Casemanagers Talent&Pro

Investigator Financial Crime Annemiek Dul inspireert tijdens Unitavond

Khalid Toufik
10 november 2020
 | Leestijd:

Afgelopen woensdagavond was de Unitavond van Compliance, Risk & Legal, met als gastspreker Annemiek Dul. Annemiek is Investigator bij het Intelligence Led Financial Crime team van ABN AMRO en nam de aanwezige consultants mee in haar strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. Daarbij inspireerde zij hen met haar eigen verrassende carrièrepad. People Manager Nina Bo zag meteen de parallellen met de ontwikkeling van onze eigen professionals: “Ook zij komen soms te werken op opdrachten en functies, waarvan zij het bestaan niet kenden.”

Schimmige wereld soms dichterbij dan je denkt

In het carrièrepad van Annemiek zit volgens Nina Bo wel een rode draad: onderzoek doen naar de schimmige wereld die schuilgaat achter ongelijkheid, machtsmisbruik en geweld. “Als specialist ondermijning houdt Annemiek zich bezig met de verwevenheid tussen de criminele onderwereld en de legale bovenwereld. Financiële instellingen gaan hier een steeds belangrijkere rol in spelen. Elk onderzocht dossier draagt tenslotte bij aan de strijd tegen ondermijning. Annemiek heeft prachtig belicht hoe die ondermijning in het dagelijkse leven plaatsvindt. Dat verdachte witte busje op de snelweg, een drugslab in de schuur van de buurman of via een corrupte stagiair bij de gemeente. Na deze avond kunnen we niet meer over straat zonder kritisch te kijken naar onze eigen wereld en signalen dat de onderwereld deze probeert binnen te dringen.”

Hoge opkomst tijdens Unitavond

Nina Bo vervolgt: “Het was een enorm leerzame én enerverende avond. Wat daarbij zeker heeft geholpen is de liefde voor het vak die van Annemieks gezicht af spatte. Mooi om te zien hoe zij vol passie over haar werk praat en daarmee anderen weet te inspireren! En inspireren, dat is precies waarom wij Unitavonden organiseren binnen Talent&Pro. Deze editie werd bijgewoond door 79 collega’s die zich dagelijks bezighouden met klantonderzoek voor onze opdrachtgevers. Een opkomst waar we stiekem best trots op zijn!”

Financial economic crime bestrijden met het traineeship Compliance/CCD?

Dat kan, in het traineeship Compliance/CDD van onze business unit Compliance, Risk & Legal. Bekijk de vacature voor meer informatie over de opdrachten, opleidingen en arbeidsvoorwaarden.

 

Ook interesse in een traineeship bij Talent&Pro?

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01