Interview met consultants en schaderegelaar Talent&Pro Jet Aarntzen.

Jet Aarntzen: schaderegelaar bij Achmea

Khalid Toufik
25 april 2023
 | Leestijd:

Jet Aarntzen is sportliefhebber en sinds een jaar ook fulltime consultant binnen onze business unit Verzekeringen & Pensioenen. Vorig jaar begon ze haar traineeship bij Talent&Pro, met een focus op schadeverzekeringen. In dit korte interview vertelt Jet over haar aangeboren voorliefde voor Feyenoord, haar dromen en doelen binnen de verzekeringswereld en de trainingen die ze doet om de beste in haar vak te worden.

Hoi Jet, kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Jet Aarntzen, 25 en momenteel samen met een van mijn beste vriendinnen woonachtig in Utrecht. We komen allebei uit Pannerden, een klein dorpje in Gelderland. We hebben ook gemeen dat we graag sporten, dus zijn vaak samen te vinden in de sportschool, waar we veel aan bodypumpen doen. Ik heb verder drie broers, van wie ik een voorliefde voor Feyenoord heb overgenomen. We zijn dan ook regelmatig in De Kuip te vinden. Vind ik supergezellig. Zelfs mijn vriend begint voetbalfan te worden. Hij heeft een goed jaar gekozen om Feyenoorder te zijn als het zo doorgaat.

Waarom Talent&Pro?

Tijdens mijn studie International Business and Languages aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, red.) heb ik gewerkt bij SOS alarmcentrale, dat inmiddels SOS International heet. Dit is de grootste onafhankelijke alarmcentrale van Nederland, waar ruim 200 hulpverleners 24 uur per dag klaarstaan om medische hulp of assistentie te verlenen bij schade in binnen- en buitenland. Tijdens deze bijbaan kwam ik in aanraking met verzekeringen en schademeldingen. Na mijn studie ben ik op zoek gegaan naar een carrière in die richting en kwam ik uit bij de traineeships van Talent&Pro.

Voor mij was de bedrijfscultuur doorslaggevend in mijn keuze voor Talent&Pro. Iedereen was enthousiast en open. De sfeer was goed en mijn gevoel daardoor ook. De glasheldere focus op persoonlijke ontwikkeling van medewerkers vond ik ook belangrijk.

Die focus op ontwikkeling zie je ook terug in de aanwezigheid van een eigen People Manager. Hoe bevalt het werken met zo’n carrièrecoach?

Goed. Ik spreek mijn People Manager wekelijks. We hebben het over van alles. Over mijn werkdag, maar ook over hoe het weekend was. Het contact komt echt van beide kanten. Als ik even niets van me laat horen neemt zij het initiatief en toont ze interesse in me. Soms is het een klein gebaar, bijvoorbeeld met een appje als ik op vakantie ga. Ik vind dat heel attent en het typeert wel hoe we bij Talent&Pro met elkaar omgaan. Je ontwikkelt je beter als professional binnen een organisatie waar mensen naar elkaar omkijken.

 

“Je ontwikkelt je beter als professional binnen een organisatie waar mensen naar elkaar omkijken.”

 

Waar sta je nu in je T&P-carrière, een jaar na je start in het traineeship?

Ik ben in februari 2022 gestart, dus ben inderdaad iets meer dan een jaar geleden begonnen met het traineeship. Dat betekent ook dat ik net mijn eerste beoordelingsgesprek heb gehad. Dat ging goed! Momenteel ben ik bezig met mijn tweede opdracht, bij Achmea. Daar ben ik actief als Schaderegelaar Brand VvE. Dus wanneer een bij Achmea verzekerde Vereniging van Eigenaren van bijvoorbeeld een appartementencomplex brandschade heeft, dan komt de vertegenwoordiger of het lid van die VvE bij mij terecht. Ik bekijk de situatie, toets het geheel aan de polisvoorwaarden en druk dan op de nodige knoppen om de schade-afhandeling te ‘regelen’ voor de verzekeringnemer.

Grappig genoeg komt brandschade niet vaak voor en behandel ik in de praktijk vooral water- en stormschade. Een van de opleidingen die ik heb gedaan tijdens mijn traineeship was die van Risk Management Adviseur. Je leert daarbij niet alleen uit de boeken, maar gaat ook op pad om panden te inspecteren op risico’s en leert hoe je bevindingen vervolgens rapporteert. Een hele interessante training, waar ik veel van heb geleerd. Dat zag ik ook wel bevestigd in mijn cijfer. Die kennis komt goed van pas op mijn opdrachten.

 

“Ik bekijk de situatie, toets het geheel aan de polisvoorwaarden en druk dan op de nodige knoppen om de schade-afhandeling te ‘regelen’ voor de verzekeringnemer.”

 

 Wat ben je trots op, als het gaat om jouw ontwikkeling als consultant?

Binnen mijn functie en vakgebied, maar ook op het vlak van competenties heb ik in een jaar tijd best veel stappen gezet. Daar hebben trainingen die ik via de Talent&Pro Academy heb gevolgd een belangrijke bijdrage aan geleverd. Ik heb in de afgelopen twaalf maanden een training Assertiviteit, Effectief Beïnvloeden en Effectief Feedback Geven gedaan. Ik merkte bij de start van mijn traineeship dat ik op deze gebieden nog veel kon leren. Ik merkte direct na het volgen van de trainingen een groot verschil op de werkvloer. Ik kan veel makkelijker nee zeggen en ben beter geworden in feedback geven en ontvangen.

Wat houdt jouw werk als schadespecialist leuk?

Ik houd ervan om met mensen in contact te zijn. Het onderdeel klantcontact maakt mijn werk dus superleuk. Het is vaak inherent aan het werk in de verzekeringswereld. Schade raakt altijd ook mensen. Ik vind het gaaf dat ik dan iets voor ze kan betekenen. Ik wil altijd iets bijdragen in mijn werk.

 

“Ik kan mij onderscheiden als verzekeringsprofessional omdat ik ook bij dit soort ‘moeilijke’ gesprekken kalm blijf en de juiste vragen stel.”

 

Inherent aan het verzekeringsvak is ook dat je met mensen te maken krijgt die boos zijn of fel reageren. Soms moeten we streng zijn en ons strikt houden aan de gemaakte afspraken en voorwaarden. Het gaat er niet altijd in bij klanten dat we niet alle schades vergoeden. Ook omdat ze in hun portemonnee worden geraakt. Ik kan mij onderscheiden als verzekeringsprofessional omdat ik ook bij dit soort ‘moeilijke’ gesprekken kalm blijf en de juiste vragen stel.

Waar kun jij nog beter in worden om meer te kunnen betekenen voor opdrachtgevers en hun klanten?

Het voortouw willen nemen tijdens vergaderingen en overleggen, dat zou ik meer kunnen doen denk ik. Mijn inbreng kan tijdens vergaderingen waardevol zijn. Ik ben niet van nature iemand die heel erg het voortouw neemt. Maar ik voel wel dat ik vaker mijn stem kan en moet gebruiken door me meer te bemoeien met de gesprekken die we in de vergaderruimte voeren.

Als je vraagt naar mijn werkinhoudelijke ambities, dan moet ik zeggen dat ik mij verder wil specialiseren binnen de verschillende takken van schade. Denk aan letselschade. Dan heb je het meer over fysieke of psychologische schade. Dat geeft het verzekeringswerk een hele andere dimensie. Fraude vind ik ook interessant, wederom een hele andere tak van sport binnen ons vakgebied.

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01