Dierendag

Dierendag: tijd voor het jaarlijkse Great Place to Bark-onderzoek

Khalid Toufik
4 oktober 2018
 | Leestijd:

Het is 4 oktober. Dat betekent vandaag extra aandacht voor de dieren in onze omgeving. Sommigen gaan sushi eten met hun chihuahua in het Okura. Anderen brengen hun bescheidenere schildpad op badkledingdag naar een luxe spa. Weer anderen houden het kleiner en laten de kinderen een mooie heartfelt brief op school schrijven voor de cavia. Bij Talent&Pro schenken we extra aandacht aan onze kantoorhond Disco door het jaarlijkse Great Place to Bark employee experience-onderzoek. Hoe is het gesteld met de diervriendelijkheid binnen Talent&Pro. Hier de resultaten van dit Face-to-Face afgenomen interview aan de hand van de negen thema’s van de Culture Audit voor homo sapiens.

Disco, fijn dat je meedoet met het onderzoek. Hoe ben jij twee jaar geleden in dienst gekomen bij Talent&Pro?

Disco: Geen probleem. Ik heb alleen wel een vervelende tic. Maar dat merk je wel. Woef. Ik was net op mezelf gaan wonen en wist niet zo goed welke kant ik op wilde met mijn leven. Veel van mijn vrienden gingen de huishouding en kinderopvang in. Of bij de politie. Maar dat was niets voor mij. Plus ik wilde mijn ouders laten zien dat ik me wel degelijk kan conformeren aan de samenleving met een suf kantoorbaantje. Ik ontmoette Katja, Manager Marketing, bij een netwerkborrel en die nam mij in huis. Met in huis bedoel ik ook de Inhousedagen die Talent&Pro organiseert. Ik had eind van de dag een sollicitatiegesprek en kon de week daarop meteen starten. De Onboarding, het introductieprogramma zeg maar, heb ik meegedraaid en de rest is hondenhistory. Woef.

Doet jouw werk ertoe vind je?

Soms denk ik wel, ik heb eigenlijk alleen de hele dag liggen liggen. Woef woef. Sommige honden zouden zeggen dat je meer uit de dag kan halen, maar het is maar net wat je jezelf als doel stelt. Als het scrumbord zegt dat ik een uurtje bij een collega op schoot mag zitten, even met Cor en de bal moet spelen en een van Kine’s vele verhalen over haar dates moet aanhoren, dan is mijn dag geslaagd als dat allemaal gelukt is. En dat betekent voor mij dat mijn werk ertoe doet. Woef. Mijn werkgever doet er alles aan om dit te faciliteren. Ik ga regelmatig naar de hondentrimmer, volg bijvoorbeeld volledig vergoed de acteertraining ‘Collega’s troosten in de financiële dienstverlening’ bij Lindenhaeghe en krijg elke ochtend een aai over de bol van Edwin de Algemeen Directeur. Vaak is het gemeend, maar soms heb ik het idee dat hij gewoon zijn klamme handen voor een belangrijke meeting af wil vegen. Woef.

Word je voldoende meegenomen in belangrijke gebeurtenissen binnen T&P?

Jawel joh. Woef. Niet via de nieuwsbrief natuurlijk, want lezende honden bestaan nog niet natuurlijk. Maar je moest eens weten wat collega’s allemaal onderling delen als ze niet weten dat je ze kan horen. Woef. Wist jij bijvoorbeeld dat Sharlaine van Recruitment de laptop van Hans heeft verkocht om met haar chihuahua sushi te kunnen eten in het Okura vanavond? Probeer jij maar te doen alsof je neus bloedt als Hans met tranen in zijn ogen om 17.30 uur nog een keer een zoekrondje door het pand doet. Ik zeg niks. Straks heb ik het gedaan. Sommige mensen zijn altijd op zoek naar een stok om de hond mee te slaan.

Goed dat je erover begint. Heb je het idee dat je eerlijk feedback kan geven over zaken in je werkomgeving?

Woef woef. Zeker wel. Zo’n Great Place to Bark-onderzoek als vandaag is daar een mooi voorbeeld van. Maar ook de tweewekelijkse bila’s met mijn manager. Ik kan vrijuit blaffen zonder dat dit mij kwalijk wordt genomen. Vaak krijg ik zelfs een traktatie toe voor de moeite. Feedback geven hoef ik in de sportschool niet te proberen als er weer iemand het bankdrukapparaat een halfuur bezet houdt. Woef.

Hoe toont Talent&Pro zijn waardering voor wat jij doet?

Brokken man. De lekkerste brokken. Mij is ook een leaseauto aangeboden, maar dat eindigde in het verkeerde soort brokken. Woef.

Hoe is de balans tussen werk en privé?

Over het algemeen goed. Ik vind het wel een beetje vervelend dat mijn baas elke dag met me mee naar huis gaat, maar ik heb het juiste moment nog niet gevonden om te zeggen dat ik het ongemakkelijk vind.

Kun jij je goed ontwikkelen binnen Talent&Pro?

Lastige vraag. Woef. Mijn manager en ik stellen elk kwartaal KPI’s op en -bij, de Key Pet Indicators waaraan ik moet voldoen. En dat lukt altijd. Nooit een target gemist. Mijn ambitie is om ooit ICT’er te worden. Ik wil laten zien dat ook wij apart en antisociaal kunnen zijn. Die strijd is nog lang niet gestreden. Mijn manager steunt mij daar 100% in.

Voel jij je als kantoorhond onderdeel van het succes van het team?

Are you kiddin me? Heb je weleens een hond zien skiën? Moet je mijn insta even checken. Al was ik het afgelopen jaar wel precies tijdens de skitrip zo ziek als een hond. Heel vervelend. Heb gehuild als een hofhond. Maar ik voel me wel altijd welkom en onderdeel van onze Work Hard Play Hard-filosofie. Twijfel trouwens wel of al mijn collega’s doorhebben dat ik een hond ben. Vooral die Account Managers horen zichzelf zo graag praten dat ze al dat geblaf nauwelijks opmerken. Maar ja, je moet geen slapende honden wakker maken zeg ik maar altijd.

Tot slot, Disco. Een cijfer voor Talent&Pro qua diervriendelijkheid?

Een 1,4…

Dat is een 10 in mensencijfers geloof ik.

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01