 2019 het WK 3X3 basketball vooral zag als mooi event voor medewerkers en klanten, is het 3X3 vuurtje in de jaren daarna binnen de hele organisatie aangewakkerd. “De 3X3 Unites Challenger vorig jaar was absoluut een van de hoogtepunten van het jaar voor ons. We kijken reikhalzend uit naar de komende World Tour op het Jaarbeursplein.”

Kracht van 3X3 Unites

Directeur Steven Raaijmakers beaamt: “Het Legacy partnership is een logisch gevolg van de klik die we hebben qua energie, ambitie en doelgroep. Ik vind het supertof dat wij onze kennis van de arbeidsmarkt, van carrièregericht opleiden en van persoonlijke coaching zullen gaan delen met het team van 3X3 Unites. Andersom kunnen wij als werkgever nog veel leren van de manier waarop 3X3 Unites in korte tijd door heel Nederland een hechte community van enorm betrokken jongeren heeft gebouwd.”

Vlnr: Eric van Diest, Jesper Jobse, Ronald Hensen, Steven Raaijmakers en Mark Schuurman

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01