Portretfoto Wim

Hoe is het nu met; Wim van der Sluis

mathijs.jongsma
21 december 2023
 | Leestijd:

Wim is een man van de tijd. Afspraak om 15 uur is een afspraak om 15 uur. Tijd is sowieso een belangrijk onderdeel in de familie van der Sluis. Wim zijn vader zei altijd; als je s ’morgens langer in bed blijft liggen, dan verspil je tijd. Als je 07:00 uur je bed uitgaat, dan heb je nog de hele dag voor je. ‘Leuk om zulke uitspraken beetje in leven te houden’, aldus Wim.

Hi Wim, kan je jezelf eens voorstellen?

Ik ben Wim van der Sluis en ik heb bijna 10 jaar voor Talent&Pro gewerkt. Een paar jaar eerder met pensioen gegaan dan verwacht. Dit had te maken met mijn laatste periode in januari 2022. Rond deze tijd kwam ik in een burn-out terecht. Dit was een flinke nasleep van de corona periode. Dat thuiswerken heeft mij niet goed gedaan. Het valt mee, mijn pensioen begon nu op 65-jarige leeftijd. Zoals het vroeger was eigenlijk. Ik had voor mezelf de keuze gemaakt om te stoppen met werken. Ik besloot om alleen nog maar leuke dingen te doen. Als ik deze jaren niet thuis had hoeven werken, had ik misschien nog bij de Rabo gezeten. Het is eenmaal zo gelopen. Achteraf ben ik er erg blij mee.

Om nog lekker bezig te blijven doe ik vrijwilligerswerk bij de voedselbank. Ik werk daar in de voedselbanktuin. Heel dankbaar werk en ontzettend goed dat mensen die het minder hebben op deze manier worden geholpen. Daarnaast probeer ik veel te wandelen. Ik ben graag buiten en vind het heerlijk om op deze manier in beweging te blijven. Thuis lees ik veel en doe ik uiteraard veel in de huishouding. Zo kan je altijd wel een nieuw projectje oppakken. In de weekenden doen we leuke dingen, heel gevarieerd en altijd iets anders. De weekenden hebben we vaak de kleinkinderen op bezoek en zo hoeven we ons absoluut niet te vervelen. Daarnaast ben ik ook nog lid van een muziekvereniging in een harmonieorkest. Ik speel bariton, dat is een combinatie van een bas en een tenor.

“Ik ben al 50 jaar muzikant en doe dat met heel veel plezier”

Hoe ben je destijds bij Talent&Pro terechtgekomen?

In 2008 brak de wereldwijde financiële crisis uit. Helaas moest ik weg bij de Rabo. Ze werkten met een beginselprincipe, in mijn leeftijdscategorie was ik al laatste van de adviseurs erbij gekomen. Dat betekende dat ik het veld moest ruimen. Dan ben je 55 jaar en ga je de WW in, daar zit je dan helemaal niet op te wachten. Dan stel je jezelf de vraag; ‘waar kom ik nog terecht?’.

Uiteindelijk ging in december 2012 op gesprek bij Match&More. In januari 2013 ging Match&More samen met Talent&Pro en op 1 april 2013 ben ik officieel in dienst gekomen. In de deze periode merkte je als professional dat de markt weer aan het verbeteren was. Ontstonden meer opdrachten en de grote bedrijven gingen weer met detacheerders aan de slag. In mijn eerste jaren vond ik het super leerzaam. Zo ging ik van een opdracht bij Nationale Nederlanden naar de SNS en een paar maanden later zat ik bij Aegon. In die periode heb ik nooit meer zonder klus gezeten. Iedere klus was weer anders, maar de werkzaamheden als adviseur gelukkig hetzelfde.

Wat heeft een People Manager nog voor jou kunnen betekenen in die negen, bijna tien jaar?

Ik ben altijd heel goed geweest met de People Managers. Soms zat er ook een opdracht tussen die mij minder naar de zin was. Dan vertelde ik dat en ging Ellen Hagedoorn samen met de Accountmanagers op zoek naar iets anders. Dat is gewoon fantastisch! In al die jaren heb ik altijd gevoeld dat de People Managers echt naar je luisterde. Altijd een klankbord aanwezig en fijn om eens te sparren over situaties op de werkvloer.

De People Managers begrepen mijn situatie ook. Ik kwam als Pro’er binnen en had geen behoefde aan het volgen van opleidingen. Ik zou al mijn punten halen en verder gewoon werken bij de opdrachtgevers. Als ze dan weer iets nieuws voor me hadden, dan was het; ‘Hé Wim, hoe kijk je hiernaar?’.

Iedere keer als ik op kantoor kwam, dan voelt het als een warm bad. Mijn vrouw is ook één keer langs geweest en zij begreep mijn gevoel ook. Het fijne ontvangst en binnenkomen met Vivian achter de balie. Dat zou nu vast nog steeds hetzelfde zijn.

“Dat warme gevoel moet Talent&Pro echt bewaken, want dat is hun kracht”

En toen kwam daar de rol van Sinterklaas

Vroeger begonnen mijn broer en ik als Piet. Dat vonden wij al superleuk om te doen. Jaren achter elkaar een feest om al die kinderen te vermaken. Toen ging ik in Nijverdal wonen en besloten we dat ik Sinterklaas zou zijn. Dat was in 1984 voor het eerst. Opgegeven moment wist Talent&Pro ervan en werd ik ook de Sinterklaas op zaterdagochtend. Al die kleine stuiterballen die het geweldig en tegelijkertijd spannend vinden om Sinterklaas te zien. Ik vind het een prachtige traditie. Het spel wat je speelt met die kinderen, heel leuk! Die kinderen zijn in het begin heel zenuwachtig en kijken je angstig aan. Uiteindelijk komen ze op het einde toch een knuffel of handje geven. Dat is een overwinning.

“In 2021 heb ik voor het laatst Sinterklaas gespeeld. Ik kijk terug op 37 mooie Sinterklaas jaren”

Wat zou je de jongere generatie adviseren als ze starten bij Talent&Pro?

Wat ik hun zou meegeven? Ze moeten ervan overtuigd zijn dat ze ervoor zichzelf zitten en niet voor de People Manager. Je hebt je eigen ontwikkeling volledig in eigen hand en de People Manager kan je steunen en in alles faciliteren. Bij Talent&Pro kan je geweldige stappen maken en maak daar zeker gebruik van! Niet iedere organisatie biedt zulke mogelijkheden.

Neem ook de tijd voor een goede kennismaking met je People Manager. Spreek uit wat je van elkaar verwacht. Leer elkaar goed kennen, zo worden alle volgende gesprekken een stuk leuker en functioneler.

“Stilstand is geen leer, dus dat zou jammer zijn”

Deel dit artikel

Welk traineeship past bij jou?

Waar ligt jouw ambitie? Wat is jouw talent? Met de Talent&Pro-test kun je snel zien welk traineeship past bij jouw skills en persoonlijkheid.

Iphone hand vrijstaand 1_edit_TPmodellen_v2-01